Seuraa 
Viestejä45973

National Science Foundationin budjettiin on ennakoitu syntyvän noin 30 miljoonan dollarin suuruinen vaje vuoteen 2010 mennessä ellei kongressi myönnä lisärahoitusta.

Syntymässä oleva vaje johtuu kunnianhimoisista, ja jopa Arecibon henkilökunnan tärkeiksi myöntämien projektien rahantarpeesta, ja siitä ettei NSF:lle ole budjetoitu enempää rahaa.

NSF:n budjettivaje ei tietenkään koske vain ja ainoastaan Arecibon radioteleskooppia, mutta Arecibolla on yksi ominaisuus joka tekee siitä poikkeuksellisen houkuttelevan kohteen leikkauksille, nimittäin se sattuu sijaitsemaan Puerto Ricossa, ja Puerto Ricolla on kongressissa vain yksi edustaja, ja sekin ilman äänioikeutta. Ja mikäli täysivaltaisten osavaltioiden senaattorit ja edustajat lähtevät puolustamaan omien osavaltioidensa laitoksia, niin Arecibolle jää pakostikin se kaikkein lyhin tikku käteen.

Toisaalta edes Arecibossa ei haluta pitää laitosta pyörimässä jonkin muun laitoksen tai projektin kustannuksella, vaan yleisesti parhaimpana ratkaisuna pidetään lisärahoitusta.

Ja laitoksen johtaja Robert Kerrin kerrotaan pohtineen jopa nimeämisoikeuksia:

The Washington Post
Don't laugh, he said, but lately he has been thinking about naming rights.

"Imagine the word 'Google' painted across that 19-acre dish," Kerr said. "What do you think that would be worth?"

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat