Seuraa 
Viestejä45973

Helsingin Sanomat 16.09.2007

Greenspan varoittaa asuntohintojen romahduksesta Yhdysvalloissa. Varoittaa kuplan puhkeamisesta ja Greenspan uskoo, että asuntojen hinnat putoavat merkittävästi. Oletko asuntovelallinen, oletko varautunut? Greenspan sanoo muistelmakirjassaan, että Irakiin mentiin öljyn takia.

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Green ... 5230359328

[Talous Sanomat 17.09.2007 lainaus

b]Brittipankin kriisi uhkaa levitä

Keskuspankin rahoitukseen turvautunut asuntolainapankki tarvitsee pikaisen pelastajan, jotta paniikki ei leviäisi muihin pankkeihin ja asuntomarkkinoille.
Kun Britannian viidenneksi suurin asuntolainapankki Northern Rock viime viikon lopussa joutui turvautumaan keskuspankin lainahanoihin, sen asiakkaat ryntäsivät heti tyhjentämään talletustilejään. Niiltä oli lähtenyt jo kolme miljardia euroa maanantaiaamuun mennessä.

Ruuhkat konttoreissa ja nettisivuilla jatkuvat. Yhtiön koko talletuskanta on yli 35 miljardia euroa eikä kukaan tiedä, kuinka suuri osa siitä häviää lähipäivien aikana. Northern Rockin asuntolainapotti on moninkertainen talletuksiin verrattuna.

Kun asiakaspako jatkuu, se joutuu lainaamaan keskuspankilta tileiltä lähtevät miljardit. Sen rahoituksesta voi hyvinkin tulla Britannian pankkihistorian suurimpiin kuuluva pelastuslaina.

http://www.taloussanomat.fi/finanssi/20 ... 382?rss=2i

Monet edellisen lama-ajan velkaantuneet Suomessa ovat olleet ja osa on vieläkin kuin toisen luokan kansalaisia.
Lama-ajan velalliset (yhä n.70000) on kuin suljettu yhteiskunnasta, vaikka heidän joukossaan on valtavasti ihmisiä, jotka olisivat olleet kykeneviä yhteiskunnan rakentamiseen omalla työllään tai yrittämisellään.

Lama-ajan velallisen tilanne on kuin 1950-luvulla kansalaisluottamuksen menettäneillä rikollisilla.

Moni ylivelkaantunut menetti myös perheensä. Hyvin yleistä on ollut, että ylivelkaantuneen ihmisen avo- tai avioliitto hajosi.
Moni meni oman käden kautta kun laman hinta oli liian kallis ja raskas.

Pankkien, jotka olivat hyvin suuresti itse syyllisiä ihmisten ylivelkaantumiseen, tarjoamat kädenojennukset eivät ole kiinnostaneet ylivelkaantuneita, koska heillä ei ole ollut maksaa sitäkään vähää, jota sovitellut lainat olisivat edellyttäneet.

Lama-ajan velallisten vapautuminen veloistaan mahdollistaa ensi vuoden alusta voimaan tuleva ulosottokaari (15 vuotta, tai 20 vuotta) jonka myötä hiljattain säädetty ulosoton määräaikaisuus tulee merkitsemään myös velan vanhentumista.

Jatkossa sudenkuoppana vanhojen lainojen perimiskuluja voi hyvinkin alkaa tippua postiluukuista perimistoimistoilta. Perimistoimistot voivat näet laskuttaa velallisilta omia kulujaan, jotka nyt lasketaan uudeksi velaksi, vaikka ne perustuisivat ennen vuotta 1993 syntyneiden velkojen perintään. Katto per yksi saatava on 250 euroa.

Velallisten tarinat ovat olleet hurjia sanoo velkaseminaarien alustajan toiminut lakimies Matti Huunan-Seppälä, jonka pitkästä artikkelista Keski-Uusimaa lehdestä 17.08.2007 on nämä lyhyet otteet yllä lainattu.

Ettei vain ole ollut mm. nämä kansalaiset se ryhmä, joka on jäänyt kotiin äänestyskopeista ja pitävät yllä matalia äänestysprosentilukuja eduskuntavaaleissa jne., kuin huono vaalisää tms. joita poliitikot huulillaan pyörittelevät, ehkäpä tiedostaen kyllä todelliset syyt.

Kommentit (7)

"Yhdysvaltain pankkikriisi paljon luultua laajempi - - Aaltosen mielestä Yhdysvaltain finanssijärjestelmä on jo ”jollain tavalla” romahtanut, mutta sitä ei uskalleta tunnustaa. ”Ei yksikään amerikkalainen investointipankki sano, että olemme tosiasiassa konkurssissa.” - - "

Uutinen

Niin siinä sitten kävi, että finanssijärjestelmä on kriisissä. Ei olisi uskonut, että kysynnän ja tarjonnan laki voisi johtaa kriisiin. Näkymätön käsi hoitaa kaiken, ei huolta. Mutta pankit mätänevät käsiin.

Itse tykkään jenkeistä ennenkaikkea siksi, että ovat niin lapsenmielisiä. Kiinalainen ajattelee tulevaisuutta vuosissa, jenkki päivissä !

Mutta minkäs sille voi ja hei;ovathan ne peijakkaat myös TOSI SÖÖTTEJÄ !

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Netevolution
Mitä nyt pikku kansanmurhiin "lipsahdetaan" aina välillä !

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7180055.stm

"Holokaustimuseo toi kyyneleet George W. Bushin silmiin - - Perjantaina oli George W. Bushin vuoro. Presidentti itki aidosti juutalaisten kansanmurhan muistomerkillä Jerusalemissa. - - "
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkom ... id=1475083

Pitäisiköhän myös irakilaisille tehdä jonkinlainen kärsimysmuseo? Sinne museoon saisi mennä itkemään, jos tuntuu pahalta Irakin sodan uhrien puolesta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat