Seuraa 
Viestejä45973

Luulisi, että myös venäläiset osaavat väsyä masentumatta.

Mutta koska Venäjällä on perinteisesti ollut toimeentulon yms. kanssa haastavaa, niin ehkäpä siellä kosmonautit ovat jatkuvasti hieman allapäin. Kun kosmonautit sitten väsyvät fyysisesti, he myös ovat normaalia enemmän allapäin toisin sanoen masentuneita. Ehkä kosmonauteilta on myös jäänyt kahvi tai välipala väliin, mikä heikentää jaksamista.

Mutta rikkaassa USA:ssa astronautit ovat päin vastoin lähes koko ajan hyvän tuulisia. Asiat kun ovat kotona hyvin ja asutaan leveästi ja kaikki on hienoa - onhan heillä astronautteina hyvä palkkakin ja asuvat mukavasti pienen verotuksen maassa. Kun astronautit sitten väsyvät fyysisesti, se ei vaikuta heidän psyykkiseen mielentilaansa, koska he olivat hyvällä päällä alunpitäen.

Lisäksi kosmonautit työskentelevätkin perinteisesti toimeentulon yms. kanssa haastavassa maassa asuvien parissa. Sitten hymyileviä kasvoja ei ole yhtä paljon luomassa onnen tunteita kuin rikkaammassa Yhdysvalloissa. Venäläinen kulttuurikin korostanee enemmän kuria ja kaavamaisuutta kuin amerikkalainen rennompi kulttuuri.

Kun työntekijöille annetaan turvallisuuden tunnetta jatkuvuudesta ja hyvä palkka, he eivät rasitu psyykkisesti niin helposti vaikka olisivatkin fyysisesti rasittuneita. Tämä kuitenkin edellyttää onnistumisen tahkomista. Elikkä hyvän palkan takeena on oltava reippaus ja uutteruus. Työntekijöitä voidaan kannustaa yhteiseen hiileen puhaltamiseen, voidaan luoda positiivinen henki unohtamatta ketään tiimin jäseniä, ja voidaan käyttää rakentavaa lähestymistapaa.

Kommentit (2)

Tässähän näkyy amerikkalaisen vapauden ja vapaaehtoisuuden kulttuurin sekä perivenäläisen orjayhteiskunnan ero. Orjat voidaan piiskata suuriinkin suorituksiin, mutta eivät he sitä kovin hyvällä mielellä tee varsinkaan, jos siitä ei jää juuri mitään käteen. Venäjä ei ole niitä kaikkein innostavimpia työnantajia, sille kun ihmiset eivät ole mitään muuta kuin korvattavia työkaluja, joiden tulevaisuus on aina epävarma. Lännessä ihmisiä kohdellaan yksilöinä, ja ihminen, joka ryhtyy projektiin omasta vapaasta tahdostaan, on taatusti motivoituneempi ja onnellisempi kuin vastaavaan pakotettu orja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat