Seuraa 
Viestejä45973

Onko keneläkään vastaavaa kokemusta ja voisi auttaa vai veteleekö vahvistimeni viimeisiä.
Omistamani surround-vahvistin toistaa surroundkaiuttimien ääniä ainoastaan satunnaisesti. Kun teen kaiuttimien äänitestin, joskus takakaiuttimista kuuluu jotain, joskus taas ei. Joskus ääni kuuuu ainoastaan toisesta takakaiuttimesta. Olen testannut dvd-leffoilla ja itseasiassa kaikella mahdollisella äänellä. Tietokoneella olen lähettänyt surroundsignaalia coaksiaalilla vahvistimelle ja AC3filterin säädöissäkin näkyy, että surroundääntä sieltä pusketaan. Johdot ja liittimet olen tarkistanu monta kertaa mutta ei kun ei niin ei. Onko jotain muita ehdotuksia kuin "osta uusi!!"

Sivut

Kommentit (23)

Miten olet testannut johdot ja liittimet? Oletko saanut pätkivistä kanavista tasaista ääntä jos surround on poissa päältä?

ilesoft
Miten olet testannut johdot ja liittimet? Oletko saanut pätkivistä kanavista tasaista ääntä jos surround on poissa päältä?

Johdot on testattu vaihtamalla johdot etukaiuttimiin jolloin ääni niillä johdoilla toimii. Ja tosiaan liittimien testaaminen nyt on mitä on. Sellaiset perusvahvistimen takana olevat nipsukat ovat niin ei niitä kauheasti testailla?
Takakanavista ei kuulu mitään jos surround ei ole päällä. Eikö näin pitäisikin olla? Ennen kuin kirjoitin tuon aloitukseni koitin tietokoneelta surround ääntä 5.1 AC3-lähteestä. Takakajareista ei tullut mitään ääntä. Nyt laitoin isku mogadishuun-elokuvan dvd-soittimeen ja oikea takaääni toimii. Vasemmasta ei kuulu test-tonella pihaustakaan ja ei kuulu elokuvan aikanakaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hmmh, no viekkasin että ajurit kusee mutta ei taida kuulua muillakaan soittimilla? vai puhuks tossa vain tietsikasta... No jos muutki soittimet pätkii niin sulla on kuules vahvistin paskana..

Ei vaan äänet eivät kuulu stand-alone-soittimestakaan. Tietokoneen AC3-filtter näyttää, että tietokone puskee kyllä kaikki surroundäänet eteenpäin. Vahvistin vaan ei toista takaääniä aina.
Tällä hetkellä tosiaan toinen takaääni toimii tuolla standalone-dvd:llä.
Ja jos vahvari paskana niin sekin on siis paskana vain ajoittain. Top10 ärsyttävimpiä juttuja on surroundäänen pätkiminen prkl!!

dot4
Seuraa 
Viestejä410

Kokeile phantom dolby moodia. Kuka nyt viittä kanavaa tarvitsee kun neljälläkin pärjää. Phantomilla antaa enemmän poweria takakaiuttimiin, ainakin meitsin 10 v vanhalla techicsillä.

paskana ja paskana..joo tosiaan mutta se tosiaan ihmetyttää kun toisinaan toimii.
Mieleen tulee joku liitosjuttu...Oikee takakajari toimi nyt koko Transformers-leffan ajan mutta vasemmasta ei tullut pihaustakaan...
Pienellä korjauksella varmaan menis...Avasinki jo koko mokoman mutta ei.
Ja phantom moodit ei paljoo auta kun sieltä takavasemmasta ei yksin ja kertasesti tule äänen ääntä. Ei edes sillä testausääneä mikä lähettää pelkkää kohinaa vuorotellen jokaiseen kajariin. Sekin toimii joskus, tosin harvemmin. Saattaa joskus kesken leffan katseunkin toimimaan.

Paremmalla ohjelmalla testausta. Jokaiselle kaiuttimelle signaalia tietokoneelta NForce-ohjelmalla. Jokaisesta kaiuttimesta kuului erikseen oma ääni paitsi kun testissä oli vasen takakaiutin, kumamstakin etukaiuttimesta kuului kohinaa. Vaimeampaa kuin mitä muista kuului kun niistä tuli oma testiäänensä??

Kaiuttimet on tarkastettu. Ja en ole urpo, joka ei tajua laitteista mitään. Takakajareiden toimivuus tarkastettu vaihtamalla niiden paikkaa. Kumpi tahansa kajari toimii oikeana takaäänenä, vasemmalla ei. Eli kaiuttimista ei ole kiinni. Todennäköisesti vika kaiutinjohdon liitännänssä vahvistimen takana tai sitten surroundpiirissä. Vika itsessään hyvin pieni, mutta helvatan vaikea paikallistaa. Kun tosiaan olen maininnut, että ääni tulee satunnaisesti, ei tosin moneen päivään, myös takavasemmalta.
Vahvistimen aukaisin tuossa jo aikaisemmin ja ainakaan mikään komponentti ei ollut silmämääräisesti kärvähtänyt. Tosin vika olisi varmaan kärvähtämisen ollessa kyseessä suurempaa luokkaa.
Aika turha apua täältä pyytää, kun ei juuri samanlaista vikaa ilmeisesti kenelläkään ole ollut. Sama kuin pyytäisi etäapua neulan etsimisessä sieltä tiedätte kyllä mistä.

thuga101
Kaiuttimet on tarkastettu. Ja en ole urpo, joka ei tajua laitteista mitään.

Nöyrää kyselijää jokainen auttaa ilokseen! Joskus törmää kaikkitietäviin urpoihin, jotka kyselevät vain lämpimikseen...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat