Seuraa 
Viestejä45973

Meteoriitti iski Perussa, ihmisiä alueella sairastunut. Päänsärkyä, oksentelua, "outoa hajua".

http://news.yahoo.com/s/afp/20070918/sc ... lthoffbeat

Kommentit (7)

Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399
Perun kraateri ei meteoriitista?
Julkaistu 18.09.2007, klo 06.30 (päivitetty 18.09.2007, klo 19.07)
Perusta löytynyt kraateri ei todennäköisesti ole meteoriitin tekemä, arvioivat suomalaiset asiantuntijat.
Vaalalainen tähtiharrastaja Jarmo Moilanen pitää hyvin epätodennäköisenä, että 30 metriä leveä ja 6 metriä syvä kraateri olisi aito meteoriitin törmäysjälki, sillä alueelta löytyy karttakuvien perusteella samanlaisia vanhempia kuoppia.

Samaa mieltä on professori Martti Lehtinen Helsingin yliopistosta. Hänen mukaansa alueelta raportoidut tiedot kiehuvasta vedestä ovat tyypillistä kuumille lähteille.

Tuliperäisestä maasta nousseet rikkivety ja hiilidioksidi selittäisivät myös uutistoimisto AFP:n tiedot väitetyllä putoamispaikalla esiintyneistä sairaustapauksista, Lehtinen sanoo Tähdet ja avaruus -lehdessä.

AFP kertoi tiistaina, että Etelä-Perussa useita ihmisiä on sairastunut meteoriitin pudottua alueelle. Meteoriitin kerrottiin pudonneen viime lauantaina lähelle Bolivian rajaa.

Paikalliset kyläiset ovat kärsineet sen jälkeen päänsärystä ja oksentelusta, josta he syyttävät meteoriitin synnyttämää outoa hajua. Paikallisen terveysviranomaisen mukaan sairastuneiden joukossa on mm. seitsemän poliisia, jotka selvittivät meteoriittihavaintoa.

Meteoriitin putoamispaikalla on lähetetty pelastus- ja asiantuntijajoukko. Meteoriitti jätti maahan 30 metriä leveän ja kuusi metriä syvän kuopan.

YLE Uutiset, AFP

Lähde: http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/oikea/id70047.html

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat