Seuraa 
Viestejä45973

Miksi kaikki samoalaiset (varsinkin miehet) ovat lihavia?

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (12)

Deus Ex
Miksi kaikki samoalaiset (varsinkin miehet) ovat lihavia?

Ne syö enemmän kun kuluttaa. ...

Deckers
Deus Ex
Miksi kaikki samoalaiset (varsinkin miehet) ovat lihavia?Ne syö enemmän kun kuluttaa. ...

Toiset taas kuluttaa enemmän kuin tienaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Deckers
Deus Ex
Miksi kaikki samoalaiset (varsinkin miehet) ovat lihavia?Ne syö enemmän kun kuluttaa. ...

Mutta johtuuko se geeneistä vai meemeistä?

Puolihullu
Deckers
Deus Ex
Miksi kaikki samoalaiset (varsinkin miehet) ovat lihavia?Ne syö enemmän kun kuluttaa. ...

Toiset taas kuluttaa enemmän kuin tienaa

Kestävä kehitys on sitten varmaan sitä, kun tienaa enemmän kuin kuluttaa

Deus Ex
Deckers
Deus Ex
Miksi kaikki samoalaiset (varsinkin miehet) ovat lihavia?Ne syö enemmän kun kuluttaa. ...Mutta johtuuko se geeneistä vai meemeistä?

Valitettavasti en osaa vastata tähän asiallisesti. On kyllä jännä yksityiskohta miksi, ei pelkastään Samoalaiset, vaan yleensäkin Tyynen valtameren-saariston asukkaat todellakin ovat usein keskimääräistä lihavampia.

Luulisi, että samoalaiset söisivät japanilaisten tapaan enimmäkseen kalaa. Ja Japsit ovat enimmäkseen sellaisia pieniä hippuloita (sumopainojoita lukuunottamatta).

KKHS
Seuraa 
Viestejä368

Liittyisiköhän se jotenkin ulkomaalasten Sumo intoiluun. Ts, japanilaisille se on perinnettä ja ne tajuaa ettei urheilija ole aina lihava, mutta samoalaiset ym. ajattelee että sumo on jotakin coolia ja kauniilla miehellä on coolin atleetin vartalo, ja sillä saa naisia

L
Seuraa 
Viestejä7979

Deus Ex

Kirjoitit:

Mutta johtuuko se geeneistä vai meemeistä?

Vaikea uskoa, että syynä geenit olisivat.

Olettaisin nimittäin, että tällaiset perusainenvaihduntaan liittyvät jutut ovan niin monimutkaisia ja niin "syvällä" geneettisessä koodissa, että se 50 000 vuotta, jonka aikana nykyihmisen kaikki paikalliset populaatiot ovat eriytyneet, ei kerta kaikkiaan riitä luomaan eroja siinä, että millä hyötysuhteella ravinnon energia läskiksi konvertoituu.

Ja Samoan asukit ovat vain muutama tuhat vuotta sitten Kiinasta lähteneitä, joten ei voi olla mitään suurmepaa eroa näin perustavaa laatua olevassa hommassa.

hah ja höh

ne on siks lihavii kun kulttuuriin kuuluu käsittääkseni työn ja rasituksen välttö sekä huvin ja murkinan nauttiminen sopivalla määrällä elbaamista höystettynä.

eli

Kulttuurisidonnainen juttu, ei oo niin väliä mokomilla omista mielistään että kuka on paksu ja kuka ei. Enemmänkin mokomat ovat sitä mieltä että "Paksuus kunniaan", osoittaahan se jonkinlaista nautinnon kokemuksen määrää. Näin siis matkailujuttuja seuranneena voisin todeta.

Noilla seuduilla sitä merivettä ja ulappaa riittää, ja kun on lihava, ei
huku vaan kelluu ja uikin hyvin. - Meillä oli koulussa tyyppi, joka oli varsin lihava, ja lisäksi hänellä oli läppävika, joten hänellä oli voimistelutunteihinkin vain osittainen velvollisuus. Mutta uimiseen hän oli hyvä, ui montakin kilometriä kerralla Perämeressä, ja jos hiukan väsytti, kääntyi vain selälleen ja kellui. Meikä poika oli puolestaan silloin hyvin laiha, alkeita kyllä kestävyysjuoksijaksi. Mutta vaikka jotenkin opin uimaan, en koskaan olisi kyennyt täyttämään nykyistä uimataidon normia 200m.

Japani. Ovatko esim. sumo-painijat laihoja? Uimisen suhteen siellä on tilanne kyllä jopa päinvastainen kuin Samoalla, ja Amerikan Samoalla. Siellä on paljon saaria lähekkäin, ja johtuen idässä myös Tyynestämerestä, paljon virtoja ja pyörteitä, joissa voi käydä ties miten. Joten ole yleensä mieluiten laiha, niin et kaipaa veteen.

Ennen sotia oli Suomessakin tapana, että mitä lihavampi, sen rikkaampi. Köyhillä ei ollut varaa ostaa ruokaa ja joutuivat tekemään ruumiillista työtä joka polttaa läskin aika kivasti. Samoin ruskettuneisuus oli epätoivottavaa ja ulkotyln merkki, siksi aatelisnaisilla oli päivänvarjoja etteivät vaan rusketu ulkoillessa. Lihavuuden riskejä alettiin havaita vasta 50-luvulla.

Nykyään tilanne on toinen kun ruokaa on vaikka miten. Yleensä köyhät ja vähemmän koulutetut ovat lihavia koska syövät halpaa ja lihottavaa ruokaa. Samoalaisista en tiedä. He ovat kai mukavuudenhaluisia ja välttävät reuhtomista. Ja kun ruokaa on puussa ja ja maassa, porsaita vilistää jaloissa niin eipä siinä kummempia tarvitse tehdä että lihoo. Rusketus on taas merkki siitä, että on varaa käydä ulkomailla. Ja suurin osa työstä tehdään sisällä eikä ulkotyötä halveksita. Päinvastoin, joku saattaa olla kateellinen kun joutuu itse istumaan sisällä naputtamassa tietokonetta vaikka ulkona olisi hieno ilma. Onhan ulkoilu terveellistäkin jos ei nyt pakokaasuissa pyöri.

Minäkin kutsun vatsaani joskus elintasoksi josta yritän vimmatusti päästä eroon. Vyötärölihavuus eli omenavatsa on suurempi riski kuin muu lihavuus. Vaikka olen laihtunut melkein 10 kiloa vuodessa, ei vatsanympärys ole pienentynyt juuri yhtään. Ärsyttävää.

Tulipa mieleen kohta marsalkka Z^ukovin muistelmista, Halhin-joen
taistelut kesällä 1939. Yksi japanilainen divisioona oli päässyt joen länsirannalle, mutta sai jo heinakuun alussa päihinsä ja joutui vetäytymään. Silta oli räjäytetty. Japanilaiset ryntäsivät veteen, ja
monet hukkuivat, ihan Puna-armeija silmien edessä, myös upseereita.
Kysessähän olivat jopa valiojoukot, jossa upseerit ja monet aliupseeritkin olivat SAMURAITA. Eikä kesällä joen vesi ollut kylmää. Uimataito siis monien saarien maassa ei ollut varsin yleistä. Tälle vastakohtana he kymminkin olivat aika hyviä vesien päällä. Suomestakin on ennen vanhaan väittämä, etä uimataidottomat ovat parhaita merimiehiä.

Mannerheimin pojat, vaikka uimataito ei sinänsä tuolloin ollut kehuttavaa, kyllä he kesällä 1944 tulivat kuka Vuoksen taakse ja kutka Viipurinlahdella uidenkin yli. Kyllä jokseenkin alastomina, mutta tulivat kuitenkin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat