Seuraa 
Viestejä45973

Itävallassa homopoliiseilla on jo yli kaksi vuotta ollut oma yhdistys: Gaycops. Siinä on 40 jäsentä, näistä 14 on lesboja. Neljää lukuunottamatta kaikki ovat Wienin alueelta.

Homopoliisi joutuu näkemään kaikenlaista. Yhä edelleen joku kolleega haukkuu esim. ilopojan ryöstämää homoa hintti-roskasakiksi ja kuulostaa siltä, että ryöstö oli ihan oikein sille sialle. Homopoliisi ehkä tunnistaa sormituntumalla paremmin eri väestöryhmiin kohdistuvaa syrjintää, kuin heterokolleega.

Homopoliisi joutuu joskus puolustautumaan sisäisiä syyttelyitä vastaan. Heterokolleega alkaa pelätä lähentelyä vaikka aikaisemmin on oltu vuosikymmeniä työtovereina. Homopoliisien ryhmän vetäjä joutui itse kiusaamisen kohteeksi. Hän kuului erikoisyksikkö Wegaan. Heti kaapista tulon jälkeen alkoi syytösten sarja, mm. huumeiden käytöstä. Syytökset johtivat tutkintaan ja työstä pidättämiseen. Nyt hänet on virallisesti rehabilitoitu. Wega joutuu ottamaan hänet uudelleen töihin. Hän toivoo, ettei enää synny vastaavia ongelmia.

http://www.oe24.at/zeitung/oesterreich/ ... 160481.ece

Kommentit (2)

Itävallan homojärjestö HOSI varoittaa, että paavi on sekaantumassa Itävallan sisäpoliittiseen keskusteluun eli kysymykseen homojen ja lesbojen rekisteröidystä parisuhteesta. HOSI käynnistää julistekampanjan. Julisteessa lukee Cave Benedictum. Malli on saatu vanhasta Roomasta, jossa oli varoitustauluja: Varo koiraa, Cave Canem. Paavi tulee kylään Itävaltaan 7.-9. syyskuuta 2007. Gaypaikkoihin kiinnitetään julisteita, joissa on teksti: Homofobiaa vastaan – lähimmäisenrakkauden puolesta.

Itävallassa on menossa kriittinen vaihe, kun keskustellaan rekisteröidyn parisuhteen luomisesta lainsäädäntöön. Paavi Benedikt XVI tunnetaan homokielteisenä. Hän on massivisesti sekaantunut Espanjan ja Italian lainsäädäntötyöhön. Paavin vierailua vastustetaan syyskuun 7. pnä mielenosoituksella, jonka mottona on: ”Ei paavi-hullunmyllylle – seksismiä, konservatioivisuutta ja homofobiaa vastaan.”

Julisteesta kuva:
http://wien.orf.at/stories/218295/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat