Seuraa 
Viestejä9265

Varmasti on tästä puhuttu aiemmin mutta en tiedä miten löytäisin tuolta mistään.

Mutta siis mieti. Kuinka mones "lapsenlapsi" mahdat olla jollekin alkusolulle? Varmaan tsiljoonas. Ja mieti. Yksikään niistä ei ole kuollut ennen kuin on ehtinyt lisääntyä. Mieti, jos sinä kuolet ennen kuin saat lapsia, sinun koko tsiljoonan esi-isän ja lapsenlapsen sukuketju katkeaa, sinuun. Olet syypää moiseen.

Ja vielä oudompaa on miettiä, että me olemme jokainen täysin sattumalta muodostuneet. Evoluutioon ei voi tässä kohtaa vedota. Asia on niin, että jokainen solu, jokainen sinun solu ja sen paikka, tehtävä, rakenteesi ja kaikki, se on kaikki todella ihmeellisen sattuman tulosta, mikään ei ole ohjannut muuntumistasi tuohon suuntaan, ei mikään. Evoluutio on karsinut ainoastaan ne yksilöt pois, joissa tuo muuntuminen on mennyt huonoon suuntaan, mutta se ei ole millään lailla määrittänyt sinun rakennettasi. Olet sattuman tuotos, ja olet niin pirun hyvän sattuman tuotos, että sukuketjusi on edelleen hengissä, 5 miljardin vuoden jälkeen. Ajatella.

Aluksi oli jokin yksinkertainen solu. Se lisääntyi, ja tuli vähän parempi ja monimutkaisempi rakenne. Se ei kuollut, vaan sen jälkeläisestä tuli sattumalta vielä paremi ja monimutkaisempi. Sen jälkeläisestä edelleen SATTUMALTA vielä parempi. Lopulta, 5 miljardin vuoden päästä sinä istut siinä. Yhtälailla sattuman tuloksena. Eikö ole tavallaan aivan häkellyttävä ajatus. Miten se on mahdollista?

Ei tietenkään saa unohtaa, että on aina syntynyt myös niitä huonompia yksilöitä jotka ovat kuolleet. Ja niitä on tsiljoona kertaa enemmän kuin näitä onnistuineita lopputuloksia. Tämä on puhtaasti matemaattinen todennäköisyyksiin perustuva ajatusleikki:

Jos on lähtökohta, joka muuntuu tsiljoona kertaa, saaden aina yhden jälkeläisen niin että lopputulos on aina 50% todennäköisyydellä alkuperäistä parempi, niin jos tuon systeemin laittaa käymään tarpeeksi monta kertaa, jollain kerralla nuo kaikki tsiljoona jälkeläistä sattuvat olemaan alkuperäistä parempia, toisinsanoen voisi ajatella että lopputulos olisi ihminen, tai sinä. Sinä olet tuollaisen suunnattoman suuren "onnenpotkun" lopputulos. Oikeasti. Mutta siinä ei kuitenkaan ole mitään ihmeellistä. Tai riippuu ihan miltä kantilta asiaa miettii.

Niin ja tuota voi myös kutsua evoluutioksi. Ne epäonnistuneet "ketjut" vaan kuolevat pois viemästä tilaa, jolloin tuo sairaan suuri sattuman "kokeiluleikki" pääsee jatkumaan periaatteessa ikuisesti rajoitetullakin tilalla.

くそっ!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat