Seuraa 
Viestejä45973

Voisiko joku selittää selkokielellä, miksi sairaanhoitajat tarvitsevat kaksi eri ammattiliittoa ? TEHY ja SUPER. Esim rakennustyömailla kirvesmiehet ja aputyöntekijät kuuluvat samaan liittoon, vaikka palkat ovatkin eri suuruusluokissa.

Toinen kummastuttava asia on Kokoomuksen suosio hoitajien keskuudessa viime eduskuntavaaleissa. Eihän Kokoomus mikään palkansaajapuolue ole, johtajaporrasta lukuunottamatta.

http://uutiset.msn.hs.fi/kotimaa/artikk ... asa-arvoerä%20hoitajille%20kuihtui%2030%20euroon%20kuussa/1135230234894?ref=msn

Lainaus:
"Hallituksen tasa-arvoerä hoitajille kuihtui 30 euroon kuussa.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok) kertoivat keskiviikkona Kuntaliiton tilaisuudessa, että hallitusohjelmassa luvattu tuki julkisten, naisvaltaisten alojen koulutettujen työntekijöiden palkankorotuksiin on 150 miljoonaa euroa vuodessa eli 600 miljoonaa euroa koko vaalikaudella.

Tätä summaa on pyöritelty poliitikkojen puheissa jo pitkään, mutta vasta nyt hallitus vahvisti sen. Kuntasektorin palkkojen yhteissumma on noin 17 miljardia euroa vuodessa, josta hallituksen avustus on vajaat 0,9 prosenttia.

”Ei kannata odottaa, että valtio lisäisi tätä osuutta”, Vanhanen sanoi. Syynä siihen on valtiontalouden kehykset, joita hallitus ei aio venyttää. Katainen huomautti, että koskaan ennen hallitus ei ole tehnyt vastaavaa kunta-alan palkankorotusten parantamiseksi."

Eivätkö äänestäjät tiedä, että poliitikkojen lupausten ja tekojen kuuluukin olla ristiriidassa ? Se on ollut sitä aina ja tulee aina olemaan. Onko Suomessa eduskuntavaaleja liian harvoin, jolloin ihmiset eivät muista kyseistä luonnonlakia olevan ?

Kommentit (1)

TEHY/SUPER-juopa on vanhaa perua. Kuten lääkärit-hoitajat-jako. Nyt sekin jako on asetettu kyseenalaiseksi, hoitajien ja lääkärien liittoa katsellaan liitosaikeissa. Ei ehkä toteudu.

Perushoitajia (Super) ei enää kouluteta, lähin opintohaara lienee lähihoitaja. Vanha ammattiliitto on varmaan niin runsaslukuinen että sitä ei noin vain liikutella mihinkään.

Hoitoalan poliittiset mieltymykset - kuten kaikkien muidenkin ammattialojen - kertovat yhteiskunnan yleisestä suunnasta, arvojen kovenemisesta nousukauden myötä. Raha ratkaisee nyt; sitten kun sitä on vähemmän, se tuppaa valitettavasti ratkaisemaan silloinkin.

En toivo laskukautta, mutta raha saisi merkitä vähän vähemmän. Ja se saisi virrata kotimaahan, ei ainakaan Cayman-saarille. Global-trendimmehän merkitsee, että kiinalaiset saavat työtä ja suomalaiset joutuvat työllistämään itsensä (plussa oma-aloitteellisuudelle, esim. Voikkaa).

Tai sitten sijoittumaan työttömyys + työkyvyttömyyseläkeputkeen, sitä järjestelmää ei vielä ole saatu purettua. Toimii duunarille ja valkokaulukselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat