Seuraa 
Viestejä45973

Luotettavat ystäväni eräässä metallialan suuryrityksessä suosittelevat
konsultoinnin käyttöä myös alihankinnalleen. Itse olen saanut tietoa
tästä herrasta ja hänen yrityksensä konsulttien erinomaisuudesta.

Haastattelu on kauppalehti-presson toiseksi tuoreimmasta
numerosta.

http://www.digipaper.fi/presso/4985/

Sivu 19.

Mitä pidätte? Pätevän tuntuinen kaveri.

Näkemäni perusteella suurissa tehtaissa löysää aikaa tuntuu
riittävän ja niihin Amirin konsultointi lieneekin paikallaan.
Pienemmät pajat tulevat luutavasti vielä paremmin toimeen
omillaan.

Sivut

Kommentit (52)

reino

Mitä pidätte? Pätevän tuntuinen kaveri.

I am under your consulting spell. Your overly complicated matrices and diagrams have convinced me of your intellectual superiority.

Menis tuokin tyyppi oikeisiin töihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Helppo kai se pomon on sanoa. Mitä järkeä edes on tehdä töitä enempää kuin on tarvetta ei siitä saa edes kehuja, jos pystyy pitää löysiä niin kannattaa.
Onko se sitten mukavaa olla töissä ku on koko ajan kauhea kiirre ja pitää hosua.

No tuo juttu on sellaisen miehen juttua, joka ei ole koskaan ruummillista työtä tehnytkään. Hikikin tulee kuntosalilla korkeintaan.

Kaiken lisäksi tuo mies elää työtä varten eikä tee työtä elämää varten.

Ja tehottomuutta kannattaisi ensin etsiä työnjohdosta. Jos siellä asiat mättää ja kusipäitä sun muita psykopaatteja löytyy. Niin odotetaanko, että työntekijä portaassa sitten asiat rullaisi.

Itse en pidä niinkään tehokkuutta hyvänä asiana. Laatu sen firman lopulta pystyssä pitää. Ja tehdäkseen laatua firman pitää itsellänsä vain sen verran työvoimaa kuin sen tekemiseen tarvitaan. Ja näin ollen kysymys ei ole tehokkuudesta.

Tietysti voidaan tehokkuus vöyhötyksellä saada porukka poltettua loppuun ja lopulta laatukin menneen talven lumiksi. Mutta pääasia on, että työntekijä pitää suunsa kiinni, ja tekee töitä kuin robotti ja sitten poistuu firman tiloista.

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

"Ugh, olen puhunut. Duunarien vika on tehottomuus ja tämän maan suurin riesa ja vaiva."

Olin kesän HK Ruokatalon Vantaan tuotantolaitoksella terminaalissa töissä ja sen perusteella mitä siellä nähtiin ja tehtiin niin voin sanoa että ko. laitos on erinomaisen tehoton ja huono suunnittelu paistaa läpi lähes minne vain katsookin. Kyllä, työajoissa oli löysää mutta se ei juuri vaikuta kun työvuoron aikana noin kolmasosa ajasta kuluu paikallaan seisomiseen ja esarin venyttämiseen kun odottelee tilauksia tai tyhjiä poolilaatikoita joiden tulo aina välillä mystisesti katkeaa, tai kun odottelee että linjasto alkaa taas vetää täysiä laatikoita - joskus sekin vain katkeaa ja tilauksia ei pääse laittamaan eteenpäin, jolloin koko linja on viidessä minuutissa täysin tukkeessa ja pysähdyksissä, kunnes se alkaa taas vetää siellä päässä missä lootat pakataan rekkoihin.

Muita huomionarvoisia kohtia:

Älytön tilausmekanismi. Toistuvasti joutui täyttämään poolilaatikon (mitä se nyt on, korkeus n. 30 cm, leveys vajaa 40 cm ja pituus olisiko puolisen metriä) yhdellä tai kahdella makkarapaketilla tai vastaavalla. Tämä laatikko menee tällaisenaan lähes tyhjänä rekkaan ja tilaajalle, ja totisesti epäilen että mikään kauppa ei oikeasti tilaa kahta pakettia valkosipulikabanossia. Lisäksi yhden paketin laittaminen laatikkoon vie suurin piirtein saman ajan kuin kymmenen paketin laittaminen, tai jopa eri tuotteiden laittaminen laatikkoon, ja lähes tyhjä laatikko vie tietenkin linjastolla saman tilan kuin täysi laatikko.

Eikä siinä vielä kaikki, vaan keräyspaikalta toiselle jatkuvat laatikot ovat vielä ärsyttävämpiä, niissä kun puolestaan toistuvasti tilaus on himpun verran ylisuuri, jolloin keräilijä joutuu painelemaan hanikkaa jos toistakin merkitäkseen ensin laatikon täydeksi, jolloin jäljellä olevat tilauksen tuotteet muodostavat uuden tilauksen joka pitää laittaa erikseen uuteen laatikkoon.

Tähän liittyen varsin epätodellisen tuntoista oli myös se että jos jotain tuotetta ei keräilypisteellä ollut, tilausmekanismi ei tätä mitenkään registeröinyt vaan vaati toistuvasti tätä olematonta tuotetta, jolloin keräilijän piti painaa taas nappia jos toistakin ja kuitata joka tilauksen kohdalla jotta ei oo. Ja näitä tilauksia saattoi olla kymmeniä peräkkäin. Niiden hoitamiseen menee lähes yhtä kauan aikaa kuin tavaran laittamiseen laatikkoon ja laatikon siirtämiseen eteenpäin (riippuen tilauksesta joskus jopa enemmän), koska käytössä ollut näppäilyjärjestelmä toimii pienellä viiveellä.

Mekaaniset epäkäytännöllisyydet linjaston ratkaisuissa olivat yleinen riesa. Aina piti jonkun olla päivystämässä ettei synny tukoksia, ja silti siellä aina välillä robotit onnistuvat kaatamaan lavoja ja heittämään poolilaatikoita nurinkurin ja poikittain linjastolla.

Tee siinä sitten täyttä työtä kun käytännössä tilauksia pystyttiin yleensä hoitamaan nopeammin kuin järjestelmä pystyi niitä hoidettavaksi syöttämään - lukuunottamatta sitten niitä hetkiä kun järjestelmä päätti oksentaa yhdelle paikalle 40 tilausta kerralla, tai jatkuvasti lisätä tilauksia yhdelle paikalle... mikä tietenkin tuntui aina todella viisaalta kun oli ensin seisty paikallaan sen 10 minuuttia (ei mitenkään harvinaista).

Kaiken kaikkiaan kyseisen lafkan järjestelmä ja sitä ohjaava ohjelmisto tuntui sellaisen viisaan insinöörin laatimalta, joka ei ole ihan täysin perehtynyt siihen millaista se homma niillä asetuksilla sitten on. Tätä taustaa vasten tuntui hieman turhauttavalta pitää absoluuttisesti kiinni taukoajoista vain mennäkseen taukotilasta työpisteelle istumaan ja tilauksia odottelemaan. Kyllä siitä loppukesästä sanottiinkin mutta sain vähän sellaisen kuvan että esimies vain välitti norsunluutornista tullutta viestiä että tehokkuutta pitää nostaa pitämällä työajoista paremmin kiinni ja tiesi ihan hyvin missä se tehottomuus oikeasti on. Sehän on periaatteessa ihan sama onko tauolla viisi vai viisitoista minuuttia niin kauan kuin ehtii työaikana tehdä sen työn mitä annetaan tehtäväksi. Jos ei työtä kuulu niin vika on jossain muualla kuin duunareissa...

Jotta ei se aina ole työn tekijästäkään kiinni että on tehotonta. En tiedä sitten miten hyvin sama pätee muihin tuotantolaitoksiin maassamme. Onko kokemuksia muilta aloilta?

EDIT: Ai niin, piti sanomani - useimmiten joka kerroksessa oli neljä tai viisi työntekijää hoitamassa kuutta työpistettä. Yleensä pysyttiin tilausten tulovauhdissa mukana varsin helposti, loppuaika menikin sitten musiikkia MP3-soittimesta kuunnellessa.

Dire Straitsia jaksaa kuunnella muuten yllättävän pitkään, kannattaa harkita automatkoille.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Mikseivät laajenna ja hanki lisää työntekijöitä?
Tuntuu välillä että pomot ottavat kaiken irti mitä saavat työntekijöistä.
Tuo äijä ei tiedä oikeesta työnteosta mitään.

Julkisen sektorin tehottomuus on varmaan tiedossa yleisesti. Ja perustuu täysin todellisuuteen. Toimimattomia ohjelmistoja, joita ei osata käyttää. Laiskoja työntekijöitä, jotka tekevät juuri sen verran työtä, että välttyvät potkuilta. Järjetöntä energiantuhlausta (valot päällä poissaollessakin ja tietokoneet yötäpäivää).

MaKo71
Seuraa 
Viestejä1481

Mun mielestä ihan asiallinen artikkeli. Työn tuottavuus (EDIT: eli se, paljonko yksi työntekijä saa aikaiseksi) on eräs tärkeimpiä tekijöitä, jos mietitään sitä, että paljonko Suomessa on työpaikkoja.

MaKo71
Mun mielestä ihan asiallinen artikkeli. Työn tuottavuus (EDIT: eli se, paljonko yksi työntekijä saa aikaiseksi) on eräs tärkeimpiä tekijöitä, jos mietitään sitä, että paljonko Suomessa on työpaikkoja.

Kyllä kyllä, mutta se yksittäinen työntekijä ei voi mitään jos hommat kusee muualla. Ja onhan sitä tutkitttu, että esim 6h työpäivä olisi todennäköisesti paljon tehokkaampi kuin 8h työpäivä.

Kun 6h ei tarvitisi pitää edes ruokatuntia. Yksi lyhyt tauko omenan syömiseen riittäisi. Sitten pääsisis poiskin töistä aikaisemmin. Ja jää aikaa itselle ja muille. Eli juurikin sitä aikaa, mitä varten töissä käydään.

Tuo elinaika kun tuntuu nyt olevan muka jotenkin palkkaa maksavien firmojen omaisuutta.

MaKo71
Seuraa 
Viestejä1481
Sädetin

Kyllä kyllä, mutta se yksittäinen työntekijä ei voi mitään jos hommat kusee muualla.Ei tietenkään. Mutta mun nähdäkseni jokaisen työntekijän pitäisi vähän "älähtää", jos tekemistä ei riitä - tai ainakin alkaa katselemaan uutta työpaikkaa, sellaista, jossa ei tarvitse seisoskella.

Sädetin

Tuo elinaika kun tuntuu nyt olevan muka jotenkin palkkaa maksavien firmojen omaisuutta.

Siitähän se firma nimenomaan maksaa sulle rahaa - se on korvausta sun menetetystä vapaa-ajasta. Se aika taas "kuuluu" työnantajalle ja sen aikana käytetään aika työnantajan tarpeisiin. Noin niinkuin yksinkertaistettuna.

Itsekkin elelen pääomatuloilla kun olin nuorena viisas ja osasin sijoittaa.
Minäkin olen sitä mieltä että suomalaiset apinat eivät osaa tehdä työtä tarpeeksi kovasti. Tarvii varmaan kohta tulla kouluttamaan teitä mätisäkkejä oikein kunnolla. Toisaalta nyt juuri on hyvät surffiaaallot täällä päin maailmaa.

jos te aiotte laiskotella tähän tahtiin vielä kauankin, niin mun tuloni tippuvat alle miljoonan euron kuussa ja siinä vaiheessa ystäväni alkavat haukkumaan minua köyhäksi. Niin että vipinää perseeseen huarat. Tai saatte kenkää koko luuserilauma.

Sädetin

Kyllä kyllä, mutta se yksittäinen työntekijä ei voi mitään jos hommat kusee muualla. Ja onhan sitä tutkitttu, että esim 6h työpäivä olisi todennäköisesti paljon tehokkaampi kuin 8h työpäivä.

Kun 6h ei tarvitisi pitää edes ruokatuntia. Yksi lyhyt tauko omenan syömiseen riittäisi. Sitten pääsisis poiskin töistä aikaisemmin. Ja jää aikaa itselle ja muille. Eli juurikin sitä aikaa, mitä varten töissä käydään.

Tuo elinaika kun tuntuu nyt olevan muka jotenkin palkkaa maksavien firmojen omaisuutta.

Varmaan ihan hyvä idea ja veikkaampa, että monet työnantajat toteuttaisvat mallin innoissaan, jos 16 tunnin työt tosiaan tehdään 12 tuntiin. Vaan täysin toinen juttu onkin sitten se, että moniko duunari tuon ratkaisun hyväksyy. Sanomattakin lienee selvää, että 8 tunnin palkkaa on turha havitella kuuden tunnin päivällä. Mikä taas tarkoittaa sitä, että kuukausitulot tippuvat neljänneksen. Monenko perse kestää moisen pudotuksen? Moni kun vääntää pidempää päivää ihan vain rahan takia. Toki yksi vaihtoehto olisi nostaa tuntipalkkaa niin paljon, että se kompensoisi lyhyemmän työpäivän, mutta miksi työnantaja siihen suostuisi?

reino
Luotettavat ystäväni eräässä metallialan suuryrityksessä suosittelevat
konsultoinnin käyttöä myös alihankinnalleen. Itse olen saanut tietoa
tästä herrasta ja hänen yrityksensä konsulttien erinomaisuudesta.

Haastattelu on kauppalehti-presson toiseksi tuoreimmasta
numerosta.

http://www.digipaper.fi/presso/4985/

Sivu 19.

Mitä pidätte? Pätevän tuntuinen kaveri.

Näkemäni perusteella suurissa tehtaissa löysää aikaa tuntuu
riittävän ja niihin Amirin konsultointi lieneekin paikallaan.
Pienemmät pajat tulevat luutavasti vielä paremmin toimeen
omillaan.

Kaverilla on aivan outo käsitys työstä ja ihmisten psykologiasta sekä tuottavuuden kehittämisestä.

Tuon tyypin sisäinen maailma taitaa olla aika karmea: ihmiset ovat vain koneen palasia.

Kaverin puheet ovat ristiriidassa oikeastaan kaiken parin viime vuosikymmenen työyhteistötutkimksen kanssa.

Mielenkiintoisempi kysymys onkin tuo arvomaailma. Onko tämä nyt sitä kokoomuksen uutta "vastakkainasettelu on loppunut" -politiikkaa?

Kauppalehden taustavoimat ovat hyvin lähellä kokoomusta, joten juttu voidaan nähdä hyvin kokoosmulaisten arvojen ilmaisujana Häkämiehen tyyliin. Ideaologia taitaa olla että "rautaa rajalle" ja "duunareille turpa tukkoon tai kilometritehtaalle".

Kokoomuslaiset ilmeisesti toivovat tuon kaverin laittavan sairaanhoitajatkin kuriin. Armoluuna hoitajille 30 euroa ja sitten turpa tukkoon.

Mutta, tätähän osa Suomen kansasta toivoi vaaleissa, onneksi vain reippaasti alle viidennes, jos lasketaan äänestämättömät mukaan.

Dilemma on paljolti sivistyksen ja viihdepalvelujen kasvun syytä. "Liukuhihna ei vedä", koska tietous "palkitsevimmistä" töistä häämöttää toiveissa ja liukuhihnalle päädytään vain "väli-aikaisesti tai tyhmyyttään". Viihdeteollisuus näyttää joidenkin töiden tähtihetkiä. Ei sen raakaa pohjatyötä, jonka tuloksena on esittämiskynnyksen ylittyminen.

Hyvä motivointi perustuu palkitsemiseen. Mikä alimman tason tehtävissä palkitsee? Pieni palkkako vai orjallinen työrytmi? Työ-yhteisö, joka kohtaa hatarasti vain ruokatunnilla?

Japanissa kova, riistävä työtahti kompensoidaan tiukalla yhteisöllisyydellä: Duunin jälkeen mennään yhdessä rentoutumaan. Yksilö tuntee olevansa osa ryhmää ja sen samanarvoinen tuloksentekijä. Idealisointia, mutta tuloksia ajatellen toimivampi kuin täällä vallitseva kulttuuri.

Juuri tuo yhteisöllisyys ja yhteisvastuun kokemus pitäisi herättää henkiin, niin kaikentasoiset työt houkuttaisivat merkittävästi enemmän.

Työn tuottavuuden lisääminen "löysää" poistaen sopii varmasti työntekijöille kun samassa suhteessa lisätään palkkaa. Työtä on tehty tietyllä tapaa ja siitä saatu työtahtiin sovittua palkkaa, jos työmäärää pitää lisätä niin siitä pitää duunareille myös maksaa enemmän.
Nämä konsultit taas tarkoittavat yleensä sitä että duunarin pitäisi paiskia työtä tauotta ja 100%:n teholla niin että yritys saisi koko lisähyödyn itselleen, työntekijän työtaakan lisääntyessä sovitusta ja ajan kanssa kehittyneestä tahdista.
Ja lisäksi yrityksissä on tosiaankin tuota mainittua "löysää" paljon joka ei johdu työntekijöistä vaan siitä että joutuu odottamaan koska johto on hoitanut hommat huonosti. Johdossa sitä löysää on usein huomattavasti enemmän.

Eli on parempi pitää 1 kaupankassa ni ei tule ylimääräistä lorvailua.
Kuntopyörä dynamoilla joilla saadaan energiaa firmalle kun työntekijällä ei ole tekemistä. Loistavaa

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
tietää
Dilemma on paljolti sivistyksen ja viihdepalvelujen kasvun syytä. "Liukuhihna ei vedä", koska tietous "palkitsevimmistä" töistä häämöttää toiveissa ja liukuhihnalle päädytään vain "väli-aikaisesti tai tyhmyyttään". Viihdeteollisuus näyttää joidenkin töiden tähtihetkiä. Ei sen raakaa pohjatyötä, jonka tuloksena on esittämiskynnyksen ylittyminen.

Hyvä motivointi perustuu palkitsemiseen. Mikä alimman tason tehtävissä palkitsee? Pieni palkkako vai orjallinen työrytmi? Työ-yhteisö, joka kohtaa hatarasti vain ruokatunnilla?

Japanissa kova, riistävä työtahti kompensoidaan tiukalla yhteisöllisyydellä: Duunin jälkeen mennään yhdessä rentoutumaan. Yksilö tuntee olevansa osa ryhmää ja sen samanarvoinen tuloksentekijä. Idealisointia, mutta tuloksia ajatellen toimivampi kuin täällä vallitseva kulttuuri.

Juuri tuo yhteisöllisyys ja yhteisvastuun kokemus pitäisi herättää henkiin, niin kaikentasoiset työt houkuttaisivat merkittävästi enemmän.

Aivan.

Eli on parempi pitää 1 kaupankassa ni ei tule ylimääräistä lorvailua.
Kuntopyörä dynamoilla joilla saadaan energiaa firmalle kun työntekijällä ei ole tekemistä. Loistavaa

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat