Seuraa 
Viestejä45973

Nettiyhteisöjen ylläpitäjien ja taustavaikuttajien on syytä ryhtyä miettimään, miten he parhaiten puuttuvat palveluissaan rehottavaan homofobiaongelmaan. Vastuuta kommenttien siivoamisesta ei voi eikä pidä sälyttää vähemmistöihin kuuluvien käyttäjien itsensä harteille.

Ainakaan toistaiseksi mikään yhteisöpalvelu ei ole ottanut selkeää ja määrätietoista linjaa homofobisten hyökkäysten ehkäisemiseksi, esimerkiksi kampanjoimalla sopimatonta kirjoittelua vastaan. Pahimmillaan joidenkin palvelujen ylläpidossa homofobiaan suhtaudutaan yliolkaisesti. Vakavatkin tapaukset saatetaan selvittää korkeintaan ylläpidollisin toimin, ottamatta yhteyttä viranomaisiin.

Palveluiden on kannettava vastuunsa siitä, millaista viestiä se antaa käyttäjilleen siitä, mikä on sopivaa ja mikä ei. Resurssipula ei ole selitys.

Esimerkiksi Suomen suurimmalla nettiyhteisöllä IRC-Gallerialla on yli 400 000 käyttäjää (7,6 prosenttia Suomen väkimäärästä). Käyttäjistä oletettavasti ainakin 20 000 kuuluu seksuaalisiin vähemmistöihin. Osa vähemmistöön kuuluvista ei peittele suuntautumistaan - se kun ei ole rikollista, eikä sen pitäisi olla häpeällistäkään. Kuitenkin homofobiset kommentit ja hyökkäilyt seksuaalivähemmistöihin kuuluvia kohtaan ovat yleisiä, arkipäiväisestä "homottelusta" puhumattakaan.

Sivut

Kommentit (68)

kännissä on hyvä vastata. Ihan sama mikä foorumi tai keskustelupalvelu onkaan kyseessä, moderaattoreille ei varmasti ole jaettu minkäänlaisia erityisiä normeja, jonka perusteella sensuroida viestejä. Tekevät sitä ihan mielivaltaiselta pohjalta. Tämä on ainakin minun kokemukseni asiasta.

Niin kauan kun tällaisia netin keskusteluareenoita ei oteta vakavasti, niin kauan saadaan haaveilla korkeamman tason sensuurista. Sensuuri yleensäkin on perseestä. Fiksu keskustelija ei ota kantaa (ei edes huumorimielessä), jos on omasta mielestään typeriä threadeja.

Uutinen aihetta löyhästi sivuten.

[size=200:2fzv1cpj]Mies hyväksikäytti miestä - sai ehdollista[/size:2fzv1cpj]

56-vuotias mies hyväksikäytti 17-vuotiaista nuorukaista saunan lauteilla.

Mikkelin käräjäoikeus on tuominnut 56-vuotiaan miehen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 11 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Mies tuomittiin myös sakkoihin sekä maksamaan uhrille 2500 euroa aiheuttamastaan henkisestä kärsimyksestä.

Hyväksikäyttö tapahtui saunassa, jossa 17-vuotias mies makasi lauteella lähes sammuneena nauttimastaan alkoholista. Osan alkoholista oli tarjonnut 56-vuotias mies. Tapahtumat saunassa keskeytyivät, kun uhrin veli oli tullut saunaan ja repäissyt vastaajan pois.

Miehelle vaadittiin rangaistusta myös raiskauksen yrityksestä, mutta syytekohta hylättiin. Tekijälle määrättiin 50 päiväsakkoa, mistä kertyy maksettavaa 300 euroa.

Mikkelissä viime vuoden maaliskuussa sattunut tapaus käsiteltiin oikeudessa suljetuin ovin, mutta oikeus laati asiasta julkisen selosteen.

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... /09/559285

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tulikohan 17-vuotiaalle homofobia ?

Jos tuli, niin hänet pitäisi tuomita siitä.

300 euroa sakkoa ! Ei ollut raiskaus, ei edes raiskauksen yritys !

Miten mahtaa olla 17-vuotiaan käsitys oikeudenmukaisuudesta ?

300 euroa !

Minua huolestuttaa tämä homotrendi mikä on nyt valloillaan. Olen
huolissani lapsista jotka etsivät omaa seksuaalista identiteettiään, kuinka
helppoa on esim. jonkun vanhan homon käyttää tietämätöntä nuorta
hyväkseen. Jokainen tietää nuoruudestaan, jolloin omat kaverit oli
tärkeempiä kuin vastakkainen sukupuoli, eikä se kuitenkaan aiheuttanut
vielä omasta seksuaalisesta suuntautumisesta epäilyjä.

Tänäpäivänä asiat ovat kuitenkin toisin, nuoret aloittavat aina vaan
varhaisemmin kokeilut tälläkin saralla. Itselläkin on siinä iässä lapset,
mutta olen kuitenkin näistä vaaroista puhunut heille. Yhteiskuntakin voisi
ottaa vastuuta näistä asioista, ettei kaikista poikkeavaisuuksista
tehtäisi muoti-ilmiöitä vaan kerrottaisiin asioista faktapohjalta. En haluaisi
omille lapsille mitään traumaattisia kokemuksia vasten omaa tahtoa jotka
vaikuttavat koko elämään.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
koi
Uutinen aihetta löyhästi sivuten.

Aika löyhästi. Tapahtuuhan hyväksikäyttöjä harva se päivä, mutta tämä tapaus on ilmeisesti erityinen sen takia että hyväksikäyttö oli luonteeltaan homoseksuaalinen? Ei homous tee ihmisestä hyväksikäyttäjää, sillä muutoinhan vain homot tekisivät sitä.

henkiset

Ainakaan toistaiseksi mikään yhteisöpalvelu ei ole ottanut selkeää ja määrätietoista linjaa homofobisten hyökkäysten ehkäisemiseksi, esimerkiksi kampanjoimalla sopimatonta kirjoittelua vastaan.

Tämäkö haittaa henkoset - bushmannia? Menehän nyt, kun tunnut miehistä olevan kiinnostunut,rassaamaan jenkkiautosi pakoputkea mulkullasi.

henkiset

Ainakaan toistaiseksi mikään yhteisöpalvelu ei ole ottanut selkeää ja määrätietoista linjaa homofobisten hyökkäysten ehkäisemiseksi, esimerkiksi kampanjoimalla sopimatonta kirjoittelua vastaan.


Tuohon "homofobisten" kohdalle voi aivan hyvin laittaa myös pelkän homon, tekstin pysyessä muutoin ennallaan .

tyson
Tämäkö haittaa henkoset - bushmannia? Menehän nyt, kun tunnut miehistä olevan kiinnostunut,rassaamaan jenkkiautosi pakoputkea mulkullasi.

Kauheata tekstiä. Eikö tuollainen pitäisi sensuroida? Siis tuo "miehistä kiinnostuminen" pakoputkeineen .

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643
Kuukkeli

Sean Conneryn pimeä puoli?

Mitä tuossa nyt on? Siinähän on vain panosvyöt pikkareitten henkseleinä sävy sävyyn. Mainio rantapuku. Jos minullakin olisivat mitat tuota luokkaa, niin mielelläni esiintyisin tuollaisena vaikka Pyynikin uimarannalla. Mutta ihan vain extreemijuttuna.

Mitäs sanot tiäremiäs. Tuletko kuvaamaan, kun olen hiukan laihduttanut?

Ja myönnetään. Vakkarit tietävät että P on ottanut Tapio-valkoviiniä tässä tapauksesa. Jutut ovat nyt sitä luokkaa.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643
Boysen
Tulikohan 17-vuotiaalle homofobia ?

Jos tuli, niin hänet pitäisi tuomita siitä.

300 euroa sakkoa ! Ei ollut raiskaus, ei edes raiskauksen yritys !

Miten mahtaa olla 17-vuotiaan käsitys oikeudenmukaisuudesta ?

300 euroa !

Mitä jos sammuu 100-asteisen saunan lauteille? Sinähän kypsyy kuin sian potka tai kinkku muutamassa tunnissa. Tuo hyväksikäyttäjä voisi ansaita hengenpelastusmitalin rangaistuksen oheen.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Tuo kuva on elokuvabusineksen se pimeä puoli: Joitain tutkimuksia soveltaen mokulit totesivat että pitää yhdistää samaan hahmoon vahva maskuliinen puoli ja feminiinen puoli, jonka muodostama diboli puhuttelee molempien sukupuolten eroottisia viettejä.

Aiemmin bondeissa Connerryn feminiinisyyttä oli ylihuoliteltu hiustyyli ja puku. Maskuliinisuutta miehisyys, rationaalinen ja hillityn väkivaltainen käytös.

Yleisurheilukisojen parasta antia on kilpa-asujen ja kuvakulmien luoma eroottinen säväys, yhdistyneenä tiukan rationaaliseen ja kilpailuhenkiseen toimintaan. Heterovinkkelistäni katsoen.

Joo, mutta kyllähän tuo vähän naurattaa ja lattealtakin näyttää kun vertaa nykyisiin kuviin joissa äijää mättää sukkaa punttiin minkä ehtii .
Nuo saappaat on kuitenkin jo liikaa. Näin heteron näkökulmasta.

Kuukkeli
Sean Conneryn pimeä puoli?

Sehän on käynyt tuossa vain uimassa. Normaalisti Zardoziassa eletään näin:

Huomatkaa, että kyseessä on elämä vuoden 1984 jälkeen.

Kirjoitin SAK:n ja pyysin heitä miettimään ohjelmapoliittista julkilausumaa seksuaalivähemmistöjen aseman parantamiseksi SAK:laisilla työpaikoilla, koska ne voivat olla yllättävän homofobisia. Jos kerran pätkätyöläisyys on nyt otettu voimakkaasti esiiin, niin eikö sitten meidän tilanteemme ole vielä surkeampi.

Kunnissa ei tehdä mitään, vaikka esim. nyt on menossa "erilaisia, mutta samanlaisia" teemakampanja EU:ssa. V...tuttaa tämä suomalaisten vaikeneminen! Kuinka voimakkaasti tuo em. asia on otettu esille. Se ei ainakaan näy mediassa!

SAK:n olisi parasta ryhdistäytyä, koska monin paikoin on tullut esiin näitä pieniä neofasistisia ryhmiä ympäri maata ja ne kaikki ovat myös homofobisia. Yleensä niihin hakeutuvat työläistaustaiset nuoret miehet. SAK:n tulee sanoutua eroon homofobiasta! NYT!

Kuukkeli
Mutta että pitkävartisilla saappailla... ?

Tämä elokuva pitää kyllä katsoa joskus. Siihen kuuluu tungetun koko 70-luvun puvustustaide.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643
Kuukkeli
acedia
Sehän on käynyt tuossa vain uimassa.

Mutta että pitkävartisilla saappailla... :roll: :lol: ?

Olen tässä mietiskellyt mistä noita varusteita saisi. Minulla on kyllä mustat kahluusaappaat, joilla sujuu katiskan kokeminen ilman venettä. Pienellä tuunauksella niihin saisi tyylikkään kaulusosan. Mutta mistä löytää punaruskeita panosvöitä? Punaruskeat pikkarit voi kyllä soveltaa vaikka kirpparilta kaivetusta kaulaliinasta, mutta nuo panosvyöt ovat hankala juttu. Jotain holkkeja pitäisi kehittää ja kiinnittää vieri viereen. Ja entäs tuo pitkäpiippuinen revolveri? Tyyliin sopisi kyllä atrain revolverin sijaan. Siinäpä oiva asuste keväiseen hauenpyyntiin atraimella.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Heterofobiaan sitä pitäisi puuttua. On se nyt kumma jos DEMOKRAATTISESSA YHTEISKUNNASSA ei saa olla sitä mitä haluaa, vaan mikäli on heteromies on välittömästi väärässä ja alkeellinen. Nykymaailma menee päin helvettiä kahensadan tuntivauhtia ja jarrupoljin on hitsattu kiinni.

Paul M
Mutta mistä löytää punaruskeita panosvöitä? Punaruskeat pikkarit voi kyllä soveltaa vaikka kirpparilta kaivetusta kaulaliinasta, mutta nuo panosvyöt ovat hankala juttu. Jotain holkkeja pitäisi kehittää ja kiinnittää vieri viereen.

No Stuntman Postimyynnissä on jotain, vyön voit varmaan liimata sellaiseen kangassuikaleeseen tai leveämpään vyöhön ja sitten värjätä sen mieleiselläsi värillä.

Jos haluaa isomman kaliperin holkkeja, voi liimata tyhjiä vessapaperirullia kankaaseen vaikka Erikeeperillä.

Kuukkeli
Paul M
Mutta mistä löytää punaruskeita panosvöitä? Punaruskeat pikkarit voi kyllä soveltaa vaikka kirpparilta kaivetusta kaulaliinasta, mutta nuo panosvyöt ovat hankala juttu. Jotain holkkeja pitäisi kehittää ja kiinnittää vieri viereen.

No Stuntman Postimyynnissä on jotain, vyön voit varmaan liimata sellaiseen kangassuikaleeseen tai leveämpään vyöhön ja sitten värjätä sen mieleiselläsi värillä.

Jos haluaa isomman kaliperin holkkeja, voi liimata tyhjiä vessapaperirullia kankaaseen vaikka Erikeeperillä.


Kuvat ehdottomasti tänne kun tulee valmista (in action)

Voin jo kuvitella naisten punaisen pitsialkkarin ja rintsikoiden panosvyöllä somistettuna uroon päällä...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat