Seuraa 
Viestejä45973
Crash
kalmankenkku

Työvoimapulaa ei todellisuudessa ole lainkaan, sillä Suomessa vallitsee pysyvä rakenteellinen työttömyys.Yllättääkö sinut tieto, että nämä voivat olla voimassa yhtä aikaa?

kalmankenkku
Parasta valtion tukea teollisille työpaikoille olisi pääoman maastaviennin rajoittaminen. Ennen se oli jopa luvanvaraista.

Joo, siihen aikaan, kun S. Hentiläkin oli stalinisti.

kalmankenkku

Pääoman liikkuvuus on uhka kaikille kansakunnille, sillä rajattomien pääomamarkkinoiden aikana jokainen maa on pääomaköyhä, kuin kurjin bantustan.Suomi pääomaköyhempi nyt kuin 1986 tai 1976? Tai Etelä-Korea tai Meksiko?

Aidoista liikeideoista kyllä on pulaa, ajatuksista joihin investoida.

Entisessa maailmassa pääomien liikkuvuutta maan rajojen yli kontrolloitiin yleisesti keskuspankkien toimesta, eikä tämä liity hallitusten poliittiseen väriin. Kyllä, stalinistitkin tekivät niin.

Pääomaköyhyys haittasi niitä maita, joilla ei ollut vahvaa kansantaloutta ja omaa pääomakertymää kotimarkkinoilta. Nämä maat joutuivat kilpailemaan keskenään ulkomaisten sijoittajien suosiosta, elikkä kuka tarjoaa paremmat ehdot.

Usein tämä kilpailu johti kansantaloudelle ja paikallistaloudelle vahingollisiin rakenteisiin, ja pääomakertymän valumiseen ulkomaille. Kun pääomien siirtymistä sinne, missä lyhytaikaiset voitot ovat suurimmat, ei millään tavalla rajoiteta, kaikki maat -myös vanhat teollisuusmaat- ovat samassa asemassa sijoittajiin nähden.

Tätä tarkoitin pääomaköyhyydellä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat