Seuraa 
Viestejä45973

Köyhyyden vähentäminen kehitysyhteistyön tärkein tavoite

PK, 23.9.2007

Presidentti Martti Ahtisaaren mukaan köyhyyden vähentämisen tulee olla kehitysyhteistyön tärkein tavoite. Ahtisaari puhui aiheesta Kirkon Ulkomaanavun 60-vuotisjuhlissa sunnuntaina Helsingissä.

Ahtisaari otti kantaa kehitysyhteistyöministeri Paavo Väyrysen aiemmin esittämiin tarkistustarpeisiin Suomen kehityspoliittisessa linjassa. Väyrynen on esittänyt, että painopisteen pitäisi olla enemmän ilmastonmuutoksen torjumisessa ja suomalaisen osaamisen viemisessä.

- Äärimmäisen köyhyyden vähentämisen tavoite on säilytettävä itseisarvona sinällään eikä sitä tule alistaa jollekin muulle enemmän omista tarpeistamme nousevalle tavoitteelle. Pidän sitä olennaisena sekä ihmisyytemme että viime kädessä globaalin vakauden ja turvallisuuden perustalla olevan yhteisen arvopohjan kannalta, Ahtisaari painotti.

http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=114899

Kommentit (8)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Byrokratian porsaanreikien ansiosta Suomessakin on köyhiä. Tai ainakin ihmisiä, jotka elävät alle 300e:llä kuussa, mikä ei riitä näin kalliissa maassa.
Mutta ensisijaisen tärkeää köyhyyteen on puuttua alueilla, joissa köyhyyttä esiintyy paljon ja jonka johdosta myös syntyvyys on valtava.
En kyllä oikein ymmärrä miten ihmiset elävät hyvällä omatunnolla miljoonaomaisuuksien päällä kun 60% maailman ihmisistä elää köyhyysrajan alapuolella. No parempi se maailman varallisuus on sijottaa 5% vähemmistölle ja jättää loput näkemään nälkää... öö vai oliko

Mestariampuja PiPi
Suomen köyhiä autettaessa ei saa suurta kansainvälistä huomiota.

Halonen puhuu tänään YK:ssa
26.9.2007 7:15

Presidentti Tarja Halonen käyttää tänään Suomen puheenvuoron YK:n yleiskokouksessa.

KIPPIS! Presidentti George Bush, YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon ja presidentti Tarja Halonen kilistivät laseja eilisillan YK-päivällisillä.
(CHARLES DHARAPAK / AP / LK)

Halosen ohjelmaan 62. yleiskokouksen avajaisviikolla kuuluu muun muassa Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin vastaanotto ja entisen presidentin Bill Clintonin järjestämä Global Initiative -ilmastotapahtuma.

Halonen johtaa Suomen yleiskokousvaltuuskuntaa, johon kuuluu myös ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok).

STT

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2007092 ... 4_uu.shtml

Halonen puhui YK:n uudistamisen puolesta

PP, 26.9.2007

Presidentti Tarja Halonen painotti YK:n uudistusten merkitystä puhuessaan YK:n yleiskokouksen avajaisissa New Yorkissa keskiviikkona.

Halonen toi esiin Suomen puheenvuorossa YK:n uudistamisen tärkeyden ja puhui muun muassa sihteeristöä koskevien uudistusten puolesta. Niinikään talous- ja sosiaalineuvoston toiminnan tehostaminen on tärkeä osa YK-reformia ja laajan turvallisuuden käsitettä, hän painotti.

Sen sijaan Halonen ei viitannut kiistaa herättäneeseen turvaneuvostouudistukseen.

- Suomi tukee vahvempaa YK:ta, painotti Halonen.

Muutoinkin Halonen liikkui puheessaan rakentavilla linjoilla kehuen YK:n roolia muun muassa ilmastonmuutoksen ehkäisyssä. Halosen mukaan ilmastonmuutoskeskustelu onkin kehittynyt viime aikoina suotuisaan suuntaan.

- Monet jäsenmaat, eri alueet ja yhteiskunnalliset toimijat ovat ottaneet asian omakseen ja ovat aktivoituneet tekemään aloitteita ilmastopolitiikan kehittämisestä. Tätä on käytettävä hyväksi ennen joulukuussa Balilla järjestettävää ilmastokokousta.

Halonen viittasi puheessaan myös tuoreisiin uutisiin Burmasta, jotka vaativat toimintaa. Hän vetosikin siihen, että YK:n toimet Burman suhteen vaativat sekä poliittista tukea että resursseja. Myös tiistain Tshad-päätös sai kiitosta.

- Uusi rauhanturvaoperaatio Darfurissa nostaisi YK:n rauhanturvaajien kokonaismäärän noin 100 000:een. Tämä huomattava luku osoittaa, että YK nauttii kansainvälisen yhteisön luottamusta. Pidämme YK:n turvallisuusneuvoston eilen hyväksymää päätöslauselmaa kansainvälisestä läsnäolosta Tshadissa ja Keski-Afrikan tasavallassa tervetulleena.

- Kosovon statuksen ratkaiseminen on meille eurooppalaisille erittäin tärkeää. YK:n erityisedustajalla on tässä prosessissa keskeinen rooli. Kannustamme kaikki osapuolia osallistumaan rakentavasti ratkaisun löytämiseksi tähän ongelmaan, sanoi Halonen.

http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=115079

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat