Seuraa 
Viestejä2875

Tajusin juuri että sänkyni yläpuolella olevassa yövalossa oleva energialamppu on kestänyt käytössä jo 18 vuotta, ja ollut tänä aikana neljässä asunnossa. Aika epeli.

Mikäs teidän vanhin, edelleen toimiva lamppunne on?

Sivut

Kommentit (53)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Ostin lamavuosien alkumetreillä Osramin säästölamppuja ehkä 10 kpl. Niistä on pari, kolme hajonnut. Kaksi meni vessassa kun eivät kestäneet jatkuvaa sytyttelyä. Muuttuivat himmeästi punaisena palaviksi muutamassa päivässä. Yhdestä posahti elektroniikka. Eli 15 vuotta taitaa olla noilla. Niitä käytetään aivan tavallisissa huonevalaisimissa.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643
tiäremiäs
Oliko 18 vuotta sitten energialamppuja.

Niitä tuli joskus 1983 tietämissä. Ensimmäiset olivat Philips SL-merkkiä.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
PeterH
Volitans
Sellainen noin 100-vuotta vanha toimiva hehkulamppu löytyy:

... vaan onko se ollut säännöllisessä, päivittäisessä käytössä?

Epäilen, että tuota ei ole käytetty lainkaan - testattu kuitenkin on. Siinä on vielä hiililankainen hehkulanka, eli se alkuperäinen Edisonin lampun bambusta tehty. Kestänee noin 1200 tunnin polton.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Naapurissa oli loisteputki, joka oli asennettu vuonna talon valistuessa vuonna 1971, säännöllisen epäsäännöllisesti käytössä. Viime vuonna ei sitten enää valaissut.

Energiansäästölamputhan ovat nekin loisteputkia, mutta niissä on liitäntäelektroniikka ympätty samaan runkoon - tulee tarpeettomasti jätettä, kun ei voi vain vaihtaa lamppua tai sytytintä tarvittaessa. Lisäksi ESL-lamppujen valoteho on hieman loisteputkia pienempi. ESL:ssä on vielä saatavilla vähemmän värisävyjä.

Jos uutta valaistusta suunnittelee, niin kannattaa laittaa mielummin loisteputkia.

ESL:ssä, sekä loisteputkissa on sellainen perusvika, että ne himmenevät käyttötuntien kasvaessa. Lamppu kannattaisi vaihtaa jo paljon ennen, ennen kuin se kokonaan lakkaa valaisemasta.

Minä olen tussilla kirjoittanut ESL:iini käyttöönottopäivän. Viime talvena hiipui vanhin, joka oli käyttöönotettu 1996. Keittiössä on yksi, jossa lukee 6.3.1996. Se tosin on sellaista mallia, että putken voi vaihtaa ja vaihdettu se onkin. Lamppu on ESSI YSUCEL 11 W.

installer
Seuraa 
Viestejä9908

Täytyy mökille hankkia led-polttimot halogeenispottien kantoihin,onko kokemusta näiden ledien kestosta?

"Kenet jumalat tahtovat tuhota, sen he lyövät ensiksi sokeudella. "

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875

LEDien käyttöiänhän pitäisi olla näistä kaikista vaihtoehdoista se pisin. Itselläni on muutama LED-spotti ja niissä on naurettavan pieni kulutus, mutta eivät ole järin kirkkaitakaan. Kelpaavat lähinnä tunnelmavaloiksi. Senkin puolesta että niiden valo on kelmeän sinertävää, melko lähellä kuun valoa. Ideaalinen yölamppu siis.

Onko jo saatavilla LED-spotteja jotka vastaisivat kirkkaudeltaan halogeenispotteja?

Mulla on pari nykyisen hehkulampun "isoveljeä", n. 50 vuotiaita, jotka toimivat vielä. 500W, koko noin kaksinkertainen, sekä kanta että kupu.

Löytyy jopa niille pistokekin, tai mikä lie vastakappale onkaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat