klo 14:08 | 7.9.2007
Mistä nykyään voi saada enää kunnon ruokaa säilöntäaineiden aikakaudella?
Tuoretta maitoa, lihaa yms?
Mistä nykyään voi saada enää kunnon ruokaa säilöntäaineiden aikakaudella?
Tuoretta maitoa, lihaa yms?
Ladataan...
Saat paketin viikon tiedeuutisia joka perjantai.
Sivut
Luomunavetasta, luomumaatilalta, metsästä.
Lisäys: http://www.sikabaari.fi/
Säilyketölkeistä. Niiden säilyvyys perustuu sterilointiin ja ilmattomuuteen.
Kauppahalleista ja esim. lihatukuista saa suvereenisti parhaat raaka-aineet mitä tulee lihoihin ja juustoihin. Muut meijerituotteet löytynevät lähimmältä maitotilalta/maalaispuodista.
Lihaostokset teen lähes aina kauppahalleissa. Jauhelihan haluan paloista jotka itse valitsen. Kaupassa on hieman vaikea tietää mitä moskaa valmiiksi pakatussa jauhelihassa on.
Nirppanokkahan minä olen, mutta aivan erityisesti minua jäytää ja riipii valmiiseen marinaadiin pakatut tuotteet.
Omassa lähikaupassani on lähes mahdoton löytää esimerkiksi broileria jota ei olisi tapettu hukuttamalla se kuvottavaan liisteriin, jonka poispeseminen lisää turhaa työtä.
Tarkoititko, luomumetsästä?
Joo noi marinaadit ovat äklöjä ja lähes kaikki on sotkettu niihin, ja maustamaton broileri ym. on huomattavasti kalliimpaa, miksiköhän?
Jostain maatalosta voi hyvällä säkällä saada tuoretta, vielä lämmintä lehmän maitoa. Se on ehtaa tavaraa se.
Itsekin inhoan yli kaiken valmismarinoituja lihoja. Maustamattoman säilyvyysaika on lyhyempi, siitä kai lisähinta.
Tästähän voisi kehittää kansalaisadressin.
Ja massiivisia mielenosoituksia kaduille. Kylttejä joissa lukee: "EI MARINAADEILLE". Hallitus joutuisi runnomaan läpi poikkeuslain jolla kauppiaat pakotettaisiin kunnioittamaan kuluttajien vaatimuksia.
Tuo varmasti pitää paikkansa, mutta kun marinaadilla saadaan peitettyä huonommat lihanpalat niin tuon luulisi alentavan hintaa saman minkä säilyvyydessä voitetaan. Itse olen ainakin huomannut että marinaadissa olevat lihat ovat usein huonompia osia kuin marinoimattomat, vaikka molempia myydään samana osana vaikkapa fileinä.
Juttu johtuu siitä, että maustamaton on kuivaa peruskamaa ja maustetussa on marinaadia liemenä. Hinnassa korjataan liemen neste eli broilerin kohdalla hinnoittelu on äärimmilleen oikeudenmukaista. Ei maksateta liemestä niinkuin kinkun suolavedestä.
Mutta jos on broileria kuivilla mausteilla, niin sitten pitää olla tarkkana. Siinä ei ole liemiefektiä.
Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula
Broilerin muussien määrässä on suuria eroja. On eräs, jonka" merkkiä en muista", on hyvin vähällä muusilla. Olisiko ollut K:lla alkava?
Sama huomattu täälläkin. Parhaat lihat saa kunnon lihatiskiltä, josta voi valita mieleisensä.
Toisaalta nämä marinaadimoskat ovat tavallaan terveellisiä ja taloudellisia minun kannaltani. Välttääkseni tämän moskan syömistä, yleensä haen lihani ratikalla Hakaniemen hallista. Samalla tulee raahattua papuja, tofua ja muuta vegeä. Söisin paljon lihapitoisempaa ruokaa jos löytäisin sitä lähikaupasta.
Sama efekti kuin siinä, että hajustamaton tuote (esim. astianpesuaine) on usein kalliimpi kuin hajustettu. Haju pitää poistaa sen sijaan, että sen voi peittää. Lihakin voi olla marinadin alla huonompaa. Inhottaa ajatellakin jotain Potkuja, niiden tulisten mausteiden alla voi olla ties mitä. Ei meidänkään lähikaupasta yleensä saa marinoimatonta lihaa eikä varsinkaan kanaa.
Myydäänkö Helsingin marketeissa nykyään ainoastaan valmiiksi marinoitua lihaa? Meilläpäin on toisin.
Meilläpäin marinoimaton liha ei ole edes kalliimpaa kuin marinoitu vaan saman hintaista.
Näin meilläpäin!
Valmiit marinadit ovat muualla varsin harvinaisia. Täälläkin sen perusteet ovat värillä ja tuoksuilla parantaa broilerin varsin kelmeää olemusta ja epämiellyttävää tuoksua.
Kypsytetyt ovat taas niin hinnakkaita, jotta se yleistyisi.
Purkkiruokana en kanaa muista nähneeni. Syytä en kykene mieltämään.
Kyllä toki isommista marketeista saa kutakuinkin mitä tahansa, mutta niihin pitäisi mennä autolla. Yritän vältellä turhaa ajoa. Lähikauppojen lihatarjonta taas ei ole niinkään laaja.
Onnekseni minulla on melkein ovelta ovelle kuljetus ykkösen ratikalla Hakaniemen halliin. Hakaniemestä löytyy myös Helsingin "chinatown" josta löytyy paljon etnisiä kauppoja. Niistä löytyvät riisit, pavut, tuoreet korianterit ym. veget. Hallista kannattaa ostaa kalat ja lihat. Hyvää palvelua ja kunnon valikoimat. Jos kaipaa jotain "eksoottisempaa" ruhon osaa, sen saa kyllä tilattua.
Suositellaan Votkinsin lihakauppaa Sörnäisten tukkualueella.
Tuo ei aivan pidä paikkansa. Ainakin Prisman edullisimman marinaadimössön ja maustamattoman hintaero on niin suuri että siinä ei marinaadit paljon paina vaikka kyseessä on samat filepalat. Usein tulee ostettua tuota marinadisontaa kun hinta on niin paljon edullisempaa ja pienistä rahoista on aina katsottava mitä ruokaan laittaa.
Sivut