Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Olen seurannut tv-psykologi D. Philin ohjelmia, ja välillä hän on tehnyt hyviä jaksoja, joissa on järkevää asiaa. Mutta tällä viikolla esitetty "Tuhat naista", oli kyllä niin uskomaton show, etten tajua miksi hän haluaa vaarantaa "asiantuntijan" maineensa tuollaisella. Jakson aiheena oli naisten huono itsetunto ja ulkonäköpaineet. Ohjelmassa haastateltiin Paula Abdulia, joka oli kärsinyt syömishäiriöstä, sekä anoreksiaa sairastavaa naista, joka oli kuolemaisillaan. D. Phil tapasi naisen sairaalassa ja vannoi että auttaa häntä löytämään uuden identiteetin. Videopätkä loppui siihen, ja jäi epäselväksi kuinka hänelle kävi.

Sitten siirryttiin studioon, jonne/ulkopuolelle oli kutsuttu tuhat naista. D.Phil jakoi heille lahjoja kuin joulupukki, he saivat mm. hajuvettä ja meikkisarjan, jotta jokainen tuntisi itsensä kauniiksi ja hyväksi. Kolmella naisella oli mahdollisuus voittaa ilmaiset silikoni-implantit, jos keksii hyvän perustelun. D. Philin mielestä kaikkien perustelut olivat järkeviä, joten heille kaikille maksettiin ilmainen leikkaus Hollywoodissa leikkauksia tekevälle kirurgille. Lopuksi lavalle ilmestyivät Aku Ankka, Hessu ja Mikki ja serpentiinit lensivät katosta, kun naisyleisö sai vielä liput Disneylandiin.

Mielestäni ohjelman alkuosa oli ristiriidassa loppuosan kanssa. Ulkonäköpaineet johtuvat juuri niistä normeista, joita naisiin kohdistetaan, kuten että pitää meikata tai olla suuri povi. D.Phil vahvisti tällaista ajattelua jakelemalla kosmetiikkaa ja rintaleikkauksia. Minä olisin sanonut hänelle: " Don't patronize me," koska tuo sanonta kuvaa hyvin mitä hän teki. Hän käyttäytyi kuin patriootti kannustaessaan naisia isällisesti kauneuteen ja hyvään itsetuntoon. Ohjelmasta puuttui kokonaan kritiikki niitä asioita kohtaan, joista esim. syömiseen ja laihduttamiseen liittyvät ongelmat saattavat johtua. Hänelle oli tärkeämpää myydä erilaisia tuotteita.

Sivut

Kommentit (21)

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239
Liittynyt23.6.2005

Hyvin selostettu ja järkeilty.

En itse ohjelmaa katsonut, mutta niinhän näille yber-psykosoopajille tuppaa käymään – heistä tulee eläviä mainoksia omille 'tuotteilleen'. Olipa tuotteet sitten materiaalisia ja ideaalisia.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Jumalauta, että nyt nauroin pitkästä aikaa yksinäni ääneen, ja oikeen viimesenpäälle tosissani!! "Lopuksi lavalle ilmestyivät Aku Ankka, Hessu ja Mikki ja serpentiinit lensivät katosta, kun naisyleisö sai vielä liput Disneylandiin. "

Perkele sentään, sussa on taiteilijan vikaa, Väläys!!

Tuo pilli on bisnesmies.

Ja mitäpä muuta psykologiaan (ammatti ammattien joukossa) kuuluisikaan kuin raha, siis luonnollinen palkka.

Taitaa vain yrittää kerätä lisää katsojia näillä tempauksilla. Lahjoittipa hän kerran koko yleisölle Nintendo Wii pelikonsolit

salai
Seuraa 
Viestejä7623
Liittynyt17.3.2005

Hyvä, että joku nostaa kollin pöydälle. Minäkin tunnen pari naista. jotka "kusevat housuunsa" kun katselevat tuota hienoa herraa, joka niin komiasti kertoilee elämän totuuksista.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

qaz
Tuo pilli on bisnesmies. Ja mitäpä muuta psykologiaan (ammatti ammattien joukossa) kuuluisikaan kuin raha, siis luonnollinen palkka.

Luonnollinen palkka tuhannelta naiselta? Ou nou senkin sika!

Kyllä minun mielestäni ne silikoni-implantit oli ihan hyvin perusteltuja paitsi sillä ensimmäisellä akkelilla joka istui lähimpänä dr.philiä. Tarkoitan siis sitä, että jos joku oikeasti tekee työtä oman ittensä eteen, että näyttää hyvältä eikä siltikään ole tyytyväinen johonkin kohtaan kehossaan, niin voisi minun mielestäni aivan hyvin saada esim. tuollaisia apuja joita dr. phil jakoi ohjelmassaan...

Toisaalta miksi näitä asioita pitää edes pohtia koska eiväthän ne meidän elämää kosketa millään tavalla. Noh, ihmiset on.

Ainiin.

Sponsorithan ne niitä lahjoja jakelee, eihän nyt kukaan hullu omasta pussista mitään anna. (vaikka sponsoreiksi näitä kutsutaankin)

CsCrazy: Ohjelmassa vaan ei puhuttu mitään silikonimplanttien riskeistä ja annettiin muutenkin ristiriitainen viesti. Tarkoitushan ohjelmassa oli kai sanoa, että naisten pitäisi olla tyytyväisiä itseensä sellaisina kuin he ovat. Silikonit saaneet naiset olivat kauniita ja terveitä ihmisiä, eivät todellakaan sen näköisiä, että tarvitsevat plastiikkakirurgiaa. D.Phil ei tullut pohtineeksii sitä, miksi esim. suurista rinnoista on tullut ulkonäkönormi USA:ssa. Hän vaikutti uskovan periamerikkalaiseen tapaan rahan ja materian tuovan hyvän itsetunnon, vaikka oli juuri haastatellut menestynyttä mutta syömishäiriöstä kärsinyttä Abdulia.

Dr Phil on pelkkä ala-arvoinen päänsorkkija, jonka kaikki muutkin hölmöilyt ovat täysin yhtä tyhmiä kuin tuo silikoninjakelujaksokin. Eri ihmisille vain eri asiat näyttäytyvät pöljinä. Uskon, että osa ei nähnyt tuonkaan jakson sisäistä ristiriitaisuutta ja Dr Philin amatöörimäistä psykologisointia.

Neonomide on puhunut "psychobabblesta". Dr Phil on sitä puhtaimmillaan ja kansantajuistetumpana. Järkyttävää on, että joku oikeasti omaksuu häneen sellaisen asennoitumisen, jossa Phil on viisas ja kaikkitietävä joka alan mestari.

Oli todella inhottavaa katsoa esimekriksi jaksoa, jossa Phil hurraavan yleisön tuella vyöryi Irakin sotaa vastustaneiden pasifistikotiäitien päälle telaketjut rytisten.

meikämie: Tietääkseni D.Phil on tunnettu rebuplikaani USA:ssa. Mutta joskus hänellä on ollut fiksuja asiantuntijoita vieraana, jaksoissa joissa on puhuttu oikeista psyykkisistä häiriöistä. Siksi tämä " tuhat naista" jakso oli minulle järkytys. D.Phil ei taida itse olla mikään asiantuntija, mutta onnistuu rahalla saamaan joskus järkeviä tyyppejä ohjelmaansa.

Toope
Seuraa 
Viestejä25073
Liittynyt23.7.2006
väläys
Ulkonäköpaineet johtuvat juuri niistä normeista, joita naisiin kohdistetaan, kuten että pitää meikata tai olla suuri povi.

Mutta miksi nämä naiset alistuvat tällaisiin paineisiin? Tosiasiassa kukaan ei pakota ketään länsimaisessa yhteiskunnassa alistumaan mihinkään normeihin. Kyse on lähinnä siitä, kuinka paljon ihmiset haluavat olla muodin mukaisia tai individualisteja. Jos jotakuta täytyy syyttää, pitää katsoa peiliin.
Iltapäivälehdistö tarjoaa samaa ajattelumallia Suomessa, mutta se on kiinni omasta valinnasta, haluaako olla siinä mukana vai ei.

Mitä tuohon dr. Philin ohjelmaan tulee, niin sehän on vain viihdeohjelma, televisioitu iltalehden naistenviikonloppuliite...

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat