Seuraa 
Viestejä45973

Olisiko epäonnekas yhteensattuma kun samana iltana kun TEHY käy palkkaneuvotteluja niin valtakunnan uutisissa kerrotaan taas uusista hoitajien insuliinimurhista? Varsinkin kun ne ovat tapahtuneet jo alkukesästä ennen edellistä murhavyyhteä.

Varmaan murhaaja-hoitajat eivät tarvitse mitään palkankorotuksia.

Pannaanko hoitajat mieluummin palkankorotuksineen vankilaan miettimään tekosiaan.

Omituista sanon minä.

Sivut

Kommentit (19)

Ei missään teollisuudessa yli 100€ tuote mene laadunvarmistuksessa vain yhden ihmisen kautta. Mutta ihmiset näköjään ei ole niin väliksi.

Ja käytetyt materiaalit lasketaan. Sairaalat EI VÄLITÄ vaikka talosta häviäisi litra insuliinia joka päivä.

Eikö työkaverit sillä alalla tue ja seuraa kollegoidensa elämää millään tavalla ? Ne on syyllisiä jokainen, erityisesti johto on vastuussa KAIKESTA, kaikilla aloilla. Moniko on eronnut ?

Kuka tahansa meistä saattaisi sairastua henkisesti painostavassa työyhteisössä. Minusta vain osa sairaanhoitajista ansaitsee palkankorotukset. Asiakkaat saisi jakaa korotuspotin tippeinä palvelun mukaan. Isoisäni yövaipat vaihdetaan pois keskimäärin vasta iltapäivällä, tekisi mieleni vetää turpaan jokaista hoitajaa siinä (kalliissa) hoitopaikassa.

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331
skrahilpari
Olisiko epäonnekas yhteensattuma (...)

Yhtä hyvin onnekas.

Tuossa hoitajat ei ansaitse korotuksia kun tappavat vammaisia, tässä tarvitaan paremmin palkattua väkeä tilalle kun huono palkka houkuttelee paikalle vain murhaajia.

Ei mene salaliittoteorialla nyt hyvin.

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
skrahilpari
Varmaan murhaaja-hoitajat eivät tarvitse mitään palkankorotuksia.

Pannaanko hoitajat mieluummin palkankorotuksineen vankilaan miettimään tekosiaan.


Järkevästi ajatellen ja ilman sekoilua voisi sanoa jaon olevan hyvin selvän. Murhaajahoitajat vankilaan ja muille palkankorotus. Siinä tuskin on mitään epäselvää.

Vaari
skrahilpari
Olisiko epäonnekas yhteensattuma (...)

Yhtä hyvin onnekas.

Tuossa hoitajat ei ansaitse korotuksia kun tappavat vammaisia, tässä tarvitaan paremmin palkattua väkeä tilalle kun huono palkka houkuttelee paikalle vain murhaajia.

Ei mene salaliittoteorialla nyt hyvin.

Väärin.

Selvästi työnantajapuoli ja lahjottu valtamedia yrittävät viime hetkillä kesken TEHYn palkkaneuvottejuja demonisoida hoitajat.

Tätä samaa härskiä neuvottelutekniikkaa on käytetty Suomessa aiemminkin; tosin yli 40-vuotta sitten.

Bobbie Royal
Murhaajahoitajat vankilaan ja muille palkankorotus. Siinä tuskin on mitään epäselvää.

Syrjit murhaajia. Miksi ? Oletko heitä parempi ?

Luultavasti olet, mutta joka tapauksessa tuli mieleen nykypäivänä yleinen hokema "emme voi sallia minkäänlaista syrjintää".

Boysen
Bobbie Royal
Murhaajahoitajat vankilaan ja muille palkankorotus. Siinä tuskin on mitään epäselvää.

Syrjit murhaajia. Miksi ? Oletko heitä parempi ? Luultavasti olet, mutta joka tapauksessa tuli mieleen nykypäivänä yleinen hokema "emme voi sallia minkäänlaista syrjintää".

Murhaajien laittaminen vankilaan ei ole syrjintää. Eikä niin ikään se, että vapausrangaistusta kärsivä ei pääse nauttimaan samoista eduista, kuten palkankorotuksesta, kuin vapaudessa elävät entiset kollegansa. Jos asiassa on jotakin epäselvää, lataa syrjintää käsittelevä esite osoitteesta http://tinyurl.com/yq2dem ja opettele se ulkoa. Tai edes perusasiat.

Asiantuntija: Vanhusten kuolemat pitäisi tutkia
7.9.2007 1:13

Taysin oikeuslääketieteen professori Pekka Karhusen mielestä laitospotilaiden epämääräiset kuolemat olisi selvitettävä nykyistä tarkemmin.

- Usein vanhuksilla ja vammaisilla on jokin vakava perustauti, joka selittää heidän kuolemansa. Jos kuolemaan liittyy kuitenkin jotakin outoa tai epäselvää, pitäisi olla mahdollisuus tehdä oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus.

Erona tavallisen ja oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen välillä on se, ettei vainajasta oteta tavallisessa ruumiinavauksessa myrkkynäytteitä.

- Ehkä tässä on ollut sellainen ajattelutapa, että kun kyseessä on vanha ihminen, hänen kuolemaansa ei pidä selvittää yhtä tarkasti kuin työikäisen tai nuoren ihmisen kuolemaa. Vanhuksen oikeusturva on samanlainen kuin muilla, vaikka hän ei itse osaa sitä vaatia, Karhunen sanoo.

Insuliinia vainajista etsitään ainoastaan silloin, kun siihen on jokin syy.

- Insuliinin etsiminen ei kuulu rutiiniin. Pitää olla aina epäily siitä, että potilas on saattanut kuolla sokeritaudin komplikaatioon tai että insuliini on aiheuttanut kuoleman. Nyt pitäisi keskustella ja selvittää, onko tässä mitään järkeä.

TUUKKA MATILAINEN
tuukka.matilainen@iltalehti.fi

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2007090 ... 9_uu.shtml

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643
Mestariampuja PiPi
Kuinkahan paljon vanhuksia on autettu rajan taa?

Tämä kohu aiheuttaa sen, että joku vakiintunut insuliinin yliannostelu lopetetaan vähäksi aikaa kaikkialla. Jos kuolintilastoihin on nyt tullut askel alaspäin, voi siitä arvioida aika paljon. Tai sitten piikittäjäot ovat varsin kovahermoista joukkoa.

Luulisi jonkun silmäilevän tilastoja tämän kesän kohdalta varsin tarkasti. Jos ei, niin sitten MOT asialle.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

CE-hyväksytty
Hoitajat varoittelivat jo ennen vaaleja, että jos palkat ei nouse, alkaa työtaakan kevennystalkoot.

Mitä vaaleja ennen? Talkoothan ovat alkaneet jo vuosia sitten, mitä tulee lehti- ja nettikirjoituksiin sekä tv-ohjelmiin.

Sairaanhoitajat saavat suomalaista keskipalkkaa ja takana on vain lyhyt koulutus. Ei mitään aihetta palkankorotuksiin! Vaihtakoot alaa, jos palkka ei riitä. He voivat kouluttautua uudelleen vaikkapa lääkäreiksi tai insinööreiksi.

"Tällaisia uutisia osasin jo odottaa"

Pyhäsalminen Heikki Suvilehto yllättää. "En varsinaisesti ole edes järkyttynyt uutisista, joissa on kerrottu kehitysvammaisiin kohdistuneista julmuuksista. Olen jo osannut odottaa, että tämänkaltaisia tapauksia tulee", lievästi kehitysvammainen Suvilehto sanoo. Hän kertoo vuosikaudet kuulleensa erinäisiä tapauksia laitoksista, työkeskuksista, asumisyksiköistä ja työelämästä.

"Kehitysvammaisia kohdellaan todella huonosti. Henkilökunta kieroilee, valehtelee eikä anna kehitysvammaisten mielipiteille mitään arvoa. Tietenkään kaikki eivät toimi näin, mutta todella paljon vääryyttä tapahtuu", 48-vuotias Heikki Suvilehto sanoo. Hän kertoo itsekin taistelleensa kuin tuulimyllyjä vastaan, että saa nyt asua itsenäisesti.

"Oikeastaan vasta eilen Lehtimäen uutisen kuultuani tajusin, että viimeistään nyt pitäisi kellojen soida. Minulle tuli niin elävästi mieleen, kun yhdessä kokouksessa 2002 ystäväni totesi: kuinka monta raatoa tarvitaan, että meidän asiat tulevat pinnalle. Tämä sanottiin siis jo vuonna 2002!", Suvilehto parahtaa.

Heikki Suvilehto toimii valtakunnallisen kehitysvammaisten yhdistyksen, Me itse ry:n Pyhäsalmen alajaoston puheenjohtajana. Hän seuraa aktiivisesti elämää ympärillään ja kuuntelee herkällä korvalla kehitysvammaisten kuulumisia.

"Esimerkiksi hoitolaitoksista olen monen kuullut kertovan, kuinka elämä siellä on surkeaa. Ne ovat helvetin esikartanoita, joissa meille ei anneta minkäänlaista ihmisarvoa. Ihan pelottaa oma vanhuus ja laitokseen joutuminen."

Hyvä hoitaja on Suvilehdon mielestä helppo kuvailla."Ihminen, joka kulkee rinnalla ja aina meidän ehdoilla", Suvilehto sanoo. Hän toivoo, että ihmiset viimeinkin pysähtyisivät kuuntelemaan, mitä sanottavaa kehitysvammaisilla itsellään on.

Anja Harju

Kaleva.plus

Tiuskimista ja sitomista
7.9.2007 09:17

IS:n lukijoiden kertomukset arjesta hoitolaitoksissa ovat järkyttävää kuultavaa.

Kehitysvammaisia lapsia pidettiin päiväkausia sisällä henkilöstöpulan vuoksi.

Toinen tapaus: hoitaja vastasi paikalle sattuneen siskonsa kanssa seitsemästä vaikeasti vammaisesta asukkaasta.

Nämä ovat vasta jäävuoren huippu suomalaisissa hoitokodeissa viime aikoina tapahtuneista potilaiden laiminlyönneistä.

Kun IS eilen avasi puhelinnumeron, johon ihmiset saivat soittaa ja kertoa omaistensa huonosta kohtelusta hoitolaitoksissa, linjat tukkeutuivat hetkessä.

Viesti oli monessa puhelussa sama: Kehitysvammaiset ja vanhukset on jätetty Suomessa täysin oman onnensa nojaan suurten laitosten syövereihin.

- Jos potilas ei itse pysty ajamaan omia etujaan eikä omaisia ole, hän jää täysin henkilökunnan mielivallan armoille, vantaalainen soittaja kiteyttää.

Monien omaisten tyytymättömyys purkautui suoraan hoitohenkilökuntaa kohti.

- Hoitajien hermot ovat ihan loppu. Eivät he enää jaksa välittää yhtään mistään paitsi palkastaan.

Hoitajien stressi näkyy tiuskimisena ja potilaiden laiminlyöntinä. En yhtään ihmettele, että myrkytyksiä tapahtuu, pitkän sairaalakierteen läpikäynyt mies kertoo tuohtuneena.

Monen soittajan mieltä painoi erityisesti väkivaltaisesti käyttäytyvien kehitysvammaisten kohtelu.

- Aikuinen poikani on lapsen tasolla ja hän voi käyttäytyä aggressiivisesti. Hoitolaitoksissa häntä joskus sen vuoksi jouduttu sitomaan, 60-vuotias tamperelaisrouva kertoo.

Hänestä suurin ongelma hoitokodeissa on jatkuva henkilöstövaje, joka on johtanut siihen, että potilaita voidaan unohtaa eristykseen.

Jani Parkkari

Iltasanomat

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Mestariampuja PiPi
CE-hyväksytty
Hoitajat varoittelivat jo ennen vaaleja, että jos palkat ei nouse, alkaa työtaakan kevennystalkoot.Mitä vaaleja ennen? Talkoothan ovat alkaneet jo vuosia sitten, mitä tulee lehti- ja nettikirjoituksiin sekä tv-ohjelmiin.

Tarkoitin näitä kesällä ilmitulleita kevennyksiä...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat