Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Osaako kukaan kertoa millaisia vaikutuksia juottamisella on juottajan terveyteen?

Kommentit (13)

Vierailija

Wikipedia kertoo:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Juottaminen

"Työturvallisuus
Kaikkeen juottamiseen kuuluu kaksi perusriskiä. Korkeiden lämpötilojen vuoksi on palovammojen ja tulipalojen vaara. Toisaalta kuumista lisäaineista syntyvät höyryt voivat olla myrkyllisiä. Automatisoidussa juottamisessa tarvittavat kemikaalit lisäävät omat vaaratekijänsä."

Vierailija

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 0PC0347(01):FI:HTML
löytyy kohdasta 5.2 elektroniikkajuotteen terveysriskeistä.
Lyijyttömässä tinassa ongelmana ovat hartsit ja vastaavat höyrystyvät lisäaineet, Suomessakin on jo todettu ammattitautina astmaa.
Vanhanajan tinurit, jotka kaffepannuja tinasivat, eivät varmaan elinaikanaan tinasta tai kuparista terveyshaittoja saaneet, sen sijaan tinausryypyistä - olivat ihan tinassa

Vierailija

Lompakko ohenee, jännetupentulehdus uhkaa. Voi siinä nestehukkakin tulla jos kuivin suin kovasti kauan juottaa.

Vierailija

Kova- vai pehmytjuotos? Kovajuottaessa suurimmat haitat aiheuttavat juottamiseen tarvittavat juoksutteet, jotka suurimmalta osin tietääkseni sisältävät fluorivetyjä, joiden terveyshaittoihin lukeutuvat muun muassa hampaiden pehmeneminen.
Tietenkin kemikaaleista pitäisi olla saatavilla käyttöturvallisuustiedotteet, joista haitat pitäisi selvitä.

Vierailija

Markkinoilla on tai ainakin oli, kevyt hengityssuojain joka koostui kahdesta paperisuodattimesta, jossa oli hiilikerros välissä ja poistoventtiili. Se on paljon mukavampi kuin kuminaamari noin kevyeen puuhaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat