Seuraa 
Viestejä45973

Kun olen heittänyt paperiarkin tuleen, se on pomppinut liekkien päällä muutamia sekunteja ennen kuin on palanut poroksi.

Voiko tämän perusteella siis sanoa, että liekit painavat?

Toisaalta liekithän suuntautuvat ylöspäin...

Kommentit (8)

"Flames and Zero Gravity

Question: If an astronaut is in a space station at zero g's, and he strikes a match, how will the flame burn (in what direction) assuming an atmosphere similar to that on earth?
---------------------------------------
The flame would be mostly spherical since there is no gravity.
But that means there would be no convection either, so the flame extinguishes itself fairly quickly. I think this has been demonstrated on one of the space shuttle flights.

John Hawley"

Liekin tiheys on suhteessa sen lämpötilaan ja kylmempi kaasu syrjäyttää sen. Liekki menettää myös lämpöään ja tihenee,sekoittuu ja lopulta ei säteile näkyvällä aallonpituudella.Gravitaation merkitys on pieni.

http://www.engr.iupui.edu/research/pdf/ ... ep1905.pdf

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Liekit ovat hehkuvia nokihiukkasia. Toisin sanottuna liekki on hohtavaa savua, palaminen tapahtuu pääosin liekin alaosassa/alapuolella hieman tilanteesta riippuen.

Kuumat palamiskaasut saavat aikaan virtauksen joka kuljettaa nokihiukkasia mukanaan. Kun noki jäähtyy tarpeeksi, se ei enää hohda näkyvää valoa vaan kulkee savun mukana huomattavasti huomaamattomampana.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

[quote="Herra Tohtori" liekki on hohtavaa savua, palaminen tapahtuu pääosin liekin alaosassa/alapuolella hieman tilanteesta riippuen.

Kuumat palamiskaasut saavat aikaan virtauksen joka kuljettaa nokihiukkasia mukanaan. Kun noki jäähtyy tarpeeksi, se ei enää hohda näkyvää valoa vaan kulkee savun mukana huomattavasti huomaamattomampana.[/quote]

Jaa, eikö olisi helpompi kertoa että nuotion näkyvä liekki johtuu pääasiassa poistuvan hiilen emitoimasta valosta.

Ahteri
Kun olen heittänyt paperiarkin tuleen, se on pomppinut liekkien päällä muutamia sekunteja ennen kuin on palanut poroksi.

Voiko tämän perusteella siis sanoa, että liekit painavat?

Toisaalta liekithän suuntautuvat ylöspäin...

Liekit painavat CO2+typpi+tilavuus+hiukkasetym.

cfd-technology-helps-solve-petrochem-industry-problems

http://seesar.lbl.gov/ccse/Research/Com ... lames.html

"Photograph of rod-stabilized V-flame; blue color inidicates location of combustion reaction zone, averaged over duration of camera shutter speed. The image/animation to the right of the computed flame surface (volume visualization of temperature gradient magnitude) shows considerable wrinkling of the flame due to turbulence in the fuel stream."

Asiaa tutkitaan, joten se ei ole aivan selvä tapaus, kuin vain pääperiaatteissaan. Tärkeä sektori energiankäytön hyötysuhteen kannalta kun on.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat