Seuraa 
Viestejä12746

[size=150:2d9nv6hq]Kuinka Suomea ajetaan pyssyn piippuun - Nato, pakkopulla?[/size:2d9nv6hq]
[size=75:2d9nv6hq](HS-uutisointi tiistaina 11.9. - "vieläkin enemmistö Natoa vastaan")[/size:2d9nv6hq]

[ ... Helsingin Sanomien vakiokolumnisti Olli Kivinen riemuitsee historian takaa perinteen painolastit nilkoissa Kekkos-vihaisena ajoilta, "jolloin puhuminen oli kielletty". Onko leukojen louskuttelu vapauden ja kriittisen keskustelun arvopohjaa, ymmärtämättä mitä kielellinen muotoilu voi kokonaisvahinkona aiheuttaa ...]

Helsingin Sanomat innostui mittauttamaan Nato-asenteita sekä mielipiteitä Venäjästä. Se oli rehellistä peliä se. Mutta mitä oli se peli, mitä otsikoilla ja bouldauksilla haluttiin sanoa: "Vieläkin Nato-vastaisuutta, --- epävarmojen kansalaisten määrä noussut".

Todellisuudessa pidemmällä tarkastelujaksolla Hesarin mittauksessa ei epävarmojen määrä ollut muuttunut nimeksikään. Todellisuudessa kansakunta äänestäjinä ilmaisee koko ajan vuodesta toiseen selvää viestiä poliitikoille: "Pitäkää sormet erossa Natosta, ja ei Venäjä meille niin paha karhu ole", - sitä vastoin poliitikot annettua mandaattia vastaan Russia kolmanteen ilmaisuilla pikkunäppärästi lohkoilevat, kosiskellessaan omia mieltymyksiään.

Tosiasia on se, että niin Helsingin Sanomat kuin huippukolumnisti menneiltä aikakausilta yrittää ahtaa suomalaisille Nato-viestiä kuin käärmettä pyssyyn. Kansa ei Suomessa Natoa halua. Kuinka monta kertaa se täytyy tarkistaa ja mitata? Onko tilanne sama kuin aikoinaan "kaikenmaailman kivisten" ilakointi, kun Urho Kekkonen ystävyyttä alvariinsa todisteli villasikajahdeissa tovereille Neuvostoliitossa? No, jos galluppeja jaksaa tehdä jatkuvasti niin saattaa sinne tilastovirheen kautta pujahtaa otsikointi: "Suomen kansa muutti linjansa, nyt halutaankin Natoa enemmän".

Venäjän karhua herätellään kaikesta pienestäkin, venäläinen sotilaskone lensi liki Norjan rajaa - se on uutinen ilmaistavaksi turvallisuushaasteena. Miksi media on mennyt pienen klikin vipuun tekemällä Venäjästä pelotetta ja Natosta pelastajaa. Maailmanlaajuisesti ajatellen Nato/USA lienee suurempi uhka kuin Venäjä. Ketkä ovat juuri nyt Irakissa, onko Irak ollut menestys? USA:n kansa haluaa sotilaansa Irakista pois. Milloin presidentti George W. Bush kuuntelee kansaansa?

Kuunteleeko Suomessa nykykykyhallitus milloin valitsijoitaan? Kansa ei antanut mm. Kokoomukselle mandaattia sormeilla kysymyksiä Natosta pakkopullana. Kokoomus tietää, että vaalivoitto tuli pitkälti Sauli Niinistön äänestäjiltä, ja se ei riitä korskeiluun nokkeluuksilla turvallisuushaastepuheina USA:ssa. Niin huomion kipeitä me ei olla kansakuntana, että rähmällään tarvitsisi olla (kuten ennen) - ei USA:n suuntaan, kuin ei Venäjänkään.

Miksi muutamat suuret mediat yrittävät kaikin keinoin survoa ajatuksia kansan mieliin? Eikö media luota heidän kulunsa maksaviin lukijoihin? Tarkkaavainen lukija huomasi heti tiistain Helsingin Sanomista, että otsikointi, 2.sivun kolumni menneitä ajoilta oli tarkoitushakuista häivemanipulointia tehden Venäjästä uhan ja Natosta pelastajan. Meillä suuri kansa on tiennyt koko ajan mikä on vapaata arvokeskustelua mm. Venäjästä, kuin myös USA:sta.

Nyt voidaan sanoa - kuuluisan sanotun sanan mukaisesti: "Kyllä kansa tietää..." - se on juuri niin. Iloksemme vikuroivista kolumneista ja otsikoista huolimatta HS ilmaisi jutuissaan koko totuuden kunhan jaksoi kaikki rivit lukea. Kyllä kansa "luki" ja ymmärsi Häkämiehenkin koko jutun - se vain oli ytimeltään niin häkellyttävän lyhyt - muu oli pehmennystä, kun huomasi ylittäneensä normioituneet rajat. Kansainväliseen politiikan hoitoon ei kuulu pontevoituminen kerkeäksi suuren edessä kieli sinipunaisena. Suurta viisautta on katsoa kaikkiin suuntiin pyllistämättä kenellekkään.

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.com

............

[size=150:2d9nv6hq]Mielipidekirjoitukseen liittyvä kuvakertomus-[/size:2d9nv6hq]
[size=75:2d9nv6hq]( kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - copyright by Ilkka Luoma 2007 )

Kuva 1
--- http://www.panoramio.com/photo/4580389 --- [892kB]

Teksti
Suomi jäi Talvisodassa yksin 1939. Jatkosodassa Kolmas Valtakunta auttoi omista lähtökohdista myös Suomea ratkaisevasti Neuvostoliittoa vastaan. Kuvan rynnäkkötykkivaunu osallistui kesän 1944 ratkaisutaisteluihin. Suomi pelasti viime kädessä itse itsensä, taitavasti. Emme tarvitse Natoa tänään - ja tämän suuri kansa tietää.

Kuva 2
--- http://www.panoramio.com/photo/4580403 --- [706kB]

Teksti
Helsinkiä puolustettiin Neuvostoliiton pommikoneita vastaan mm. saksalaisten toimittamilla 88-millisillä ilmatorjuntatykeillä. Sulkutuli toimi erinomaisesti ja pääkaupunki säilyi hyvin helmikuun 1944 pommituksista huolimatta. Pienenä kansana Suomen oli luotettava itseensä. Niin on nytkin: Turvaamme itseemme, osaamiseen ja riittävän vahvaan ja moderniin armeijaan, joka pohjaa taistelutahtonsa asevelvollisuuslaista. Suomen ei tule "koskaan" luopua varusmiesarmeijasta. Suomi ei tarvitse Natoa.

Kuva 3
--- http://www.panoramio.com/photo/4580445 --- [659kB]

Teksti
Suomi sai muutamia Hawker Hurricane II C hävittäjiä Englannista, mutta nämä koneet eivät suuria saavutuksia taisteluissa saavuttaneet. Pääpaino erityisesti 1944 ilmataisteluissa oli Saksasta ostetuilla/ saaduilla Messerschmitt Bf-109 hävittäjillä. Kuvan kone on todellinen harvinaisuus, se on alkuperäisessä kunnossa! Moni ulkomaalainen kuvautti itsensä jostain syystä sinisen hakaristin vieressä. 19. elokuuta 2007 - Senaatin tori, Hki - Veteraanijärjestön 50 vuotisjuhla.

Kuva 4
--- http://www.panoramio.com/photo/4580468 --- [822kB]

Teksti
Kaukoidästä tullut nousevan Kiinan kansalaista kiehtoi suomalainen sotilas täysissä varusteissaan - halusi kuvauttaman itsensä juuri tuossa paikassa. Suomalainen itsenäisyys, riippumattomuus ja puolueettomuus sotilasliitoista lähtevät riittävän suuresta asevalvollisuusreserviarmeijasta, moderneista varusteita ja aseista sekä kansallisesta hengestä kuin myös erikoisjoukoista. Suomi ei pelkää Venäjää, Suomen ei tarvitse kumarrella USA:ta, eikä Suomen tarvitse liittyä USA:n johtamaan Natoon. Tämän Suomen kansa tietää, lukuisat gallupit sen todistavat vuodesta toiseen kolumnistien ja Helsingin Sanomien jupinoista huolimatta.

Kuva 5
--- http://www.panoramio.com/photo/4580492 --- [861kB]

Teksti
Saksalaisen Zundapp sotamoottoripyörän erikoisasiantuntija selostaa YLE:lle mitä tuo pyörä on historiassaan nähnyt. Pyörä on alkuperäinen ja tuolloisen maailman parhaaksi kehuttu. Suomi sai runsaaasti apua Saksasta kun hätä oli suurin 1944 kesällä. Tuolloin Suomi ei ollut yksin, ei ollut myöskään tiukasti liittoutunut, vaan piti "pienen hajuraon saksalaiseen hapankaaliin" - ollen kuitenkin aseveli aina Lapin sodan alkuun saakka. Tänään Saksa on Natossa, mutta halunnee rakentaa EU:lle hiljalleen oman liittonsa ottaen "hajuraon" USA:n Natoon... Suomen ei tarvitse enää loppusuoralla olevaan Natoon liittyä.

Kuva 6
--- http://www.panoramio.com/photo/4580513 --- [558kB]

Teksti
Neuvostoliitto aseisti armeijaamme kymmeniä vuosia, mm. kuvan kevyt panssarivaunu on entisen Neuvostoliiton arsenaaleista, oli esillä Senaatintorilla 19.elokuuta 2007. Suomella on kautta aikain ollut erityissuhde itään, niin myös tänään. Ei auta pullistella nokkelilla sanan käänteillä maapallon toisella puolella, kun realismimme on itäisellä rajalla välittömästi. Suomalainen on osannut arkipolitiikan itään ja Venäjä on meidän taloudellinen mahdollisuus, mutta ympäristöllinen haaste, jopa uhka, johon voimme antaa oman panoksemme myymällä maailman parasta ympäristöosaamistamme, mm. Pietariin. Kauppa sujuu hyvin, kun emme huoli sen hidastajaksi Nato-kytköstä.

Kuva 7
--- http://www.panoramio.com/photo/4580534 --- [623kB]

Teksti
Suomen hallituksen ei tarvitse kosiskella USA:ssa. Kuvan kolmiyhteys on ollut rautaa, verta ja hätää, mutta myös maailmanhistorian suurimpia taisteluita. Saksalaisen rynnäkkötykin takana on Venäjän tsaarin patsas ja tämän takana Suomen Valtioneuvoston linna. Saksalla on suuri kohtalonyhteys Suomeen, historiassa. Tänäänkin kauppamme Saksan kanssa on merkittävää ja Saksa on EU:n ainut maa, joka voi sanoa juuri kuten haluaa Venäjälle. Venäläinen tietää mitä Saksa osaa ja mihin se pystyy. Suomen etu on pitää hyvät suhteet niin Saksaan kuin Venäjälle.

Kuva 8
--- http://www.panoramio.com/photo/4580557 --- [630kB]

Teksti
Kuvassa esiintyy kaikki se mihin Suomen kansa luottaa vakaasti: Armeija, poliisi, koulutuslaitos ja suomalainen henki, joka vie läpi "vaikka harmaan kiven" Suomi muistaa tahtotaistelunsa 1944 ja pienoisen ihmeen - Ihantalan ihmeen, jossa ainut ulkoinen auttajamme oli Kolmas Valtakunta, erityisesti Kuhlmeyn lento-osasto, jonka suorituksia ei vieläkään tarkasti arvosteta ja laajasti tiedetä.

Kuva 9
--- http://www.panoramio.com/photo/4580582 --- [972kB]

Teksti
Senaatin torilla tarjottiin filmidokumenttia Ihantalan ihmeestä kesältä 1944 19. elokuuta 2007, jossa Suomen mies teki mahdottomasta mahdollisen - Neuvostoliitto ei pystynyt tuolloin käsittämättömällä ylivoimallaankaan lopullisesti lyömään Suomen sotilasta. Taistelussa kerrotaan saksalaisten lentäjien tuoneen taistelutahtoa, siksi tehokkaita he olivat. Suomi ei ollut liitossa, mutta sillä oli aseveli, joka auttoi ratkaisevalla hetkellä - syntyi Ihantalan ihme, jota kansalaiset kuvassa hiiren hiljaa katsoivat. Tunnelma oli harras ja kunnioittava. Olisi suuri loukkaus sotiemme veteraaneja kohtaan viedä kansakuntaa väkisin pienen klikin voimalla Natoon ja liittoutumaan, jolloin oma itsenäinen päätösmahdollisuus romutettaisiin. Suomi luottaa itseensä, ei väärin vikoroiviin hallituksiin tai menneen aikakauden kolumnisteihin ja mediaan.

Kuva 10
--- http://www.panoramio.com/photo/4580594 --- [383kB]

Teksti
Erittäin yksityiskohtainen kuva amerikkalaisesta USAF ohjuksesta - Sidewinderistä, jolla on tuhottu vihollisten lentokoneita Vietnamista Irakiin. Ohjusta on tehty kymmeniä versioita ja osoittaa USA:n maailman mahtia ja suurinta uhkaa koko ihmiskunnalle vapauden messiaana, jossa kaupallisuus materia- ja energiavirtoineen uudelle mantereelle on koko systeemin sielu. Sota on väline turvaamaan kauppa - hyödyiltään yksipuolinen kauppa ja suunta. Sidewinder kulminoittaa hyvin amerikkalaisen valtahegemonian ja todellisen päämäärän - tuleeko meidän liittyä USA:n johtamaan Natoon, jossa olisimme vain yksi pieni osa valtakoneistoa ilman omaa päätösvaltaa?[/size:2d9nv6hq]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

 • ylös 33
 • alas 1

Sivut

Kommentit (128)

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä12746

Eilinen A-talk oli mainio "jupakka" koko Nato-keskustelulle, löytyi demareista ruutia, ... täytyy sanoa, että Kiljunen oli suvereeni asiayhteyksissä ja itse asioiden käsittelyssä, ... ketkä muuten äänestivät Ukkolan (kok.) eduskuntaan?

Voidaan sanoa, että Häkämies teki kaikkinensa suuren palveluksen Suomelle, nyt kansa huomasi viimein miten turhaa ja pinnallista "nakkelua" perinteellisten poliitikkojen keskinäiskeskustelu onkaan!

Ihmetyttää oikeasti Hesarin syöttämä pakkopulla kansalaisille ja lukijoille Natoon liittymisestä - kun kansa jatkuvasti enemmistönä ilmaisee haluttomuutensa liittymiselle ...

HS ehkä kuvittelee, että se "hitaiden muuttujien" kautta hiljalleen syöttää kansaa kohti hyväksyntää, sitkeä se ainakin, siis HS, on. Varmaa kansakin on vastineeksi vähintään yhtä sitkeä

Tiedottamisella ja uutisoinnilla on suuri vaikutus, kun kansakunnan aatoksia muokataan - esiintyy jo silkkaa manipulaatiota.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

 • ylös 32
 • alas 0

Riittävän usein ja pitkän aikaa kun julkisesti ilmoitetaan että "hauki on lintu", niin kyllä se pikkuhiljaa kansan päähän jää.. Valitettavasti..

 • ylös 1
 • alas 12
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä12746
OzziXX
Riittävän usein ja pitkän aikaa kun julkisesti ilmoitetaan että "hauki on lintu", niin kyllä se pikkuhiljaa kansan päähän jää.. Valitettavasti..

...

Jeps, tämä on mm. Helsingin Sanomien ja esim. kolumnisti Olli Kivisen tie ja päämäärä. Kivinen oli jopa ylpeä siitä, että "käänsi" Hesarin päätä näkemään Nato-tarpeen ( hänen oma ilmoitus sähköpostikirjeenvaihdossa) - saa Ollilla on oma mielipide ja siitä saa vapaassa maassa kirjoittaa, kuten toiset vastakkaisista mielipiteistä

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

 • ylös 32
 • alas 0

Alan epäillä, että kun NATO lakkautetaan tarpeettomana, Suomessa vielä kiistellään pitäisikö siihen kuulua.

 • ylös 16
 • alas 0
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä12746
K. K.
Alan epäillä, että kun NATO lakkautetaan tarpeettomana, Suomessa vielä kiistellään pitäisikö siihen kuulua.

...

Tai EU:ssa saksalaisten aktiivisuudella suunnitellaan EU:n omia yhtenäisjoukkoja, se olisi looginen tie, minne Suomikin voisi liittyä (?)

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

 • ylös 30
 • alas 0
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä12746
K. K.
Alan epäillä, että kun NATO lakkautetaan tarpeettomana, Suomessa vielä kiistellään pitäisikö siihen kuulua.

..

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

 • ylös 25
 • alas 0
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä12746
K. K.
Alan epäillä, että kun NATO lakkautetaan tarpeettomana, Suomessa vielä kiistellään pitäisikö siihen kuulua.

....

Saksa voisi puuhata EU:lle omat yhtenäisjoukkona.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

 • ylös 27
 • alas 0
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä12746
K. K.
Alan epäillä, että kun NATO lakkautetaan tarpeettomana, Suomessa vielä kiistellään pitäisikö siihen kuulua.

....

Saksa voisi puuhata EU:lle omat yhtenäisjoukkonsa.

... en ymmärrä, miksi nuo tulivat kahteen kertaan... ei voi poistaa, bugi softassa?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

 • ylös 28
 • alas 0
Ilkka Luoma
K. K.
Alan epäillä, että kun NATO lakkautetaan tarpeettomana, Suomessa vielä kiistellään pitäisikö siihen kuulua...

tai Saksan aktiivisuudella EU valmistelee omat yhtenäisjoukkonsa. Loogista! Tänne Suomikin voisi liittyä (?)


Kyllä. Olisi myös suomalaisille luonteva ja historiasta tuttu liittolainen Saksa

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä12746
K. K.
Ilkka Luoma
K. K.
Alan epäillä, että kun NATO lakkautetaan tarpeettomana, Suomessa vielä kiistellään pitäisikö siihen kuulua...

tai Saksan aktiivisuudella EU valmistelee omat yhtenäisjoukkonsa. Loogista! Tänne Suomikin voisi liittyä (?)


Kyllä. Olisi myös suomalaisille luonteva ja historiasta tuttu liittolainen Saksa

....

Tämä ratkaisumalli elää ja voi syntyä 10-15 vuoden kuluessa - aina sinne saakka "Euroopan Nato" tarvitsee USA:n "suojelua" ( nyt ei puhuta ydinasepelotteesta )... vaan mm. kuljetuskyvystä jne...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

 • ylös 27
 • alas 0
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä12746

Huomisen valta-akseleita ovat Kiina Afrikka suojeluksessaan, USA, EU Venäjän kanssa yhteistyössä, koska EU tarvitsee Venäjältä raaka-aineita ja energiaa sekä markkinoita. Intia löytänee omansa jostain.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

 • ylös 25
 • alas 0
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä12746

Suomi ei ole koskaan ollut missään kiinteissä sotilasliitoissa itsenäisyytensa aikana, eikä tarvitse olla nytkään.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

 • ylös 26
 • alas 0

Suomi ei ole koskaa ollut yksin...

Talvisota loppui koska USA uhkasi Neuvostoliittoa kauppasaarrolla, jatkosodasta selvittiin lopulta vain saksalaisten Kuhneyn avuilla...

http://www.ekopolttoaine.fi/Osasto_Kuhl ... uhlmey.htm

Ja vapaussota, jota toi maalle suvereeniteetin aseman parlamentaarisena demokratiana, voitettiin vain saksalaisten avuilla...

Jos ostat auton tai asunnon, luonnollisesti hankit vakuutuksenkin. Miksi siis et toimisi samoin muissa turvallisuusasioissa ja kotimaan osalla?

Hesari on siinä mielessä rehti, että se on ainoana mediana Suomessa julkisesti tunnustautunut Naton kannattajaksi. Ja yksityinen lehti voi kannattaa ihan mitä huvittaa.

Myös Kokoomus voi kannattaa mitä ja ketä lystää - joka vaaleissa kuitenkin asiat testautetaan kansalla. Minä luulen, että Jyrki boy & co. saa tässäkin asiassa turpaansa ja kohta alkaa Kokoomuslaisten turvallisuusvisioiden aktiivisen unohtamisen vaihe.

Eiköhän tässä nyt puolin ja toisin "koiteta" niinkuin pohojalaaset sanoo

Tarkoitan, että myös oppositio harrastaa ylimääräistä maalaamista. Kokkareilla on tämä kukkopoikaosasto, jolla on tehtävänä mellastaa ja Niinistö ja Kanerva kera Salolaisen esiintyvät maltillisina "valtiomiehinä".

Tuossa elämäntoveri kyllä ihmetteli eilisen ohjelman aikanan, minkälaiset ihmiset tämän Ukkolan ovat äänestäneet eduskuntaan. Jos tämä räpätäti edustaa koksujen naisia, niin... No, ei sentään

Ilkka Luoma
[size=150:eeph0dmw]Kuinka Suomea ajetaan pyssyn piippuun - Nato, pakkopulla?[/size:eeph0dmw]
[size=75:eeph0dmw](HS-uutisointi tiistaina 11.9. - "vieläkin enemmistö Natoa vastaan")[/size:eeph0dmw]...


Miksi NATO:a pitäisi erityisesti vastustaa? Ei kai siksi, että Neuvostoliitto ei olisi sallinut Suomen liittyvän siihen?

Ei Suomessa NATO:a vastusteta. Enemmistö ei NATO:a voi vastustaa koska sillä ei ole aavistustakaan siitä, mikä NATO oikeasti on. Eikä aiheesta voida koskaan todella keskustellakaan niin pitkään kun meiilä on tällaisia ilkkaluomia jotka vetävät paksulla tussilla yhtäläisyysmerkkejä NATO:n ja USA:n (tarkemmin G.W.Bushin republikaanihallinnon) välille.

Ilkka Luoma: NATO ja USA ovat kaksi eri asiaa.

Ilkka Luoma: USA on paljon muutakin kuin G.W.Bushin republikaanihallinto.

Ilkka Luoma: Kun Suomesta tulee NATO:n täysjäsen, meistä ei tule USA:n osavaltio.

Ilkka Luoma: NATO ei ole Suomea vastaan perustettu salaliitto.

Suomessa ei keskustella NATO:sta vaan täällä keskustellaan olkinukesta, NATO:n irvikuvasta jonka ovat luoneet nämä ilkkaluomat. Sitä suomalaiset vastustavat, vastustavat koska sinä, Ilkka Luoma hengenheimolaisinesi vesität aiheesta käytävän asiallisen keskustelun tarkoitushakuisilla vääristelyillä, puolitotuuksilla ja suoranaisilla valheilla.

 • ylös 0
 • alas 11
Vierailija

Tyypillinen gallup, jossa asetetaan vastaaja epäedulliseen valoon vastatessaan ei. Kysymys olettaa median manipuloivan ihmisiä Nato-myönteisiksi. Oletko niin tyhmä ettet ole huomannut linnunkakkaa olkapäälläsi?

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä12746
sigfrid
Tyypillinen gallup, jossa asetetaan vastaaja epäedulliseen valoon vastatessaan ei. Kysymys olettaa median manipuloivan ihmisiä Nato-myönteisiksi. Oletko niin tyhmä ettet ole huomannut linnunkakkaa olkapäälläsi?

...

Hesari "syyllistyy" suoraviivaisimmin suoravaikuttamiseen, on julistautunut Nato-liittymisen puolustajaksi. Lööpit ja bouldaukset ovat olleet usein arveluttavia "objektiivisen" journalismin nimissä...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

 • ylös 28
 • alas 0
Holotna Pravda
Suomessa ei keskustella NATO:sta vaan täällä keskustellaan olkinukesta, NATO:n irvikuvasta jonka ovat luoneet nämä ilkkaluomat. Sitä suomalaiset vastustavat, vastustavat koska sinä, Ilkka Luoma hengenheimolaisinesi vesität aiheesta käytävän asiallisen keskustelun tarkoitushakuisilla vääristelyillä, puolitotuuksilla ja suoranaisilla valheilla.

On luultavasti Venäjän (ainakin kuviteltujen) etujen mukaista, että Suomi ei liity NATO:on. Nyt on ilmeisesti käynyt niin, että NATO:on liittyminen on käynyt mahdottomaksi, koska NATO ei enää Suomea ota, koska Venäjä pillastuisi asiasta täydellisesti. Olemmekohan ajautumassa takaisin aselmaan, joka vallitsi Neuvostoliiton aikoina. Rajan takana ainakin näytetään olevan.

EU:n liittymistä perusteltiin aikanan lisääntyvällä turvallisuudella (oletettavasti Venäjää vastaan). Nyt on nähty kuinka hajanainen EU on Venäjän energiavarojen edessä. Venäjä on onnistunut hajottamaan EU:n yhtenäisyyden tekemällä kahdenvälisiä sopimuksia eri maiden kanssa. Epäillään myös, että valtavia energiatuloja käytetään ostamalla Länsi-Euroopasta yrityksiä, joita myöhemmin voitaisiin käyttää peukaloruuvina. Tilanne on muuttunut 90-luvun alusta ja Venäjä näyttää menettäneensä ystävänsä lännessä. En vastusta Venäjää vaan sen voimapolitiikkaa.

Kuten Pertti Salolainen SK:ssa totesi, Suomi saattaa menettää tilaisuutensa koskaan päästä NATO:n jäseneksi. Mitään tiukan paikan NATO-optiota ei ole!

NATO-vastaisuudessa on mielestäni kysymys ainakin osin vastuun pakoilusta. Ei haluta ottaa vastuuta koko läntisen Euroopan turvallisuudesta ja samalla toivotaan, että maailman myrskyt eivät Suomea kosketa.

Suomen ulkopolitiikan korkeassa johdossa on vakaata NATO:n kannatusta. Sama on asennoituminen sotilasjohdossa ja diplomaattien keskuudessa. Kaverini oli Kosovossa rauhanturvaajana ja hän totesi, että jos jossain oli jonkin hässäkkä, CNN oli paras tietolähde, koska ruohonjuuritasolta ei "nähnyt" juuri mitään. Mielestäni NATO-kysymyksessä on sama tilanne. Luotan ulko- ja puolustuspolitiikan parhaisiin ammattilaisiin, koska olen varma, että heillä on paras näkemys asioista.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat