Seuraa 
Viestejä45973

Noh, laitetaan nyt tällainen kysymys, joka teidän joidenkin mielestä ehkä on tyhmä

Eli oliko kannibalismista jotakin haittaa? Nimittäin naapurin tuhti rouva on grillikauden loppupuolella pulskistunut houkuttavaksi ja olen miettinyt.... Äh, asiaan. Eli muistelen ainakin sellaista, että ns. hullunlehmän tauti syntyi juuri lehmän syötyä toisia lehmiä (ei tietenkään laitumella elossa olevia, vaan rehuihin jauhettuna). Jotenkin minulla on myös sellainen mielikuva, että ihmisen syödessä toista ihmistä, olisi mahdollista saada jotakin vahinkoa aikaan.

Jos kannibalismi nyt on terveydelle vahingollista, niin mikä sen aiheuttaa ja millä tavalla se on vahingollista? Vai koskeeko se kenties vain raakoja kudoksia ja kuumentamisen jälkeen on aivan sama, mitä ex elävää olentoa suuhunsa laittaa? Kalojakaan ei kai raakana saisi syödä, mutta siinä lienee suurin ongelma se mahdollinen loisimato tms.?

Noh, leikitellään nyt vielä sellaisella ajatuksella, että kannibalismi olisi terveydelle haitallista. Käyttäessään ravinnokseen saman lajin edustajaa, on tietysti lihaksisto ensisijainen ravinnon lähde ja jos nyt sen syömisen oletetaan olevan terveydelle haitallista, niin siitä herää kysymys, että mikä on ratkaiseva ero esim. saman yksilön lihaksella ja vaikkapa karvalla? Molemmissa on sama DNA, molemmat ovat olleet eläviä ennen syömistä (tosin jälkimmäinen ollut kuolleena pidempään, mutta onko sillä väliä?), molemmista saa jotakin ravintoa.....Jatkakoon joku viisaampi listaa.

Ihmettelenkin nyt tämän jälkeen oikeastaan sitä, että voidaanko määritelmällisesti/teoriassa (joku voisi vielä selventää kannibalismin määritelmän, kun en sitä itse ole nyt ehtinyt tarkistaa) kutsua kannibalismiksi myös sitä, jos menen pizzeriaan ja syön pizzan mukana pizzan tekijän karvan?

Jos pizzantekijän lihaksen syömisestä olisi haittaa - muuta kuin oikeudellista - niin miksi nämä samat haitat eivät tulisi myös karvan mukana? Mikä tekee tuon eron?

Kiitos

Kommentit (7)

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875

Haittoja:
- Prionisairaudet (kuru) leviävät helposti saman lajin sisällä, sillä keho ei tunnista prioneja vieraiksi proteiineiksi.
- Loiset ovat lajispesifisiä, joten kannibalismissa riski saada loistartunta on huomattavasti suurempi. Sama pätee myös tartuntatauteihin.
- Poliisi voi tulla pamputtamaan.

Pohtimasi ero karvan ja lihaksen välillä on lähinnä määrässä. Mitä suurempi määrä, sitä suuremmat riskit.

Soylent Green is people! People!

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
rollerghost
Eli muistelen ainakin sellaista, että ns. hullunlehmän tauti syntyi juuri lehmän syötyä toisia lehmiä (ei tietenkään laitumella elossa olevia, vaan rehuihin jauhettuna).

Itseasiassa viimeinen tieto, jonka minä aiheesta luin, oli että epäillään lehmien sairastuneen, koska ne saivat syödäkseen ihmistä.

Lehmien rehua (luita) kun tuotiin Englantiin Intiasta. Epäillään, että näitä luukuormia on kasvatettu suuremmiksi heittämällä joukkoon Gangesiin haudattuja ruumiita.

Hullun lehmän -tauti kun on ihmisperäinen. Ei lehmien sairaus.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Aweb
rollerghost
Eli muistelen ainakin sellaista, että ns. hullunlehmän tauti syntyi juuri lehmän syötyä toisia lehmiä (ei tietenkään laitumella elossa olevia, vaan rehuihin jauhettuna).Itseasiassa viimeinen tieto, jonka minä aiheesta luin, oli että epäillään lehmien sairastuneen, koska ne saivat syödäkseen ihmistä.

Lehmien rehua (luita) kun tuotiin Englantiin Intiasta. Epäillään, että näitä luukuormia on kasvatettu suuremmiksi heittämällä joukkoon Gangesiin haudattuja ruumiita.

Hullun lehmän -tauti kun on ihmisperäinen. Ei lehmien sairaus.

Tähän liittyen. Muistelen tavanneeni väitteen, että kuolleiden lehmien suolia Intiassa putsataan ja viedään makkarankuoriksi. Ettei vain samalla periaatteella ole makkarankuorikuormaakin kasvatettu.

Eli mitä pirua me syödään. Toisaalta luulisi ihmisen olevan aika ravinnollinen ja maustepitoinen kun kerran ketjun huipulla ollaan.

Meksikon poliisi narautti kannibaalin, kirjailija Jose Luis Calvan, rysän päältä, tämän keitellessä morsmaikkunsa sitruunalla marinoitua käsivartta. Naapurit olivat valittaneet kirjailijan asunnosta tulevasta pahasta hajusta.

Kirjailijan asunnosta löytyi lisäksi jalka, ihmisen torso ja keskeneräinen romaani nimeltä "Kannibaalivaistot"

Jose Luis loukkaantui yrittäessään paeta poliisia, ja toipuu tällä hetkellä pidätettynä sairaalassa kallovammasta.

Toivottavasti kannibaalikirjailija toipuu, ja saa kirjansa viimeisteltyä!

http://www.onelocalnews.com/chandlernew ... s&id=75964

Noni, tässä sitä ollaan! Muutenkin kauhukirjojen ja -elokuvien parissa työskenteleviä leimataan junasta tippuneiksi ja sitten sattuu tuollainen neronleimaus maapallolle.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat