Seuraa 
Viestejä45973
Big Brother on suosittu tosi-TV-formaatti, jossa (yleensä) 12 kilpailijaa elää 15 viikon ajan muulta maailmalta eristetyssä talossa. Viikoittain yksi kilpailija häädetään talosta, viimeiseksi taloon jäänyt voittaa rahapalkinnon. Formaatin on luonut alankomaalainen John de Mol ja sitä on kehittänyt edelleen hänen tuotantoyhtiönsä Endemol. Ohjelma on toteutettu paikallisina versioina lähes 70 eri maassa.


Battle Royale:

Uuden vuosisadan alkaessa Japanin talous romahti, työttömyys kasvoi, ja samaan aikaan kun aikuiset menettivät tulevaisuudenuskonsa, lapsissa alkoi kasvaa halveksunta heitä kohtaan. Vanhempi sukupolvi alkoi pelätä nuorisoa ja kykenemättömänä ymmärtämään sen motiiveja enää lainkaan otti käyttöön todella radikaalin keinon: hallitus perusti taistelupeli Battle Royalen, jossa kerran vuodessa satunnaisesti valitun koululuokan oppilaat pakotetaan tappamaan toisensa siten, että vain yksi jää henkiin ja pääsee vapauteen.

Wikipedia

Mielestäni Big Brother on todella typerä ohjelma, joka sietäisi lopettaa, mutta Battle Royale olisi mielenkiintoinen vastine tälle. On paljon jännempää nähdä miten ihmiset tappaisivat toisiaan pienellä saarella jossain päin maailmaa missä YK:n julistuksia ei ole ratifioitu. Jopa minä voisin seurata ohjelmaa intensiivisesti. Sarjan seuraajat voisivat esim. äänestää minkä aseen kukin kilpailija saisi yms. Ohjelma tarjoaisi kilpailijoille henkireiän sossupossu yhteiskunnalle, missä vessaan mentäessäkin tarvii olla munasuojukset ja ravintoloissa tupakkakopit.

Se olisi kertakaikkiaan viihdyttävä ja jännä kokonaisuus, joka perustuisi luonnollisesti vapaaehtoisuuteen.

Kommentit (5)

Elmeri
Seuraa 
Viestejä99

Mulla on parempi idea.

Vankiloissa alettas pitämään vapaaehtosille "gladiaattorikisoja" ja siitä tehtäs sitte joku realitysarja.

Voisivat murhaajat ja psykopaatit tappaa keskenään toisiaan...

"I'm not in jail for committing murder. I'm in jail partly because I'm a black man in America,where the powers that be will only allow a black man to be an entertainer or a criminal." - Rubin Carter, Penthouse Interview, 1975.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tai sitten kaikki työttömät pakotettaisiin vaikkapa puolen vuoden työttömyyden jälkeen pelaamaan Battle Royalea. Kansa saisi sirkushuveja ja valtio työttömyysturvamenot takaisin TV-oikeuksista. Kukaan ei edes porua vääntäisi, sillä työttömät ovat jo nyt ainoa ryhmä jonka puolesta kukaan ei protestoi eläimien, romanien, pakolaisten, homojen, muslimien ym. oikeuksien tapaan.

Idea olisi kyllä aika mielenkiintoinen. Kisassa saattaisi olla jopa oikeasti jotain jännittävää. Ihmisoikeusjärjestöt sun muut maailmanpelastajat vaan eivät tykkää. Pitäisiköhän "hakijoiden" olla halukkaita kisaan ja hakea siihen itsenäisesti vai otettaisiinko mukaan vankilakundeja vai hoidettaisiinko homma Battle Royalen tapaan?

PS. Battle Royale on muuten mainio elokuva. Kannattaa katsoa

Hei, minulla on vielä parempi idea noiden työttömien ja muiden huonojen ihmisten varalle. Kutsun tätä suunnitelmaa nimellä "lopullinen ratkaisu", sen pääkohdat ovat että köyhät ja muut luuserit kootaan leireille, jossa heidät pikkuhiljaa näännytetään pakkotyöllä ja aliravitsemuksella. Heikoimmat yksilöt, jotka jaksaisivat vähiten pakkotyötä, voitaisiin teloittaa suosiolla. Kuristaminen lienee kustannustehokkain ja ekologisin vaihtoehto.

BB:n muuttaminen BR:ksi on hyvä idea, toivottavasti niin tehdään. Mutta mielestäni olisi kohtuullista, että nämä "sossupossu"-yhteiskunnan äänekkäimmät arvostelijat osallistuvat myös vuorollaan siihen. Eihän siinä ole mitään järkeä, että suurimmat mölyapinat jäävät paitsi vauhdista ja vaarallisista tilanteista ja katsovat televisiostaan kun yhteiskunnan huono-osaisimpia laitettaisiin kokemaan jännittävää yhteiselämää saariston maisemissa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat