Seuraa 
Viestejä45973

Tänään tv2 klo22:05

Inhimillinen tekijä

Mikä on se voima, jolla toiset pystyvät nousemaan suuristakin vaikeuksista uuteen alkuun? Helena Itkosen vieraina lähihoitajat Atik Ismail, Tumppi Varonen ja Tarja Tallqvist.

Kommentit (1)

SEURAAVA LÄHETYS [ Päivitetty: 10.09.2007 ]

Vieraana: Tumppi Varonen, Tarja Tallqvist &
Atik Ismail Kuva: Jukka-Pekka Juvonen
UUSI ALKU

Keskiviikkona 12.9.2007 klo 22:05 TV2

Mistä ihminen saa voimaa elämänmuutokseen?

Helena Itkosen vieraana on Inhimillisessä tekijässä kolme lähihoitajaa: entinen huippujalkapalloilija Atik Ismail, muusikko Tumppi Varonen ja kansanedustaja Tarja Tallqvist. Kolmikon tarinat lähihoitajaksi ryhtymiseksi ovat hyvin erilaisia, mutta niissä on myös yhteneviä piirteitä. Mistä he saivat voimia elämänmuutokseen?

Alkoholi kuului Atik Ismailin elämään nuoresta lähtien. Hän pelasi jalkapalloa ja bailasi. Pahimmillaan hän oli kentällä päissään, joutui pelikieltoon, mutta palasi entistä paremmassa kunnossa takaisin. Uran loppuvaiheessa Atik muutti Helsingistä Kuopioon, jotta tahti hiljenisi ja elämä muuttuisi, mutta vain maisema vaihtui, aine ei. Kun kavereita alkoi kuolla alkoholin takia, oma tytär syntyi keskosena ja Atik itse makasi krapulassa, hän nosti kätensä pystyyn ja pyysi apua. Hänen viimeinen juomapäivänsä oli 7.4.1990. Nykyisin hän toimii lähihoitajana alkoholistien toimintakeskuksessa.

Tumppi Varonen on elänyt rajua rock-elämää, jossa on ollut nousuja ja laskuja. 1990-luvun lopussa hänellä oli kertomansa mukaan "sukset ristissä, antennit solmussa ja piuhat sekaisin". Vuosituhannen vaihteessa hän juhli ja keikkaili vielä hilpeästi Vaasassa, mutta tärisevä paluujuna ja seuraavat päivät saivat aikaan raitistumispäätöksen. Raittiina hän kokee saavansa enemmän aikaan ja olevansa vähän siedettävämpi kaveri. Musiikki vie edelleen hänen elämästään valtaosan, mutta sen lisäksi siihen kuuluu hoitotyö.

Tarja Tallqvistille työ oli alkoholia. Hän teki palkittuja tv-dokumentteja, mutta lama vei työt ja aiheutti täydellisen romahduksen. Lisäksi oma poika sairastui syöpään. Hän havahtui olevansa sairas vasta, kun heräsi sairaalasta syötyään sata unipilleriä. - Se oli kuin helvetistä nouseminen, Tarja toteaa.

Atik, Tumppi ja Tarja opiskelivat aikuisiällä itselleen uuden ammatin; he ovat lähihoitajia. Mikä saa ihmisen muuttamaan elämänsä? Vaatiiko elämänmuutos täydellistä romahdusta? Entä riittääkö arkinen lähihoitajan työ menestyksen jälkeen? Helena Itkonen kysyy vierailtaan myös, onko menestyksen hetkellä vaikea ymmärtää, että menestys ei välttämättä jatku ikuisesti? Ja mihin esiintyvä taitelija oikein tarvitsee alkoholia?

Tuotanto: Helena Itkonen, YLE Asiaohjelmat.

Inhimillinen tekijä täyttää syksyllä 10 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi ohjelman tunnus ja grafiikka on uusittu. Syksyn aikana nähdään yhdeksän Inhimillistä tekijää. Ohjelma uusitaan tiistaisin iltapäivällä.

http://www.yle.fi/inhimillinentekija/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat