Seuraa 
Viestejä45973

Yleinen käsite on, että mitä enemmän monikulttuurisuutta, sitä enempää rasismia ja etnisiä levottomuuksia.

Tälle väitteelle on olemassa vähän tieteellisiä todisteita. En kiellä monikulttuuristen yhteiskuntien rikollisuutta, mutta silti haluaisin kiinniittää huomiota seuraaviin faktoihin:

Suomessa oli 10-vuotta sitten huomattavasti enemmän rasistista väkivaltaa kuin nykyään, vaikka maahanmuuttajien määrä oli noin puolet nykyisestä.

Sekä Yhdysvalloissa että Eurooppassa avoin rasistinen väkivalta on selvästi vähentynyt, jos vertailukohdaksi otetaan vaikkapa vuosi 1995

Nyt joku tietenkin sanoo minulle, että rasismi senkun vain kasvaa ja voimustuu, odotappas vain!

Mutta missä ovat todisteet? On totta, että rasistisen väkivallan sijaan maahanmuuttajarikollisuus on kasvanut selvästi. Mutta esim Helsingissä tapahtuu huomattavasti vähemmän rasistista väkivaltaa kuin Kajaanissa, vaikka maahanmuuttajia on alueella yli tuplasti enemmän(siis määrällisesti, ei asukaslukuun suhtettuna)Kuinka tämä on selitettävissä?

Vaikuttaa siltä, että rasistinen väkivalta syntyy, kasvaa ja voimistuu ympäristössä, jossa valkoinen valtaväestö on ehdottomana enemmistönä. Teen toisen vertauksen kuvaamaan tilannetta:Vuosina 1945-1991 suurvallat eivät käyneet YHTÄÄN sotaa keskenään, vaikka oli politiikkoja, jotka kaikesta huolimatta suunnittelivat, ja jopa vaativat innokkaasti sotaa kummallakin puolella rautaesiprippua. Suuria tunteikkaita konflikteja, kuten esim kuuban kriisi syntyi, mutta silti sotaa ei ikinä syttynyt. Miksi?

Syy on sama, kuin rasistisessa väkivallassa. Rasistinen väkivalta on mm 1990-luvulta vähentynyt hyvin yksinkertaisesta syystä;maahanmuuttajien määrä on kasvanut, ja kasvaa kokoajan!

Kajaanin esimerkissä meidän on ensinnäkin muistettava, että uudet todisteet tukevat sitä, että kuuluisa "pizzeriaryöstö" olikin itseasiassa itsepuolustusta. Toiseksi, Kajaani on pieni, syrjäinen kunta, johon on vähän yhteyksiä. Vastaavaa rasistista väkivaltaa ei väittämäni mukaan voisi tapahtua esim Tampereella, Turussa tai Helsingissä.

Mikä siis estää, ja oleellisesti vähentää rasistista väkivaltaa? Vastaus on hyvin yksinkertainen, ja se on myös varmin väkivallan estäjä maailmanhistoriassa;väkivallan uhka!

Rasistista, mieletöntä, selittämätöntä ja provosoimatonta väkivaltaa tapahtuu sitä vähemmän, mitä suurempi on niin sanottu "kauhun tasapaino" Mitä suurempi uhka on vastatoimista, sitä vähemmän tällaista väkivaltaa ilmenee.

Teoria niin sanotusta "kauhun tasapainosta" on "epälänsimainen" koska mehän emme usko verikostoon Niin tai näin, niin niin sanottu "kauhun tasapaino" pääosin toimii, joitain harvoja ääripoikkeuksia lukuunottamatta. Suurin osa ihmisistä(niin mustista kuin valkoisistakin)on kylliksi fiksuja tajutakseen väkivallan koko kauhdeun, kun se kohdistuu nimen omaan OMAANryhmään, ei vieraaseen! Teoriaani tukee myös se FAKTA että noin 90% rasistisen väkivallan uhreiksi joutuneista on tekijälle tyystin tuntemattomia ventovieraita ihmisiä!

Rasistinen väkivalta siis kohdistuu usein mahdollisimman puolutuskyvyttömiä yksilöitä vastaan. Eiväthän leijonatkaan usein jahtaa täysikasvuisia, vahvoja puveleita tai edes seeproja, koska ne tietävät näiden voivat murskata niiden kallon kavioidensa tai sarviensa alle. Myös ihmisen logiikka on sama;vältämme automaattisesti konfliktia, jos tiedämme siitä aiheutuvan meille vakavia seuraamuksia.

Teoriaani tukevat myös kuuluisat balkanin julmuudet 1990-luvun alussa. Kommunistisen Jugoslavian hajoamisen jälkeen presidentti Slobodan Milosevic aloitti vainot vähemmistöjä kohtaan, joilla oli liian heikko asearsenaali suur-serbian koko voimaa vastaan. Sanotaan, että konfliktin provosoi kummallakin puolelle vellonut etninen viha, mutta tälle ei ole olemassa luotettavia tieteellisia todisteita.

Todisteet viittaavat siis siihen, että väkivallan uhka vähentää ja ehkäiseen, mutta ei silti täysin poista rasistista väkivaltaa. Suomi on tästä erinomainen esimerkki, koska rasistinen väkivalta on viimeisen 5-vuoden ajan vähentynyt yli 50%!!! VAIN kauhun tasapaino voi mielestäni ylläpitää todellista rauhaa eri vähemmistöjen kesken. Tietoisuus omasta haavoittuvaisuudesta ja kuolevaisuudesta lisää kummasti neuvottehalukkuutta. MM terroristien omaisten ottaminen panttivangeiksi pitäisi olla rutiinikäytäntö CIA:lla. En itse usko, että heitä tarvitsisi varsinaisesti vahingoittaa;jo väkivallan pelkkä uhka ajaa terroristit neuvottelupöytään. Pieni itsestään ja omaisistaan välittämätön psykopaattien joukko tietysti on olemassa, mikä on ERITTÄINvalitettavaa! Emmehän elä täydellisessä maailmassa Mutta väitän teoriani "kauhun tasapainosta" olevan noin 90% toimiva!!!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (17)

Toinen tuleminen: Tietoisuus omasta haavoittuvaisuudesta ja kuolevaisuudesta lisää kummasti neuvottehalukkuutta.

Minusta tuossa lauseessa on se oleellisin. Miten lisätä tietoisuutta haavoittuvaisuudesta ... teatterin keinoinpa tietenkin

Sekä Hitlerin Saksa että Milosevic Serbia vahvistavat kumpikin saman opetuksen historiassa;rasistinen väkivalta kohdistuu hyvin suurella todennäköisyydelle puolutuskyvytöntä vähemmistöä vastaan, joskin joissain tapauksissa myös enemmistöä(vertaa Etelä-Afrikka)

Toisaalta, myös maahanmuuttajat voivat syyllistyä väkivaltaan. Itseasiassa väitän, että 1990-luvulla maahanmuuttajat OPPIVAT skineiltä keinon käyttää väkivaltaa ylivallan saamiseksi esim Helsingissä. Myöhemmin, kun heidän määränsä oli kasvanut kylliksi suureksi, he suorittivatkin niin sanotun "kaappauksen" 1990-luvun rasistinen väkivalta ympäri Suomea tuntuu opettavan erään, erittäin karun opetuksen:Suomessa valtaa jaetaan melkein aina oman käden kautta! Oikeuslaitosta ei mielestäni käytännössä tässä maassa ole, ainakaan jos kyse on nuorison harjoittamasta väkivallasta. Lainatakseni rakasta ex-presidenttiämme Maraa:"Suomessa ei oikeutta saa, jos ei sitä itse hae!"

Haluaisimmepa sitä tai emme, on alkanut etnisten ryhmien välinen raaka taistelu vallasta! Ajatus esim Suomesta maahanmuuttajien "miehittämänä" kuulostaa tietenkin naurettavalta. Tilanne on siinä mielessä traaginen, että monet maahanmuuttajat ovat saapuneet maahan kiitos turvapaikkaturismin, jonka taustalla taas on heikko lainsäädäntö tai sitten haluttomuus noudattaa sitä. Eli he tulevat tänne enemmän tai vähemmän viranomaisten sen hyväksyen, jolloin usein syntyy konflikti. Kun viranomaiset sen enempää ulkomaalaisvirastossa, oikeuslaitoksessa tai jopa poliisissa eivät sitten tee työtään kunnolla, on haettava asiaan "oman käden oikeutta" jolloin homma taas menee likaiseksi!

Me voimme loputtomasti syyttää toisiamme tapahtumista. Teknisesti ottaen esim Yhdysvaltoihin saapunut laiton maahanmuuttaja on "valloittaja" mutta onko hänen itsensä syytä, että raja vuotaa kuin seula, tai että hänelle on tarjottu työpaikka rajan toiselta puolelta? On syntymässä ehkä yksi maailmanhistorian suurimmista etnisistä konflikteista, jonka taustalla on sekä viranomaisten haluttoomuus tehdä mitään ongelman ratkaisemiseksi, että tavallisten kansalaisten turhautuminen että raivostuminen.

Pelkäänkin, että lisääntyvä maahanmuutto johtaa turhautumiseen ja väkivaltaan nimen omaan kantaväestön taholta, johon maahanmuuttajat sitten puolestaan vastaavat. Lopputuloksena on ehkä miljoonia kuolleita sodissa, joita ei alunperinkään olisi tarvinnut käydä. Toivottavasti ihmiset hyväksyisivät faktat ja jättäisivät fiktion fiktioksi. "Tää on meidän maa" on teknisesti ottaen aivan oikeassa, mutta oikeuttaako se esim koko maanosan kattavan etnisen sodan, jossa kaikki ovat kaikkia vastaan, niin mustat mustia kuin valkoiset valkosiakin. Se onkin sitten aivan toinen juttu, ja sitä pitäisi jokaisen miettiä PITKÄÄN JA HARTAASTIennenkuin alkaa "jakaa oikeutta"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ehkä luin huolimattomasti, mutta en nähnyt mitä keinoa esität rasismin ehkäisyyn, voisitko kertoa sen?

Pyrkimään kertomaan ihmisille rasistisen väkivallan seurauksista, sekä tarvittaessa aseistamalla kaikki(myös valkoiset)ryhmät, jotka ovat väkivallan uhan alla niin voimakkaasti, ettei rasistinen, summittainen ja silmitön väkivalta niitä kohtaan yksinkertaisesti kannattaisi.

Vierailija
Gideon

Eli ei tosiaankaan kannata lyödä ulkolaisia, vaikka he kuinka provosoisivat, koska he ovat uli-ihmisiä.

Ai siksikö ei pidä lyödä ihmisiä?

Lyödäänkö sinua paljon, vai oletko sinäkin uli-ihminen?

Vierailija

Toinen tuleminen

Asialle on toinenkin selitys kuin pelon tasapaino. Se on sopeutuminen ja tottuminen. Mitä enemmän pakolaisia katukuvassa, sitä arkipäiväisempi ja tutumpi näky heistä tulee. Siksi heidän kimppuunsa myös käydään vähemmän.

Aika erikoinen kirjoitus. Varsinainen punainen lanka jäi kyllä tavoittamatta. Kysynpä vain yhtä yksityiskohtaa:

Toinen tuleminen
Kajaanin esimerkissä meidän on ensinnäkin muistettava, että uudet todisteet tukevat sitä, että kuuluisa "pizzeriaryöstö" olikin itseasiassa itsepuolustusta.

Mikä "pizzeriaryöstö"? Mitkä uudet todisteet? Itsepuolustusta? Millä perusteluilla?

Aweb
Gideon

Eli ei tosiaankaan kannata lyödä ulkolaisia, vaikka he kuinka provosoisivat, koska he ovat uli-ihmisiä.Ai siksikö ei pidä lyödä ihmisiä?

Lyödäänkö sinua paljon, vai oletko sinäkin uli-ihminen?


En ole ulli-ihminen, olen valitettavasti suomalainen.
Jos menisin provosoimaan skinijoukkoa tai somulijoukkoa, niin varmasti he löisivät minua, ei epäilystäkään. Kysymys onkin, minkä tuomion he siitä saisivat, jos he minut mustelmille hakkaisvat? En varmasti saisi korvaukseksi 10 000 E, eikä kukaan heistä saisi tuomiokseen muuta kuin sakkoja.

Siksi ei pidä lyödä uli-ihmista, koska rasistinen väkivalta tuomitaan aina kovimman mukaan ja korvaukset, mitä siitä joutuu ulkolaista syntyperää olevalle maksamaan ovat....
-Ymmärrätkö?

jaakkoj
Seuraa 
Viestejä76
Aweb
Toinen tuleminen

Asialle on toinenkin selitys kuin pelon tasapaino. Se on sopeutuminen ja tottuminen. Mitä enemmän pakolaisia katukuvassa, sitä arkipäiväisempi ja tutumpi näky heistä tulee. Siksi heidän kimppuunsa myös käydään vähemmän.

Totta, totta... Tosin:

Itselläni on ulkomaalaisia kavereina, siis tummempaa sorttia ja se on yksi syistä miksi tiedostan että rasistit ovat idiootteja.

uniDP
Aweb
Toinen tuleminen

Asialle on toinenkin selitys kuin pelon tasapaino. Se on sopeutuminen ja tottuminen. Mitä enemmän pakolaisia katukuvassa, sitä arkipäiväisempi ja tutumpi näky heistä tulee. Siksi heidän kimppuunsa myös käydään vähemmän.
Totta, totta... Tosin:

Itselläni on ulkomaalaisia kavereina, siis tummempaa sorttia ja se on yksi syistä miksi tiedostan että rasistit ovat idiootteja.


Kaverillani on paljon ulkomaalaisia ystäviä(afrikkalaisia), kun menin hänen luokseen ja tervehdin noita afrikkalaisia käänsivät he päänsä muualle ja olivat minulle muutenkin tosi tylyjä. En siis haukkunut heitä ollenkaan, vaan tervehdin ystävällisesti, ehkä en vain kelvannut heidän seuraansa.
Kerro mulle, missä sä olet nähnyt rasistin? Siis ihmisen, joka haistattelee päin naamaa ulkolaiselle tämän ihon värin takia tai lyö häntä. Minä en ole henkilökohtaisesti nähnyt lähi etäisyydeltä ensimmäistäkään rasistia, mutta alibista luin tuon turkkilaispojan jutun, jossa rasismia ilmeni. Lisäksi televisiosta näin, kun skini sai turpaansa kahdelta somulilta:" Skinin kostoretki." Sitä tosiaan markkinoitiin tuolla nimikkeellä, aika hauska juttu, skini ottaa turpaansa kahdelta somulita ja asiaa markkinoidaan "Skinin kostoretkenä" Heh

Kajaanin pizzeria kahakasta epäillyt on vapautettu ja yrittäjä on kutsuttu kuulusteluihin pahoinpitelystä epäiltynä, asiasta kertoi Kainuun Sanomat...

Gideon
uniDP
Aweb
Toinen tuleminen

Asialle on toinenkin selitys kuin pelon tasapaino. Se on sopeutuminen ja tottuminen. Mitä enemmän pakolaisia katukuvassa, sitä arkipäiväisempi ja tutumpi näky heistä tulee. Siksi heidän kimppuunsa myös käydään vähemmän.
Totta, totta... Tosin:

Itselläni on ulkomaalaisia kavereina, siis tummempaa sorttia ja se on yksi syistä miksi tiedostan että rasistit ovat idiootteja.


Kaverillani on paljon ulkomaalaisia ystäviä(afrikkalaisia), kun menin hänen luokseen ja tervehdin noita afrikkalaisia käänsivät he päänsä muualle ja olivat minulle muutenkin tosi tylyjä. En siis haukkunut heitä ollenkaan, vaan tervehdin ystävällisesti, ehkä en vain kelvannut heidän seuraansa.
Kerro mulle, missä sä olet nähnyt rasistin? Siis ihmisen, joka haistattelee päin naamaa ulkolaiselle tämän ihon värin takia tai lyö häntä. Minä en ole henkilökohtaisesti nähnyt lähi etäisyydeltä ensimmäistäkään rasistia, mutta alibista luin tuon turkkilaispojan jutun, jossa rasismia ilmeni. Lisäksi televisiosta näin, kun skini sai turpaansa kahdelta somulilta:" Skinin kostoretki." Sitä tosiaan markkinoitiin tuolla nimikkeellä, aika hauska juttu, skini ottaa turpaansa kahdelta somulita ja asiaa markkinoidaan "Skinin kostoretkenä" Heh

Etkös sinä ollut se kaveri, joka avoimesti ihailee natseja ?

Tiedän paljon somaleja jotka on tosi rasistisia. Ja palestiinalaisen joka vihaa palestiinalaisia. Rasismi on aika väristä riippumaton ilmiö, muunviha. Siis henk. koht. mielipide tää tietty...

Toinen tuleminen
Gideon
uniDP
Aweb
Toinen tuleminen

Asialle on toinenkin selitys kuin pelon tasapaino. Se on sopeutuminen ja tottuminen. Mitä enemmän pakolaisia katukuvassa, sitä arkipäiväisempi ja tutumpi näky heistä tulee. Siksi heidän kimppuunsa myös käydään vähemmän.
Totta, totta... Tosin:

Itselläni on ulkomaalaisia kavereina, siis tummempaa sorttia ja se on yksi syistä miksi tiedostan että rasistit ovat idiootteja.


Kaverillani on paljon ulkomaalaisia ystäviä(afrikkalaisia), kun menin hänen luokseen ja tervehdin noita afrikkalaisia käänsivät he päänsä muualle ja olivat minulle muutenkin tosi tylyjä. En siis haukkunut heitä ollenkaan, vaan tervehdin ystävällisesti, ehkä en vain kelvannut heidän seuraansa.
Kerro mulle, missä sä olet nähnyt rasistin? Siis ihmisen, joka haistattelee päin naamaa ulkolaiselle tämän ihon värin takia tai lyö häntä. Minä en ole henkilökohtaisesti nähnyt lähi etäisyydeltä ensimmäistäkään rasistia, mutta alibista luin tuon turkkilaispojan jutun, jossa rasismia ilmeni. Lisäksi televisiosta näin, kun skini sai turpaansa kahdelta somulilta:" Skinin kostoretki." Sitä tosiaan markkinoitiin tuolla nimikkeellä, aika hauska juttu, skini ottaa turpaansa kahdelta somulita ja asiaa markkinoidaan "Skinin kostoretkenä" HehEtkös sinä ollut se kaveri, joka avoimesti ihailee natseja ?

Ei Josef Mengele ollut natsi ideologialtaan, eikä hänen ihailemisensa ole tällöin natsismin ihailemista, mutta katsoppa tätä:
http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=2297


Mikä siis estää, ja oleellisesti vähentää rasistista väkivaltaa? Vastaus on hyvin yksinkertainen, ja se on myös varmin väkivallan estäjä maailmanhistoriassa;väkivallan uhka!

Rasistista, mieletöntä, selittämätöntä ja provosoimatonta väkivaltaa tapahtuu sitä vähemmän, mitä suurempi on niin sanottu "kauhun tasapaino" Mitä suurempi uhka on vastatoimista, sitä vähemmän tällaista väkivaltaa ilmenee.

Pelko synnyttää lisää ennakkoluuloja ja väkivalta lisää väkivaltaa. Luulenpa, että väkivaltaisista vastatoimista rasistit vain lisää provosoituisivat. Ei sillä, ettei itseään saisi puolustaa, mutta tietoinen kauhun lietsominen on typerää. Ei se todellakaan hyödytä maahanmuuttajia, jos heistä tulee samalla lailla "pelottavia" kuin uusnatseista.

"Kauhun tasapainon" muodostuminen vain lisäisi rasismia. Suuravaltapolitiikassa totaalisten katastrofien ehkäisemisessä se ehkä on tehokas, mutta ei ihmisten välisissä suhteissa varsinkin kun vastakkain ovat vähemmistö ja enemmistö.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Ja terot saa mitä tahtoo. Näkihän tuon mitä tapahtui kun Palestiinalaiset saivat mitä halusi pommien avulla: huomiota. Terrorismia on, koska se toimii.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat