Seuraa 
Viestejä45973

Noh, laitetaan nyt tällainen kysymys, joka teidän joidenkin mielestä ehkä on tyhmä

Eli oliko kannibalismista jotakin haittaa? Nimittäin naapurin tuhti rouva on grillikauden loppupuolella pulskistunut houkuttavaksi ja olen miettinyt.... Äh, asiaan. Eli muistelen ainakin sellaista, että ns. hullunlehmän tauti syntyi juuri lehmän syötyä toisia lehmiä (ei tietenkään laitumella elossa olevia, vaan rehuihin jauhettuna). Jotenkin minulla on myös sellainen mielikuva, että ihmisen syödessä toista ihmistä, olisi mahdollista saada jotakin vahinkoa aikaan.

Jos kannibalismi nyt on terveydelle vahingollista, niin mikä sen aiheuttaa ja millä tavalla se on vahingollista? Vai koskeeko se kenties vain raakoja kudoksia ja kuumentamisen jälkeen on aivan sama, mitä ex elävää olentoa suuhunsa laittaa? Kalojakaan ei kai raakana saisi syödä, mutta siinä lienee suurin ongelma se mahdollinen loisimato tms.?

Noh, leikitellään nyt vielä sellaisella ajatuksella, että kannibalismi olisi terveydelle haitallista. Käyttäessään ravinnokseen saman lajin edustajaa, on tietysti lihaksisto ensisijainen ravinnon lähde ja jos nyt sen syömisen oletetaan olevan terveydelle haitallista, niin siitä herää kysymys, että mikä on ratkaiseva ero esim. saman yksilön lihaksella ja vaikkapa karvalla? Molemmissa on sama DNA, molemmat ovat olleet eläviä ennen syömistä (tosin jälkimmäinen ollut kuolleena pidempään, mutta onko sillä väliä?), molemmista saa jotakin ravintoa.....Jatkakoon joku viisaampi listaa.

Ihmettelenkin nyt tämän jälkeen oikeastaan sitä, että voidaanko määritelmällisesti/teoriassa (joku voisi vielä selventää kannibalismin määritelmän, kun en sitä itse ole nyt ehtinyt tarkistaa) kutsua kannibalismiksi myös sitä, jos menen pizzeriaan ja syön pizzan mukana pizzan tekijän karvan?

Jos pizzantekijän lihaksen syömisestä olisi haittaa - muuta kuin oikeudellista - niin miksi nämä samat haitat eivät tulisi myös karvan mukana? Mikä tekee tuon eron?

Kiitos

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat