Seuraa 
Viestejä45973

Olisiko epäonnekas yhteensattuma kun samana iltana kun TEHY käy palkkaneuvotteluja niin valtakunnan uutisissa kerrotaan taas uusista hoitajien insuliinimurhista? Varsinkin kun ne ovat tapahtuneet jo alkukesästä ennen edellistä murhavyyhteä.

Varmaan murhaaja-hoitajat eivät tarvitse mitään palkankorotuksia.

Pannaanko hoitajat mieluummin palkankorotuksineen vankilaan miettimään tekosiaan.

Omituista sanon minä.

Kommentit (19)

Ei missään teollisuudessa yli 100€ tuote mene laadunvarmistuksessa vain yhden ihmisen kautta. Mutta ihmiset näköjään ei ole niin väliksi.

Ja käytetyt materiaalit lasketaan. Sairaalat EI VÄLITÄ vaikka talosta häviäisi litra insuliinia joka päivä.

Eikö työkaverit sillä alalla tue ja seuraa kollegoidensa elämää millään tavalla ? Ne on syyllisiä jokainen, erityisesti johto on vastuussa KAIKESTA, kaikilla aloilla. Moniko on eronnut ?

Kuka tahansa meistä saattaisi sairastua henkisesti painostavassa työyhteisössä. Minusta vain osa sairaanhoitajista ansaitsee palkankorotukset. Asiakkaat saisi jakaa korotuspotin tippeinä palvelun mukaan. Isoisäni yövaipat vaihdetaan pois keskimäärin vasta iltapäivällä, tekisi mieleni vetää turpaan jokaista hoitajaa siinä (kalliissa) hoitopaikassa.

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331
skrahilpari
Olisiko epäonnekas yhteensattuma (...)

Yhtä hyvin onnekas.

Tuossa hoitajat ei ansaitse korotuksia kun tappavat vammaisia, tässä tarvitaan paremmin palkattua väkeä tilalle kun huono palkka houkuttelee paikalle vain murhaajia.

Ei mene salaliittoteorialla nyt hyvin.

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
skrahilpari
Varmaan murhaaja-hoitajat eivät tarvitse mitään palkankorotuksia.

Pannaanko hoitajat mieluummin palkankorotuksineen vankilaan miettimään tekosiaan.


Järkevästi ajatellen ja ilman sekoilua voisi sanoa jaon olevan hyvin selvän. Murhaajahoitajat vankilaan ja muille palkankorotus. Siinä tuskin on mitään epäselvää.

Vaari
skrahilpari
Olisiko epäonnekas yhteensattuma (...)

Yhtä hyvin onnekas.

Tuossa hoitajat ei ansaitse korotuksia kun tappavat vammaisia, tässä tarvitaan paremmin palkattua väkeä tilalle kun huono palkka houkuttelee paikalle vain murhaajia.

Ei mene salaliittoteorialla nyt hyvin.

Väärin.

Selvästi työnantajapuoli ja lahjottu valtamedia yrittävät viime hetkillä kesken TEHYn palkkaneuvottejuja demonisoida hoitajat.

Tätä samaa härskiä neuvottelutekniikkaa on käytetty Suomessa aiemminkin; tosin yli 40-vuotta sitten.

Bobbie Royal
Murhaajahoitajat vankilaan ja muille palkankorotus. Siinä tuskin on mitään epäselvää.

Syrjit murhaajia. Miksi ? Oletko heitä parempi ?

Luultavasti olet, mutta joka tapauksessa tuli mieleen nykypäivänä yleinen hokema "emme voi sallia minkäänlaista syrjintää".

Boysen
Bobbie Royal
Murhaajahoitajat vankilaan ja muille palkankorotus. Siinä tuskin on mitään epäselvää.

Syrjit murhaajia. Miksi ? Oletko heitä parempi ? Luultavasti olet, mutta joka tapauksessa tuli mieleen nykypäivänä yleinen hokema "emme voi sallia minkäänlaista syrjintää".

Murhaajien laittaminen vankilaan ei ole syrjintää. Eikä niin ikään se, että vapausrangaistusta kärsivä ei pääse nauttimaan samoista eduista, kuten palkankorotuksesta, kuin vapaudessa elävät entiset kollegansa. Jos asiassa on jotakin epäselvää, lataa syrjintää käsittelevä esite osoitteesta http://tinyurl.com/yq2dem ja opettele se ulkoa. Tai edes perusasiat.

Asiantuntija: Vanhusten kuolemat pitäisi tutkia
7.9.2007 1:13

Taysin oikeuslääketieteen professori Pekka Karhusen mielestä laitospotilaiden epämääräiset kuolemat olisi selvitettävä nykyistä tarkemmin.

- Usein vanhuksilla ja vammaisilla on jokin vakava perustauti, joka selittää heidän kuolemansa. Jos kuolemaan liittyy kuitenkin jotakin outoa tai epäselvää, pitäisi olla mahdollisuus tehdä oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus.

Erona tavallisen ja oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen välillä on se, ettei vainajasta oteta tavallisessa ruumiinavauksessa myrkkynäytteitä.

- Ehkä tässä on ollut sellainen ajattelutapa, että kun kyseessä on vanha ihminen, hänen kuolemaansa ei pidä selvittää yhtä tarkasti kuin työikäisen tai nuoren ihmisen kuolemaa. Vanhuksen oikeusturva on samanlainen kuin muilla, vaikka hän ei itse osaa sitä vaatia, Karhunen sanoo.

Insuliinia vainajista etsitään ainoastaan silloin, kun siihen on jokin syy.

- Insuliinin etsiminen ei kuulu rutiiniin. Pitää olla aina epäily siitä, että potilas on saattanut kuolla sokeritaudin komplikaatioon tai että insuliini on aiheuttanut kuoleman. Nyt pitäisi keskustella ja selvittää, onko tässä mitään järkeä.

TUUKKA MATILAINEN
tuukka.matilainen@iltalehti.fi

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2007090 ... 9_uu.shtml

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643
Mestariampuja PiPi
Kuinkahan paljon vanhuksia on autettu rajan taa?

Tämä kohu aiheuttaa sen, että joku vakiintunut insuliinin yliannostelu lopetetaan vähäksi aikaa kaikkialla. Jos kuolintilastoihin on nyt tullut askel alaspäin, voi siitä arvioida aika paljon. Tai sitten piikittäjäot ovat varsin kovahermoista joukkoa.

Luulisi jonkun silmäilevän tilastoja tämän kesän kohdalta varsin tarkasti. Jos ei, niin sitten MOT asialle.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

CE-hyväksytty
Hoitajat varoittelivat jo ennen vaaleja, että jos palkat ei nouse, alkaa työtaakan kevennystalkoot.

Mitä vaaleja ennen? Talkoothan ovat alkaneet jo vuosia sitten, mitä tulee lehti- ja nettikirjoituksiin sekä tv-ohjelmiin.

Sairaanhoitajat saavat suomalaista keskipalkkaa ja takana on vain lyhyt koulutus. Ei mitään aihetta palkankorotuksiin! Vaihtakoot alaa, jos palkka ei riitä. He voivat kouluttautua uudelleen vaikkapa lääkäreiksi tai insinööreiksi.

"Tällaisia uutisia osasin jo odottaa"

Pyhäsalminen Heikki Suvilehto yllättää. "En varsinaisesti ole edes järkyttynyt uutisista, joissa on kerrottu kehitysvammaisiin kohdistuneista julmuuksista. Olen jo osannut odottaa, että tämänkaltaisia tapauksia tulee", lievästi kehitysvammainen Suvilehto sanoo. Hän kertoo vuosikaudet kuulleensa erinäisiä tapauksia laitoksista, työkeskuksista, asumisyksiköistä ja työelämästä.

"Kehitysvammaisia kohdellaan todella huonosti. Henkilökunta kieroilee, valehtelee eikä anna kehitysvammaisten mielipiteille mitään arvoa. Tietenkään kaikki eivät toimi näin, mutta todella paljon vääryyttä tapahtuu", 48-vuotias Heikki Suvilehto sanoo. Hän kertoo itsekin taistelleensa kuin tuulimyllyjä vastaan, että saa nyt asua itsenäisesti.

"Oikeastaan vasta eilen Lehtimäen uutisen kuultuani tajusin, että viimeistään nyt pitäisi kellojen soida. Minulle tuli niin elävästi mieleen, kun yhdessä kokouksessa 2002 ystäväni totesi: kuinka monta raatoa tarvitaan, että meidän asiat tulevat pinnalle. Tämä sanottiin siis jo vuonna 2002!", Suvilehto parahtaa.

Heikki Suvilehto toimii valtakunnallisen kehitysvammaisten yhdistyksen, Me itse ry:n Pyhäsalmen alajaoston puheenjohtajana. Hän seuraa aktiivisesti elämää ympärillään ja kuuntelee herkällä korvalla kehitysvammaisten kuulumisia.

"Esimerkiksi hoitolaitoksista olen monen kuullut kertovan, kuinka elämä siellä on surkeaa. Ne ovat helvetin esikartanoita, joissa meille ei anneta minkäänlaista ihmisarvoa. Ihan pelottaa oma vanhuus ja laitokseen joutuminen."

Hyvä hoitaja on Suvilehdon mielestä helppo kuvailla."Ihminen, joka kulkee rinnalla ja aina meidän ehdoilla", Suvilehto sanoo. Hän toivoo, että ihmiset viimeinkin pysähtyisivät kuuntelemaan, mitä sanottavaa kehitysvammaisilla itsellään on.

Anja Harju

Kaleva.plus

Tiuskimista ja sitomista
7.9.2007 09:17

IS:n lukijoiden kertomukset arjesta hoitolaitoksissa ovat järkyttävää kuultavaa.

Kehitysvammaisia lapsia pidettiin päiväkausia sisällä henkilöstöpulan vuoksi.

Toinen tapaus: hoitaja vastasi paikalle sattuneen siskonsa kanssa seitsemästä vaikeasti vammaisesta asukkaasta.

Nämä ovat vasta jäävuoren huippu suomalaisissa hoitokodeissa viime aikoina tapahtuneista potilaiden laiminlyönneistä.

Kun IS eilen avasi puhelinnumeron, johon ihmiset saivat soittaa ja kertoa omaistensa huonosta kohtelusta hoitolaitoksissa, linjat tukkeutuivat hetkessä.

Viesti oli monessa puhelussa sama: Kehitysvammaiset ja vanhukset on jätetty Suomessa täysin oman onnensa nojaan suurten laitosten syövereihin.

- Jos potilas ei itse pysty ajamaan omia etujaan eikä omaisia ole, hän jää täysin henkilökunnan mielivallan armoille, vantaalainen soittaja kiteyttää.

Monien omaisten tyytymättömyys purkautui suoraan hoitohenkilökuntaa kohti.

- Hoitajien hermot ovat ihan loppu. Eivät he enää jaksa välittää yhtään mistään paitsi palkastaan.

Hoitajien stressi näkyy tiuskimisena ja potilaiden laiminlyöntinä. En yhtään ihmettele, että myrkytyksiä tapahtuu, pitkän sairaalakierteen läpikäynyt mies kertoo tuohtuneena.

Monen soittajan mieltä painoi erityisesti väkivaltaisesti käyttäytyvien kehitysvammaisten kohtelu.

- Aikuinen poikani on lapsen tasolla ja hän voi käyttäytyä aggressiivisesti. Hoitolaitoksissa häntä joskus sen vuoksi jouduttu sitomaan, 60-vuotias tamperelaisrouva kertoo.

Hänestä suurin ongelma hoitokodeissa on jatkuva henkilöstövaje, joka on johtanut siihen, että potilaita voidaan unohtaa eristykseen.

Jani Parkkari

Iltasanomat

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Mestariampuja PiPi
CE-hyväksytty
Hoitajat varoittelivat jo ennen vaaleja, että jos palkat ei nouse, alkaa työtaakan kevennystalkoot.Mitä vaaleja ennen? Talkoothan ovat alkaneet jo vuosia sitten, mitä tulee lehti- ja nettikirjoituksiin sekä tv-ohjelmiin.

Tarkoitin näitä kesällä ilmitulleita kevennyksiä...

Me Itse ry ja Steg för Steg rf järjestävät mielenosoituksen
kehitysvammaisten ihmisten ihmisoikeuksien puolesta
11.9.2007 klo 11.00 Helsingissä

Kehitysvammaisten ihmisten omat edunvalvontajärjestöt
Me Itse ry ja Steg för Steg rf ovat järkyttyneitä ja huolissaan
epäillyistä vammaissurmista. Ihmisarvo on perustuslaillinen oikeus meille kaikille ihmisille. Se on oikeus, jota ei voi ottaa ihmiseltä pois.

Yhdistysten jäsenet, joista osalla itsellään on
henkilökohtaista kokemusta laitosasumisesta, painottavat,
että laitos ei voi olla kenenkään koti.

Yhdistykset järjestävät mielenosoituksen
kehitysvammaisten ihmisten ihmisoikeuksien puolesta
tiistaina 11.9.2007 klo 11.00 eduskuntatalon edustalla.

Tulkaa mukaan!

HS

Arnold Goyakla
Sairaanhoitajat saavat suomalaista keskipalkkaa ja takana on vain lyhyt koulutus. Ei mitään aihetta palkankorotuksiin! Vaihtakoot alaa, jos palkka ei riitä. He voivat kouluttautua uudelleen vaikkapa lääkäreiksi tai insinööreiksi.

Ja sitten on vielä "jumalaisemmassa" asemassa

Tapaus Pekka Lantto eteni syyteharkintaan
16.08.2007

Joroisten terveyskeskuksen entisen johtavan lääkärin Pekka Lanton toimia koskeva esitutkinta on valmistunut. Juttu on jo mennyt kihlakunnansyyttäjälle syyteharkintaan. Syyttäjänvirastossa pitää kiirettä, sillä virkarikos- ja pahoinpitelysyytteet vanhenevat viidessä vuodessa. Kaksi tapausta on jo ehtinyt vanhentua käsittelyn viipyessä pitkään muun muassa TEO:ssa.

Keskusrikospoliisi on tutkinut Lanttoa epäiltynä kahdesta törkeästä pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta, yhdestä pahoinpitelystä, 16:sta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja neljästä virkasalaisuuden rikkomisesta.

– Näistä epäillyistä virkavelvollisuuden rikkomisista kaksi on ehtinyt vanhentua ennen kuin käräjäoikeus ehti toimittaa niistä haasteen Lantolle, sanoo kihlakunnansyyttäjä Erkki Laaksonen Itä-Suomen syyttäjänvirastosta.

Pahoinpitely ja virkarikokset vanhenevat viidessä vuodessa, mutta törkeä pahoinpitely vasta kymmenessä vuodessa.

– Lanton jutun tutkinta on kestänyt pitkään monista eri syistä johtuen. Keskusrikospoliisi odotteli pitkään papereita TEO:sta, ja Joensuussa krp:ssä taas tutkijoita vaihtui kesken jutun tutkinnan. Mistään viivyttelystä ei silti ole kyse, vaan asia on poikkeuksellisen monitahoinen. Osa vanhemmista tapauksistahan tuli poliisitutkintaan vasta sen jälkeen, kun ensimmäiset rikosepäilyt nousivat julkisuuteen, Laaksonen kertoo.

Tämän vuoden puolella vielä muitakin epäiltyjä rikoksia on vanhentumassa, mutta niistä aiotaan ehtiä toimittamaan haaste aiemmin. Muutoin Laaksonen arvioi, että lokakuussa saataisiin koko syytekirjelmä valmiiksi. Käräjäpäivän ajankohtaa Mikkelissä Laaksonen ei ryhdy arvioimaan.

– Pekka Lantolle on kohtuullista suoda riittävä valmistautumisaika. Nyt hänellä on mahdollisuus kutsua oikeuteen lausunnonantajiksi niin paljon asiantuntijoita kuin tarpeelliseksi katsoo, Laaksonen huomauttaa.

Olivatko toimet tahallisia?

Hallinto-oikeuden vs. professori Lasse Lehtonen sanoo, että syyttäjän tulkinta on nyt ratkaiseva, mitkä ovat lopulliset syytteet Pekka Lanton toimista.

– Syyttäjä ja aikanaan käräjäoikeus joutuvat puntaroimaan ennen kaikkea kysymystä tekojen tahallisuudesta. Tämä vaatii jo huomattavaa näyttöä, varsinkin kun suomalainen oikeuskäytäntö ratkaisee tapauksen lievemmän lain mukaan, jos näyttö jää vajaaksi, huomauttaa Lehtonen.

Pekka Lanton epäillään aiheuttaneen kahden syöpäpotilaan kuoleman, ja näitä tutkitaan törkeinä pahoinpitelyinä. Pahoinpitelyepäilyssä tutkitaan, syyllistyikö Lantto yhden syöpäpotilaan kivunhoidon riittämättömyyteen.

– Vaatii taakseen paljon näyttöä, jos lääkäriä epäillään siitä, että hän on tahallaan tuottanut potilaan kuoleman tai aiheuttanut tälle vahinkoa jättämällä tarkoituksella kivunhoidon toteuttamatta, sanoo Lasse Lehtonen.

”Asia on joka päivä mielessä”

Joroisten terveyskeskuksesta eläkkeelle jäänyt Pekka Lantto sanoo hiljaa, että asia on joka päivä mielessä. Oikeusprosessin venyminen vuosien mittaiseksi tuntuu kohtuuttoman raskaalta.

Lanton toimien tutkinta alkoi vuonna 2002, kun Joroisten terveyskeskuksen vuodeosastolla kuoli potilaita tavallista enemmän. Joulukuussa 2003 TEO päätti, että Lantto saa toimia julkisessa terveydenhuollossa vain toisen lääkärin valvonnassa.

– Olen silti edelleen sitä mieltä, että vasta nyt minulla on mahdollisuus todella puolustautua tuoden ”omia” asiantuntijoita lausumaan näkemyksiään, Lantto toteaa.

Hän pysyy vankkumatta kannassaan, ettei hänellä TEO:n prosessin aikaan ollut täysiä mahdollisuuksia itsensä puolustamiseen. Lantto ei pidä TEO:n käsittelyä puolueettomana, vaikkei saanutkaan Korkeimmalta hallinto-oikeudelta valituslupaa.

– Voiko TEO:n käyttämiä lääketieteen asiantuntijoita pitää parhaina mahdollisina silloin, kun enimmäkseen johtavan lääkärin töitä tekevät lääkärit tutkivat käytännön lääkärin toimia? kysyy Lantto.

Lanton mukaan tapahtumat Joroisten terveyskeskuksessa ja niiden oikeudellinen tutkinta asettuvat paljon laajempiin mittasuhteisiin kuin vain yhden lääkärin toimien arviointiin.

– Kuka nuori lääkäri enää tahtoo töihin terveyskeskukseen, jos vaatimuksena on täydellinen virheettömyys? Mistä tahansa toimesta saattaa tulla oikeusjuttu. Entä mitä tapahtuu lääkärin ammattitaidolle, jos hän tutkii kaksi potilasta tunnissa, kuten Juha Kinnunen kesällä totesi. Lääkärillähän kestää kaksikymmentä vuotta saavuttaa riittävä taitotaso, hän pohtii.

Lanton mielestä potilaan turvaksi laadittu potilaslaki on kääntynyt potilaita vastaan.

Ulla Järvi

Suomen Lääkärilehti

Pysähtymisen paikka

Julkaistu: 7.9.2007 lehdessä osastolla Kotimaa

Antero Mukka
helsingin sanomat

Lehtimäellä paljastunut CP-vammaisen nuoren naisen myrkytystapaus on jo sinänsä järkyttävä uutinen.

Kun se vielä väistämättä kytkeytyy osaksi epäselvien, osin jo henkirikoksiksi todettujen laitoskuolemien sarjaa, on kyse vielä järisyttävämmästä asiasta.

Poliisin tutkinnassa olevat surmaepäilyt herättävät paljon kysymyksiä, joista suurin osa jää vielä vastausta vaille.

Pohjimmiltaan on kyse huolenpidosta ja luottamuksesta. Siitä että kykenemmekö me huolehtimaan lähimmäisistämme, myös niistä heikoimmista.

Yhtäältä voimme katsoa peiliin ja pähkiä omaa rooliamme lasten, vanhusten ja sairaiden isinä, äiteinä, lapsina ja lastenlapsina. Aina voisimme tehdä enemmän, olla läsnä ja lähempänä.

Käytännössä joudumme kuitenkin hyväksymään sen, että iso osa hoivatyöstä jää alan ammattilaisten harteille. Jonkun täytyy vastata siitä, että hoitoa ja hoivaa tarjoava verkko on kunnossa. Niin että uskallamme luottaa siihen, että läheisemme ovat hyvissä käsissä.

Viime viikkojen tapahtumasarja koettelee luottamustamme pahan kerran. Meitä epäilyttää, onko yövuorossa tarpeeksi hoitajia. Saatamme myös kysellä alan arkisten käytäntöjen ja moraalinkin perään. Tuoko työvoimapula hoitajien riveihin myös epäkelpoa ainesta?

Kunta-alan palkkaneuvottelut keskeytyivät torstain vastaisena yönä, kun hoitoalan järjestöt Tehy ja Super hylkäsivät työnantajan esittämät palkankorotukset riittämättöminä.

Järjestöt ovat jo kauan viestineet siitä, kuinka terveydenhuollossa ajaudutaan ennen pitkää kestämättömään tilanteeseen. Hoitajat väsyvät liiallisen työtaakan äärellä, eikä nykyisillä palkoilla alalle saada riittävästi uutta väkeä.

Palkkavaateiden perustelu viime aikojen laitoskuolemilla olisi jokseenkin makaaberia. Siltikin herää kysymys, onko tilanne sairaaloissa ja muissa hoitoalan laitoksissa ehtinyt jo kriisiytyä.

Ehkä palkkaneuvottelut olikin hyvä keskeyttää. On sopiva pysähtymisen paikka - aika arvioida hoitotyön laatua ja arvostusta.

HS

[size=150:1x2l2hp9]Vanhusten sitominen lääkkeillä yleinen tapa laitoshoidossa[/size:1x2l2hp9]

IA, 9.9.2007

Potilaita sidotaan kemiallisesti vanhuksia ja kehitysvammaisia hoitavissa laitoksissa Suomessa. Tämä hoitokulttuuri on pahimmillaan sairaaloissa ja terveyskeskusten vuodeosastoilla sanoo geriatrian professori Sirkka-Liisa Kivelä sunnuntain Aamulehdessä.

- Vanhuksille syötetään liian paljon ja liian monia psyyken lääkkeitä ja keskushermoston lääkkeitä samanaikaisesti. Suurelta osin käytäntö perustuu tiedon puutteeseen. Ihmiset eivät tee sitä pahantahtoisesti, sanoo Kivelä, mutta toteaa, että laitoskohtaiset erot ovat suuria. Kivelä puhuu ensisijaisesti vanhusten hoitolaitoksista.

Kivelän mukaan on olemassa runsaasti esimerkkejä myös siitä, että psyyken lääkkeiden lääkehaittoihinkin annetaan uutta psyykelääkettä.

Kivelä kertoo, että on julkaistua tutkimustietoa siitä, että seratoniini-oireyhtymään kuolee ihmisiä jopa yliopistollisissa sairaaloissa Suomessa. Useiden psyykenlääkkeiden lisäksi seratoniinin tasoa nostavat eräät muut lääkkeet. Niiden vaikutus yhdessä voi olla tappava.

Verkkouutiset

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat