Seuraa 
Viestejä45973

Todella usein yskittää ruokailun jälkeen ja tuntuu kun lima oikein irtoaa kurkusta. Tätä on jatkunut ainakin yli vuoden muistaakseni. Ja tätä ei siis tapahdu muulloin kun ruokailun jälkeen. Tupakoinnin olen lopettanut pari vuotta sitten, joten eikai se enää voi vaikuttaa? On mietityttänyt että mistä tuo johtuu ja onko monella muullakin samanlaista? Tunnen itseni aina tupakoitsijaksi ruokailun jälkeen

edit: maitohan aiheuttaa kyllä limaa mutta en muista koskaan yskineeni pelkän maidon takia, vaaan nimen omaan ruokailun jälkeen. Äsken söin muutaman leivän ja maitoa niin meinaa yskittää vieläkin.

Kommentit (4)

Tavallisesti yskittää kun ruokaa on joutua tai joutunut hengityskanavaan, jossa on suljin jonka ajoitus pettää kun ruokaa "kaadetaan" hengitysjakson aikana. Se miksei sitä kykene yhdistämään tuntemuksena siihen voi johtua jostain muusta. Jokin ärsytys siellä sen kuitenkin saa aikaan.
Tupakoijilla on tupakkayskää, jossa lima nousee ärsyttävästi ylös aamuisin. Se voi liittyä keuhko-ahtaumaankin. Pitää kaivaa jostain.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

aleksialeksi: Minulla on sama ongelma. Siihen liittyy myös niistämistä. Pahinta on, että tästä ilmiöstä johtuu myös se, että muusani huomaa heti jos olet nauttinut pullonkin olutta!

En ole vielä tutkituttanut itseäni, mutta oireet viittaavat yliherkkyysreaktioon. On vaikea sanoa, johtuuko allergisuus jostakin nimenomaisesta elintarvikkeesta tai kenties lisäaineesta, vai pelkästään siitä, että elimistö reagoi melkein aina, kun suustaan jotakin alas laittaa.

Aika moni on lievästi allerginen/yliherkkä mausteille. Yleensä oireet on hyvin lieviä, jotain hikoilua tai juurikin liman lisääntynyttä eritystä, toisin kuin "oikeat" ruoka-aineallergiat joissa esiintyy ihottumaa ja suolisto-oireita. Jos tällaistä epäilee, ei auta muu kuin järsiä järjestelmällisesti erilaisia ruokia ja testata mikä vaikuttaa eniten. Raavas mieskin voi tieteen nimissä muutamana päivänä nykertää luomuruokaa, jos lisäaineita epäilee syylliseksi, kyllä kaverit ymmärtää - ehkä.

Toisaalta kyseessä voi olla, kuten Tarkkailijakin sanoi, elimistön normaali reaktio syömiseen. Siinähän parasympaattinen hermosto innostuu kun tavaraa tulee sisään, jolloin liman eritys luonnostaan kiihtyy (esim. sylki). Syömisen määrä ja nopeus vaikuttanee myös liman määrään.

Oman ruppini tunnen jo hyvin, esim. kun kiinalaisesta tilaa vähän paremmin maustettua ruokaa on syytä varata parikin nenäliinaa taskun pohjalle ja kun ovesta ulos kävelee saa kurkusta kaivaa pari isompaa limakönttiä jalkakäytävää koristamaan. Mäkkärin autoluukulla kiiressä hotkaistun purilaispaalin jälkeen riittää niisto ja rauhassa syöty miedosti maustettu kotiruoka aiheuttaa vain tyytyväisen röyhtäyksen. Jos se yhtään lohduttaa, niin "vaivasi" on hyvin tavallinen.

Mitä taas akkain kotkotuksiin tulee, Tarkkailija voi vedota tutkittuun tieteelliseen näyttöön yhden-kahden alkoholiannoksen terveysvaikutuksista. Voit sanoa vaikka, että kaljanjuonti loppuu heti kun "muusasi" lopettaa jonkin oman terveellisen tapansa esim. kasvisten syönnin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat