Seuraa 
Viestejä45973

Mä olen ollut näköjään noiden viherpipertäjien suhteen ihan väärässä ! Tossa eilisessä jätepolitiikkaa käsitelleessä [size=100:nd2s85q6]MOTssa[/size:nd2s85q6] haastateltiin Suomen Luonnonsuojeluliiton edustajaa ja he näköjään arvioivatkin noita luonnonsuojeluhankkeita tätä nykyä puhtaasti liiketaloudellisilla syillä!

MOT: Kun jätteiden hyötykäytön luulisi olevan luonnonsuojelijoidenkin tavoite, niin miksi Suomen luonnonsuojeluliitto vastustaa jätteen polttoa ?

Anssi Vaittinen: Ei se oo välttämätöntä meidän näkemyksen mukaan, ja varsinkin Suomen kaltaisessa maassa jätteenpolttohan on hankalaa, tää on harvaan asuttu maa, jätteenpolttolaitokset on suuria, kalliita, teknisesti monimutkaisia laitteita, jotka vaatii suuria jätevirtoja. Tääl on hyvin vähän sellaisia alueita, joissa se olis taloudellisesti järkevästi toteutettavissa edes koko polttohanke.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Vierailija

Suurissa taajamissa jätteiden polttaminen on luultavastikin järkevää. Mutta onhan selvää, että kun jätteiden kuljetusmatkat venyvät hyvin pitkäksi, niin niiden rahtaus syö sekä taloudellisen, että mahdolliseen ympäristöystävällisyyteen liittyvän hyödyn. Tätä varmaankin luonnonsuojeluliiton edustaja tarkoitti.

Tänne kulmillemme on hiljaisesti kehitetty ongelmajätteiden polttouunia. Ei ehkä kaikista myrkyllisten, mutta kuka niitä katsastaa. Epäilyttää moinen hanke, koska muutenkin seudulla on työpaikkoja yllinkyllin.

Kuinka sellaisen voisi estää? Minunkin jälkikasvuni asuu paikkakunnalla, enkä haluaisi heidän asuvan myrkkylässä.

Kaupunkimme on luonnonkaunis. En ole Suomessa kauniimpaa löytänyt, vaikka olenkin Suomea ristiin rastiin kierrellyt.

Arvata saattaa, että asumme meren äärellä, jossa on kaikki ihmistä miellyttävät mukavuudet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat