Seuraa 
Viestejä45973

Opettajien lomautukset huolestuttavat Lapissa
19.9.2007 17:27

Tasa-arvoista opetusta ei anneta tiukalla säästökuurilla.

Lapissa liian moni lapsi jää ilman perusopetusta opettajien lomautusten takia. Lapin lääninhallituksen mukaan tilanne on jo vakava, sillä lomautukset uhkaavat opetuspalveluiden tasa-arvoa.

Lapin alueella opettajien lomautuksista ovat päättäneet Kemi, Keminmaa, Tornio, Muonio ja Enontekiö. Lomautukset ovat pisimpiä Enontekiössä, sillä siellä koko kunnan henkilöstö on päätetty lomauttaa neljäksi viikoksi kolmena vuonna.

Lapin lääninhallitus on määrännyt lomautuskuntia toimittamaan tiedot peruskoulujen opettajien ja rehtoreiden lomautuksista. Lisäksi kuntien on tehtävä lääninhallitukselle selvitys siitä, miten nämä lomautukset laitetaan toimeen.

Lisäksi lääninhallitus huomauttaa, että lomautuksia ei ole koskaan voitu toteuttaa siten, etteikö niistä olisi haittaa opiskeluille ja oppilaiden laillisille oikeuksille.

STT

Kommentit (2)

Nostettakoon veroäyriä kyseisissä kunnissa palvelutason parantamiseksi. Homma toimii myös muualla. Ainakin niin kauan kunnes kokonaisjärjettömyys huomataan.
- valtiohan voisi maksaa kaikkien verot -

Mikäs siellä Lapissa on olla pakkolomalla! Joskus helmi-maaliskuussa kun pitää, niin eiköhän osa opettajistakin ole tyytyväinen. Ihanat laskettelu- ja maastohiihtoilmat. Tuskin siitä oppilaatkaan kärsivät. Nauttivat vaan pidennetystä hiihtolomasta ja kunto pääsee kohenemaan kun vapaasti saavat hohtavilla hangilla hiihdellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat