Seuraa 
Viestejä45973

"Onko homoseksuaalisuus hyväksyttyä? Näkyyhän se muun muassa kaduilla, lehdissä, televisiossa ja elokuvissa. Kolmessa EU-maassa - Belgiassa, Hollannissa ja Espanjassa - sallitaan homo- ja lesboparien avioliitot. Suomessa liiton rekisteröinti on mahdollista.

Edistystä on tapahtunut, mutta paljon on vielä tehtävää. EU:ssakaan eivät asiat ole kunnossa: Homo- ja lesboparien vapaa liikkuminen ei toteudu käytännössä. Esimerkiksi Hollannissa avioituneen homoparin liittoa ei hyväksytä Italiassa. Kun liittoa ei hyväksytä, niin sosiaaliturva lähtee alta.

***

Työelämässä esiintyy kaikkialla maailmassa epäoikeudenmukaista kohtelua, syrjintää ja kiusaamista seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Ennakkoluulot rehottavat. Nimittely on arkipäivää. Monet pelkäävät homoja tietämättään.

Myös suoranaista väkivaltaa esiintyy. Suomessa hakattiin taannoin homoseksuaalinen mies. Tajuttomana maanneen miehen viereen jätettiin pesäpallomaila, johon oli kirjoitettu ”homopamppu”.

Muualla maailmassa tilanne on vielä huonompi. Yli 80 maassa homoseksuaalisuus on lailla kielletty. Monessa maassa homoseksuaalisuudesta joutuu yli kymmeneksi vuodeksi vankilaan. Esimerkiksi Afganistanissa, Iranissa ja Saudi-Arabiassa homoseksuaalisuus johtaa kuolemantuomioon.

Vuosina 1980–2000 Brasiliassa kirjattiin lähes 2000 homofobiaan liittynyttä murhaa. Ne ovat arkipäivää monessa muussakin maassa. Homofobiasta on lyhyt matka homovihaan. Monissa kulttuureissa homovihaan sekoittuu myös viha sitä kohtaan, että mies pukeutuu naiseksi."

Lähde

--------------------------------------------------------------------------------

Viime kuukausina on Saksassa puhuttu paljon homojen ja lesbojen kiusaamisesta kouluissa. Asiasta tehtiin laaja selvitys ja kävi ilmi, että heitä kiusataan paljon enemmän kuin on luultu. Meiltä Suomesta vastaava selvitys taitaa vielä puuttua.

Samaan aikaan Keski-Euroopassa puhutaan räp-laulajien homovihateksteistä ja yleensäkin homo-sanan käytöstä osoittamaan kaikkea maailman surkeinta ja pahinta. Jos bussi on myöhässä, siitä voi sanoa: ”Vitun homo-dösä”.

Süddeutseche Zeitung on keskustellut tilanteesta kölniläisen aktivistin Christian Langin (26) kanssa. Kuva:
http://jetzt.sueddeutsche.de/texte/anzeigen/391170

Christian sanoo, ettei häntä häiritse homo-sanan käyttö – tosin hän huomioi kyllä ne tilanteet. Ongelmallisinta on niillä, jotka esim. koulussa kuulevat kaiken aikaa tätä kielenkäyttöä, eivätkä uskalla ulos kaapista. Jokainen homo-sana on kuin isku vyön alle.

Suurissa kaupungeissa eletään kuin onnellisten saarella. Muualla on oltava varovainen. Erikoista on, että julkisuudessa homoja näkyy kaiken aikaa esim. tv:ssä ja moni pikku tyttö haluaisi homon parhaaksi ystäväkseen, kun ne ovat niin trendikkäitä ja ymmärtäväisiä. Kuitenkin kouluissa homojen tilanne on vaikea. Christer sanoo, että häntä huolestuttaa, jos G-Hot-räppärin laulutekstit saavat enemmän jalansijaa kouluissa. G-Hot laulaa: ”Menen kymmenen konekiväärin kanssa pride-paraatiin”.

Mistä homoviha kumpuaa? Yksi asia on varmaan se, että homot ja lesbot ovat tulleet näkyvämmiksi paraateineen. Tarkoituksena nimenomaan on ollut saada näkyvyyttä. Se synnyttää reaktioita – positiivisia ja negatiivisia. Vastareaktiona on ollut vaatimus: ”Eläkää niin kuin haluatte, mutta neljän seinän sisällä”.

Christianin mielestä näkyvyys on kuitenkin välttämätöntä, jos halutaan tasa-arvoista kohtelua. Hän ihmettelee, että vanhemmat suhtautuvat jo aika hyvin homoihin, mutta 15-16-vuotiaat ovat ongelma. Se on heille oman itsensä löytämisen aikaa ja mukana on provokaatiota, jolla he haluavat itse tulla näkyvämmiksi. Miksi vihataan ulkomaalaisia ja miksi jotkut ryhtyvät uusnatseiksi? Chirstian sanoo, ettei hän tiedä syytä. Hän itse ei ole koskaan tehnyt kenellekään mitään pahaa.

Ehkä internet tarjoaa tällä hetkellä helpon nimettömän kanavan levittää aggressiota. Ja jossain esikaupungeissa saattaa olla maahanmuuttajaongelmia.

Ajan henki on kuitenkin hyvin gay. On gaypoliitikkoja, julkkiksia, kulttuuri-ihmisiä. Mutta kaikki nämä ovat hyvin kaukana 15-16-vuotiaista. Esimerkiksi Elton John – väärää ikäluokkaa. Eniten auttaisi ehkä homo-jalkapallotähti. Hän toimisi idolina.

Meidän täytyy jatkossakin näkyä myös ulkomaisten homojen apuna, kuten nyt on tehty itäisessä Euroopassa. Jos homot eivät yhteiskunnassa saa näkyvyyttä, heitä ei oteta vakavasti.

Sivut

Kommentit (49)

NallePuh
Seuraa 
Viestejä1151

Minä ainakin pidän tosi paljon lesboista ja jos joku sanoo jotain pahaa lesboista minun kuullen niin voi kyllä olla varma siitä että mä vittuilen sille takasin. Täytyy ihmisen päässä viiruta aika pahasti jos ei lesboista pidä.

Olen fiksu ja älykäs!

mskomu
Seuraa 
Viestejä672

Yleensäkin kaikkea vierasta vihataan: ulkomaalaisia, ihonvärejä, homoseksuaaleja,... listaa voisi jatkaa hyvin pitkään. Liekö joku "luolamiesajoilta" periytynyt eri heimojen tai laumojen syrjiminen ja vihaaminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
NallePuh
Seuraa 
Viestejä1151
mskomu
Yleensäkin kaikkea vierasta vihataan: ulkomaalaisia, ihonvärejä, homoseksuaaleja,... listaa voisi jatkaa hyvin pitkään. Liekö joku "luolamiesajoilta" periytynyt eri heimojen tai laumojen syrjiminen ja vihaaminen.

Voi olla. On helpompi kulkea lauman mukana ja olla vahvemman mukana kuin heikkojen/vähemmistöjen puolella. Itse taas olen lähesomaan aina heikomman ja vähemmistöjen puolella, että mielummin olen häviäjien puolella kuin voittajien.

Olen fiksu ja älykäs!

Foobiset kirjoitukset homoseksuaaleja kohtaan ovat aina omiaan
lisämään homovihamielisyyttä.

Hintbösat hermostuivat !

Heh...peräpeiliin tuijottavat ystävämme "Tieteessä" ovat
hermostuneet blogimme totuuksiin ja alkavat uhkailla(alla ) !
"Kiintiöhomo" ... noh.. "Tieteen" kiintiö on ainakin täynnä !!!

Suvaitsemattomat uskonnotkin ovat aikojen alussa pistäneet lusikkansa soppaan. Pyhissä kirjoissa on asetettu jopa kuolemantuomiot näille syntisille.

Yhteiskunta on pitkään ollut homoseksuaalivastainen. Kun vanhat käsitykset kuolevat hitaasti ja ennakkoluuloja viljellään, ei ihme että olot ovat heille yhä hankalat.

Heimoriidoista tulee mieleen vain, että tuskin luolaörkitkään ottivat yhteen ellei todella ollut pakko. Ja silloinkin syynä lieni elintila ja ravinto jne ennemminkin kuin se että toisilla oli erivärinen iho.
Tällainen laajamittainen taistelu kansakuntien ja heimjen välillä tuli myöhemmin, "sivistyneen" kulttuurin mukana.

Heterous on patriarkaalista. Se on niin että "niin nyt kuuluu vaan tehdä" ja luonnollisesti kaikki tästä poikkeava on outoa, epänormaalia, väärin kasvanutta, etc. etc. Esimerkiksi Kreikassa, miksei Roomassakin, mitä olen kuullut ja lukenut, tällainen "kevythomoilu" eri ikä- ja yhteiskuntaryhmästä olevan kanssa oli täysin tavallista, jopa suotavaa. Kreikan ja sittemmin Rooman hajottua alkoi 1500-1700 vuotta kestänyt pimeä keskiaika, jolloin ihmisiin valettiin tämä nykyinen patriarkaalinen maailmankuva jumala-jeesus-oikeellisuus - jutusta.

Heterous on siis luonnon kannalta epänormaalia, rajoitus, jonka laji on itselleen asettanut ja näkee normaalin käyttäytymisen eli biseksuaalisuuden epänormaalina, jopa sairaana.

Seksiä harrastavat elukatkin huvikseen, eikä ne paljoa katso kumpaa kalustoa vastapuolelta löytyy. Biseksuaalisuus on siis tavallinen, luonnollinen tila.

Homous on sitten biseksuaalisuuden kulminoituma, ja on periaatteessa verrattavissa heterouteen ja kapea-alaisuuteen, ehkä enemmänkin, sillä yhdynän tarkoitus on lisääntyä ja kaksi miestä ilman nykytekniikkaa ei siihen kykene. Näin niin kuin tieteelliseltä kannalta.

Itselle on ihan sama kuka tykkää mistäkin ja kestäkin, kunhan on kivaa eikä vahingoiteta tai loukata toista osapuolta. Ite vitsailen silloin tällöin "hinteistä" jne. mutta sanalla en tarkoita mitään senhetkistä pidempää, se on vaan niin sopiva letkautus johonkin tilanteeseen

Joo homoilla, saa... naisten homoilu... sehän voisi olla, jopa ... no joo.

Olishan se mukavaa, kun kaikki miehet olis homoja paitsi minä, naisista vaikka 50% olis homoja...

Kyllähän siihen homouteen vaikuttaa mikä lusikka suussa syntynyt, tai missä se lusikka nyt sitten onkin... kasvatus, yhteiskunta, kulttuuri etc...

Ei homoudessa ole mitään epäluonnollista... toisaalta nykypäivänä voisi olla kiva olla homo, harva sitä jaksaa edes jäädä ihmetteleen kun kaksi miestä toisiaan homobaarissa pitelee, kai siellä heteroitakin käy silti kikattelemassa... kyllähän homous vieläkin "tosi" heteroita häiritsee, mutta kai siellä taustalla se homoksi tuleminen kummittelee... itseänikin on haukuttu homoksi... aivan sama vaikka homona pidättekin... voimpa vaikka kohta muuttuakkin sellaiseksi, laittakaa ne kalsarinne oikeinpäin, ettei jää reikiä taakse

T:homo sapiens

Arnold Goyakla
Aina vaan homot ja homot. Miksei sadisteille löydy ymmärtäjiä? Tai eläinseksin harrastajille.

Meinaatko, ettei Suomessa ole keskenään toistensa kanssa naimisissa olevia sadisteja/masokisteja? Eläimillä taas ei käsittääkseni ole ihmisoikeuksia/velvollisuuksia.

Siksipä Vihreät ovatkin kaavailemassa lapsiasia-, tasa-arvo- sekä vähemmistövaltuutetun rinnalle eläinasiavaltuutettua.
Kohdistuukohan heidän suojelunsa mm. uskonnollisiin rituaaliteurastuksiin joissa nautoja ei maamme laista huolimatta tainnuteta vai mistä olisi kyse?
Jos, niin saattaisi piankin käydä niin että eläinasiavaltuutetun kimpussa olisi kohta vähemmistövaltuutettu... Tietty myös toisinpäin...

Kaikki viha kumpuaa pelosta. Usein alkeellisissa ihmisolioissa pelko taas kumpuaa erilaisuudesta.

Alkeellinen, ts. konservatiivinen, olio ei kykene "sulattamaan" erilaisuutta, mieli ei vaan taivu sellaisen hyväksymiseen.

Siksi kaiken pitää olla samaa ja samanlaista. Tämä erilaisuudesta syntynyt pelon tunne on sitten pidemmän päälle epämiellyttävää. Koska tämä alkeellinen olento ei kykene käsittelemään tätä pelkoa, on tämä epämiellyttävä tunne pysyvä olotila, kunnes...

Tällaisen tilan jatkuttua tarpeeksi pitkään, alkaa tämä pelko muuttua turhaumaksi, jota tämä alkeellinen ihminen sitten yrittää kompensoida vihantunteella. Viha ei tunnu yhtä epämiellyttävältä, koska silloin sen tunteen synnyttäjä on projisoitu henkilöstä itsestään pois, pelon/vihan aiheuttajaan. Henkilön ei tarvitse siis pitää enää itseään heikkona, vaan pitää vihan kohdetta syypäänä epämiellyttävään olotilaan. Tällöin säästyy itsevihalta. Alkeellinen aivojen suojelumekanismi, josta on hyötyä yksilön selviytymisen (mutta ei minkään muun) kannalta.

Eli alkeellinen ihminen pelkää vierasta, ja koska ei kykene ymmärtämään että vika on hänessä itsessään, niin sälyttää sen sitten tämän vieraan aiheen piikkiin, ja alkaa vihata tätä vierautta.

On kyse sitten homoista, islaminuskoisista, neekereistä, miehistä, naisista, arabeista, eläimistä, hämähäkeistä, mistä tahansa, jota kohtaan alkeellinen olento tuntee niin voimakasta pelkoa, ettei kykene torjumaan sen aiheuttamaa epämiellyttävää olotilaa.

Siksi skinheadit, (neo)konservatiivit, fundamentalisti*tähän kohtaan valitsemasi uskonto/aihe*t, jalkapallohuligaanit kaikki sellaiset alkeelliset ihmisoliot vihaavat jotain mitä eivät pysty kohtaamaan.

Jalkapallohuligaanit tosin käyttävät tätä seikkaa tekosyynä tappelemiseen. Eli vihaavat toista, vierasta jengiä, ja sen kannattajia. En usko että kuitenkaan pelkäävät. Ainakaan kauheasti. Ovat sen verran "sivistyneempiä".

Ja kannattaa huomata, että taustalla häärii aina hallitsematon pelko, joka projisoidaan johon kohteeseen, jonka kautta pelko voidaan muuttaa vihaksi.

Siksi olen huolissani jenkeistä, he pelkäävät aseineen aivan liikaa. Sellaisen kansan voi median avulla laittaa vihaamaan ihan mitä tahansa.

Tosimies ei pelkää, eikä siksi vihakaan mitään. Tosimies rakastaa kaikkea, oli se sitten kuinka vierasta tahansa. Voittaa pelkonsa, kiipeää pelonkukkulan päälle ihailemaan kaunista, vierasta maisemaa.

Ei tyydy istumaan tynnyrissä väittäen että ne tynnyrin lankut on ainoa oikea ja paras näkymä maailmaan. Ja ampumaan sieltä tynnyristä savupommeja(tosielämässä ydinpommeja) ympärilleen ettei vaan näkisi vahingossakaan että jossain muualla on kauniimpaa.

Ehkä siinä on kateuskin taustalla. Eniten homoja vihaavat homot, jotka eivät uskalla olla homoja.

Ja ehkä skinheadit haluaisivat salaa olla neekereitä, koska pitävät heitä alempiarvoisina omassa uskonnossaan, ja alitajuisesti tietävät itse olevansa henkisesti muita alempiarvoisia.

Asioiden hyväksyminen on haastava homma. Varsinkin kun pitää yrittää hyväksyä ettei olekaan Jumalan kuva vaan epäonnistunut irvikuva. Se poikii kaikenlaisia lieveilmiöitä tähän rappeutuneeseen yhteiskuntaan.

Mitä mieltä olette?

Y.T.Prihtilä
Samaa mieltä. Erinomainen esimerkki on jo palstalta aikapäiviä
sitten poistettu häirikkö Bushman.

Ei Yrkkänää poistettu, hän vaihtoi lääkitystä ja se tuntui auttavan. Kirjoitteleehan hän edelleen suht. asiallisia viestejä.

Hyvä viesti Armitage, rasisteillehan ja homofobisteille on järkyttävää että joku kehtaa olla erilainen. Kaikkien pitäisi olla muukalaisia vihaavia valkoihoisia terveitä nuoria miehiä. En kuitenkaan leimaisi heitä alkeellisiksi koska rasismi on niin pirun yleistä ja globaalin talouskasvun edetessä jostain syystä natsismi etenee. Sen huomaa kyllä helposti. Koko ajan tulee lisää uutisia rasismista, skinheadit ovat oikeistolaisia. Ehkä "isänmaallisuus" eli nationalismi on kytköksissä oikeistolaisuuteen. Tulisipa lama.

Samael voisi vähän valoittaa tätä.

Asimov

Hyvä viesti Armitage, rasisteillehan ja homofobisteille on järkyttävää että joku kehtaa olla erilainen.

Kaksinaismoralismi kukoistaa vasemmistolaisten keskuudessa. Taputelkaa vain toisianne selkään...kyllä teille homojen vihaajille koti varmasti löytyy Iranista.

Mitä Asimov, Armitage ja Samael sanoisivat jos Bush julistasi ettei ameriikoissa ole homoja? se olisi varmastikin kauheaa ja suvaitsematonta. Mutta kun iranin johtaja sanoo noin täällä ei inahdetakaan...

Miksi ette kritisoi sitä kun Iran hirttää homoseksuaaleja mutta ulvotte kuitenkin kun ameriikoissa järjestetään pride-paraateja?

Melko sekavaa tämä teidän touhunne....oletteko siis homoseksuaalien tappamista vastaan vai ette? minusta tuntuu että te vihaatte homoja.

Darkstar
Aika vekkuli tämä Armitage haahuilija. Miksi et ole huolissasi siitä että muslimit hirttävät homoja Iranissa? mutta kuitenkin itkeskelet homoseksuaalien oikeuksista valtiossa missä kyseisillä ihmisillä on jopa paraateja.

Mitähän se Darkstar taas haahuilee täällä? Millä tapaa tuo Armitagen teksti(joka on muuten erinomainen) puolustelee näitä iranilaisia homon hirttäjiä? Eivätköhän he kuulu ihan siihen samaan kastiin vanhoilliskristittyjenkin kanssa, tosin heidän valtiossaan näiden pelkojen/vihatilojen seuraukset ovat nähtävissä lain sen mahdollistaessa(islamismi=fundamentalismi=teokratia).

Edit. Ja niitä esimerkkejä on tietenkin helpompi/järkevämpi poimia samankaltaisesta yhteiskunnasta kuin missä itse elämme. Islam on ihmisoikeusasioissa ja monella muullakin tapaa täysin takaperoinen paikka, eikä tuollainen järjetön käytös, kuten nyt vaikkapa homohirttäjäiset, ole kovinkaan kummallisia juttuja(vaikka tietysti kammottavia täältä katsottaessa). Fundamentalistikristitytkin voisivat katsoa sieltä, miten ne asiat kehittyvätkään kun uskontoa tulkitaan fundamentalistisesti ja vielä kyhätään valtion laitkin yhteensopiviksi sen kanssa. Odotellen ensimmäisiä homohirttäjäisiä näiden ilmeisen agressiivisten ja häikäilemättömien fundamentalistikristittyjen toimeenpanemana tiedätte-kyllä-missä.

nuori_urho

Mitähän se Darkstar taas haahuilee täällä? Millä tapaa tuo Armitagen teksti(joka on muuten erinomainen) puolustelee näitä iranilaisia homon hirttäjiä? Eivätköhän he kuulu ihan siihen samaan kastiin vanhoilliskristittyjenkin kanssa, tosin heidän valtiossaan näiden pelkojen/vihatilojen seuraukset ovat nähtävissä lain sen mahdollistaessa(islamismi=fundamentalismi=teokratia).

Ilmeisesti Armitage ei kuitenkaan nähnyt tarpeelliseksi kirjoittaa mitään sikäläisten homoseksuaalien oikeuksista. Miksi? siellähän kuitenkin menee homoseksuaaleilla paljon huonommin ja muutenkin olot ovat huonommat.

Iranini homoilla on varmasti paljon vaikeampaa kuin lännessä asuvilla. Joten miksi kirjoittaa Yhdysvaltojen homoseksuaaleista? odotan innolla vastaustasi.

Itse epäilen sen johtuvan siitä että olette anti-amerikkalaisia.

Darkstar
Mitä Asimov, Armitage ja Samael sanoisivat jos Bush julistasi ettei ameriikoissa ole homoja? se olisi varmastikin kauheaa ja suvaitsematonta. Mutta kun iranin johtaja sanoo noin täällä ei inahdetakaan...

Miksi ette kritisoi sitä kun Iran hirttää homoseksuaaleja mutta ulvotte kuitenkin kun ameriikoissa järjestetään pride-paraateja?

Melko sekavaa tämä teidän touhunne....oletteko siis homoseksuaalien tappamista vastaan vai ette? minusta tuntuu että te vihaatte homoja.


No niin. Eikä sano eikä kukaan presidenttiehdokas voi tuollaista sanoa jenkeissä koska ei olisi mitään mahdollisuuksia tulla valituksi. Siellä kun on demokratia, Iranissa ei. USA tappaa rikollisiaan kuten Irankin, mutta rikollisuuden määrittely poikkeaa. Uhrille sillä ei tietysti ole suurtakaan merkitystä. Ja olenhan minä usein laittanut sen kuvan jossa kaksi homoa roikkuu hirressä Iranissa.

Ei kyllä pitäisi vastailla näihin trollipelleihin. On tärkeämpääkin tekemistä, mm. nenää pitäisi kaivaa.

Asimov
Uhrille sillä ei tietysti ole suurtakaan merkitystä. Ja olenhan minä usein laittanut sen kuvan jossa kaksi homoa roikkuu hirressä Iranissa.

Ei kyllä pitäisi vastailla näihin trollipelleihin. On tärkeämpääkin tekemistä, mm. nenää pitäisi kaivaa.

Niin, pulmahan on että homoja varmaankin haittaa kun tietävät että kuolema tulee vain koska rakastelivat toisen miehen kanssa. Yhdysvalloissa ei moista ongelmaa tällä hetkellä taida olla.

Trollipelleiksihän te kutsutte kaikkia jotka eivät jaa teidän mielipiteitänne. Missä se paljon hehkutettu suvaitsevaisuus? tehän Armitagen kanssa rupeatte nimittelemään muita keskustelijoita pelleiksi yms.. kun tuleekin oman mielipiteen vastaista kirjoitusta.

Darkstar
Trollipelleiksihän te kutsutte kaikkia jotka eivät jaa teidän mielipiteitänne. Missä se paljon hehkutettu suvaitsevaisuus? tehän Armitagen kanssa rupeatte nimittelemään muita keskustelijoita pelleiksi yms.. kun tuleekin oman mielipiteen vastaista kirjoitusta.

Kyllä sitä nyt ollaan niin hienoja mutta pari viestiä sitten nimittelit meitä homovihaajiksi ja ties mitä. Argumentoinnin virheitä sinä aloitit viljelemään, katso peiliin ja pelästy.

Ja minä en kirjoita muiden puolesta vaan omastani.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat