Seuraa 
Viestejä45973

[size=75:19eq3shx]2007-09-30 22:00
Sattuneesta syystä keskustelun otsikko
"Mihin ydinvoiman kannatus pohjimmiltaan perustuu?"
muutettu otsikoksi "Awebin ja Olenin terrorisoima ketju"
[/size:19eq3shx]

[size=75:19eq3shx]1. väliarvio: http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtop ... 240#574240
[/size:19eq3shx]

Te, jotka kannatatte ydinvoimaa, voisitteko vastata omin sanoin kysymykseeni:

Mikä on perimmäinen syy siihen, että kannatatte ydinvoimaa?

Perimmäinen syy ei ole esimerkiksi fraasimainen "se on edullista", koska silloin joutuu etsimään perimmäistä kannatuksen syytä esimerkiksi kysymyksellä "miksi sähkön edullisuus on minulle tärkeää?".

Kiitos vastauksista.

-----------------------------
[size=75:19eq3shx]EDIT 2007-09-26
- lisätty väliarviolinkki
- korostettu sana "perimmäinen"
[/size:19eq3shx]

Sivut

Kommentit (131)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos jossain vaiheessa todetaan että ilmastonmuutoksessa ei olekaan kysymys co2:sta niin voidaan toki vaihtaa hiilivoimaan. Muuta vaihtoehtoa kuin hiili en oikein näe. Joten ihan olosuhteiden pakosta kannatan ydinvoimaa. Siellä missä voidaan niin korvataan vesivoimalla. Tuulivoimasta tunnetusti ei ole suuremman teollistuneen maan energiaperustaksi.

Kannatan puhdasta, pakokaasutonta energiaa, joka antaa tehoa myös tyynellä säällä.
Ydinvoima on puhdasta luonnon energiaa. Ydinvoima ei ole sama kuin Suomen OL3. Ol3:n hinnalla olisi saanut monta pienempää voimalaa eri puolille Suomea.

Vastaaja_s24fi

Mikä on perimmäinen syy siihen, että kannatatte ydinvoimaa?

-Kivihiileen verrattuna vähäpäästöinen vaihtoehto.
-Edullinen verrattuna muihin vaihtoehtoihin.
Uusiutuvia voidaan käyttää ydinvoiman rinnalla, mutta ydinvoiman tulee olla pääasiallinen energian lähde, niin kauan kunnes uusiutuvat energiat halpenevat ja tehostuvat (tuuli ja vesivoima pilaa maisemaa).
Haluan että teollisuudella on käytettävissä halpaa sähköä, se turvaa talouden kasvua.

Toisaalta esim. aurinko, tuuli, maa, ilma ja vesivoima tegnologian kehittämistä ei tule unohtaa.

Y on tehokasta, edullista ja saasteetonta. Se on ylivertainen muihin nykyisiin energiantuottomuotoihin. Ydinvoimalat kehittyvät koko ajan ja niiden tuottama jätemäärä vähenee koko ajan ja niistä tulee koko ajan turvallisempia. Veikkaan että 40 vuoden päästä ne eivät tuota kuin lämmintä vettä ja sähköä, paljon.

Vastaaja aloittaa näitä ketjuja että voi kirjoittaa ydinvoimanvastaisia teesejään aina vain. Minä olen jo kyllästynyt siihen kauan sitten. [size=150:3hyk8041]EVVVK[/size:3hyk8041]

Asimov
... klips... Vastaaja aloittaa näitä ketjuja että voi kirjoittaa ydinvoimanvastaisia teesejään aina vain. Minä olen jo kyllästynyt siihen kauan sitten. [size=150:33sgvzb2]EVVVK[/size:33sgvzb2]
Heh, hehhee. Antaa kaikkien kukkien kukkia. Koko ihmiskunnan historian aikana on tarvittu energiaa muodossa tai toisessa.

Nuo ropellipäät kun kuvittelevat pelastavansa maailman tuulimyllyillään. Auringon energian käytöön siirtyisin hetikin (pienellä aikaviiveellä) mutta perustamiskustannukset ovat vanhoihin rakennuksiin kohtuuttoman korkeat. Maalämpökin on varteenotettava, jos vaan tonttia riittää.

Mitään tuulipuiston kaltaista en halua silmissäni nähdä, enkä Lokan, Porttipahdan kaltaisia tekojärviä. No eipä ole etelän herrojen silmissä nuo teko-altaat, joten siitä vaan päätöksiä tehdään. http://fi.wikipedia.org/wiki/Porttipahta

Ydinvoima on perusenergiaa, jota tarvitaan ehdottomasti. Suoraan korvaavaa sille on edes mahdoton ajatella. Saasteeton, turvallinen. Tai toinen vaihtoehto olisi tietenkin se, että vaivutaan takaisin kivikautiseen elämänmuotoon. No. Mulle kävisi sekin.

Vastaaja_s24fi
Te, jotka kannatatte ydinvoimaa, voisitteko vastata omin sanoin kysymykseeni:

Mikä on perimmäinen syy siihen, että kannatatte ydinvoimaa?

Perimmäinen syy ei ole esimerkiksi fraasimainen "se on edullista", koska silloin joutuu etsimään perimmäistä kannatuksen syytä esimerkiksi kysymyksellä "miksi sähkön edullisuus on minulle tärkeää?".

Kiitos vastauksista.

Kannatan ydinvoiman käyttöä koska se on:
1) Turvallista
2) Luotettavaa
3) Edullista

Edullisella, turvallisella ja luotettavalla perusvoimalla taataan suomalaisille hyvä elintaso, hyvä elintaso takaa ihmisarvoiset elinolosuhteet kaikille. Hyvä elintaso tarkoittaa sitä ettei Suomessa synny mellakoita ruokapulan ja muiden ongelmien aiheuttamana.

Eli pohjimmiltaan kannatan ydinvoiman käyttöä, koska se mahdollistaa yhteiskunnan sisäisen turvallisuuden.

mskomu
Seuraa 
Viestejä672

Teollistuneen maan energian tarpeen voi tyydyttää käytännössä ainoastaan fossiilisilla polttoaineilla tai ydinvoimalla. En jaksa luetella samoja asioita (fissio vs fossiiliset), alkaa luettelemaan, koska ne on käyty jo edellisissä postauksissa, joten tyydyn vain toeamaan, että en löydä fossiilisista mitään sellaista asiaa, joka olisi parempi kuin ydinvoimassa.

Toivon kyllä, että jonain päivänä kaikki tarvittava energia voidaan tuottaa fuusiovoimalla tai aurinkoenergialla (jälkimmäinen tietenkin parempi vaihtoehto), mutta tällä hetkellä se ei ole mahdollista. Eikä näillä näkymin vielä ihan vähään aikaan.

Ydinvoima on erittäin tehokas, puhdas ja edullinen energianlähde sekä tasaisen toimintavarma säällä kuin säällä. On taidettu nämä tosiasiat jo mainita muutamaan kertaan.

Se, että jossakin ryssälässä ei osata rakentaa tai käsitellä voimaloita turvallisesti, ei ole mikään syy olla rakentamatta niitä täällä, jossa asiat ovat aivan toisin. Samalla logiikalla voitaisiin kieltää esim. autoilu kaikilta sillä perusteella, että tuhansien kuskien joukossa on muutama ajotaidoton tai asennevammainen ääliö, joille ei korttia pitäisi koskaan antaa. Tai leipäveitsen käyttö sillä perusteella, että sitä voi käyttää väärin.

de Selby
Seuraa 
Viestejä1231

nooo, vaikken vastustakaan ydinvoimaa - ainakaan sokeasti ja minulle sopivina päivinä ;-) - niin ei se yksi kuski tuhannesta kolaroidessaan kuitenkaan pahimmillaankaan aiheuta tuhansien kuolemaa tai vakavaa terveyden menetystä.

BTW: Ydinvoimakeskusteluunkin tuo mukavasti lisäväriä viime- / lähipäivinä julkaistut tutkimukset biopolttoaineiden muka-luomu-ominaisuuksista. Vituralleen ne vihreätkin tarkoitusperät menevät, kun niikseen sattuu...

Gravity sucks.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Lassi
Tai toinen vaihtoehto olisi tietenkin se, että vaivutaan takaisin kivikautiseen elämänmuotoon. No. Mulle kävisi sekin.

Ihminen ei pääse takaisin kivikaudelle kuin räjäyttämällä.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
hkal
Hyvä elintaso tarkoittaa sitä ettei Suomessa synny mellakoita ruokapulan ja muiden ongelmien aiheuttamana.

Suomalaisten hyvä elintaso aiheuttaa maailmalla paljon mellakoita, ruokapulaa ja muita ongelmia. On vain ajan kysymys, kun ne leviävät perässämme tännekin.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
hkal
Hyvä elintaso tarkoittaa sitä ettei Suomessa synny mellakoita ruokapulan ja muiden ongelmien aiheuttamana.Suomalaisten hyvä elintaso aiheuttaa maailmalla paljon mellakoita, ruokapulaa ja muita ongelmia. On vain ajan kysymys, kun ne leviävät perässämme tännekin.

Tältä taas voidaan välttyä rajoittamalla vihervasemmiston uskonkappaleisiin fanaattisen ydinvoimavastaisuuden ohella kuuluvaa yletöntä roskaveän maahanmuuttoa.

Tällähetkellä siinä on paras luonnollisuus/energiantuottavuus, meinaan siis että säästää parhaiten luontoa vaikka siitä saa iha helvetisti sähköä. Juu mutta toivotaa että just fuusiovoima saatas käyntiin ^^

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Ydinvoimaa kannatetaan, koska ihmiset ovat suuresti mieltyneet nykyiseen elämäänsä, johon kuuluu palkankorotus pari kertaa vuodessa ja kaikki siihen liittyvä maallinen yltäkylläisyys ja tekniikan uusiutuminen parin vuoden välein.

Nämä ihmiset ovat havainneet, että jotain synkkiä pilviä leijuu tämän elämäntavan yläpuolella, ja etsivät siksi kuumeisesti ratkaisua sille, että sama meno voisi jatkua kylmistä realiteeteista huolimatta.

Näiden ihmisten mielestä energian on oltava edullista ja puhdasta, koska energian puhtaus karistaisi ne synkät pilvet ja edullisuus mahdollistaisi sen materiaalin maksimaalisen kahminnan jatkossakin - vieläpä entistä suuremmalla teholla.

Ydinvoima vaikuttaa runsaudensarvelta, koska sen aiheuttamien ongelmien kanssa tavallinen ihminen (suomessa) ei vielä tänä päivänä voi odottaa joutuvansa tekemisiin. Kun uraanikaivoksia on ehdotettu Suomeenkin, huolestuneet rypyt ovat käväisseet näidenkin ihmisten otsalla, koska aavistus ydinvoimaan liittyvistä ongelmista on hetkeksi liukunut heidänkin tajuntaansa. Uuteen DVD-soittimeen tai teräväpiirtotelkkariin voi todellakin jatkossa liittyä radioaktiivista pölyä pukkaava monttu olohuoneen ikkunan alla...

Ydinvoima on luonnonvarojen kulutuksesta piittaamattoman ja/tai siitä mitään tajuamattoman ihmisen hätähuuto jonnekin tuntemattomaan, missä tuotantopäällikkö pistää tehtaan pyörät pyörimään. Ilmastonmuutoksista ja muista on kaikkein helpoin piitata paskat, kun voi ajatella, että joku jossain muualla hoitaa koko homman ydinvoiman avulla pois päiväjärjestyksestä. Tämä siitäkin huolimatta, ettei ko. hommaa voi hoitaa ydinvoiman avulla pois päiväjärjestyksestä, ja ettei se edes ole välttämättä pahin ympäristöongelma, joka planeettaansa kiihtyvällä nopeudella kuluttavalla ihmisellä on niskassaan.

Tehokasta ydinvoima kyllä on, se on selvää. Mutta se tehokkuus kannattaisi nähdä entistä tehokkaampana moottorina, joka pyörittää planeettaa ravinnokseen popsivaa koneistoa entistä tehokkaammin. Sitähän se on. Ydinvoima on pään työntämistä pensaaseen. Siksi ihmiset kannattavat ydinvoimaa. Pään työntäminen pensaaseen on kaikkein helpoin tapa ratkaista kaikki pienen ihmisen ympärillä pyörivät ongelmat.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Fëanor
Aweb
hkal
Hyvä elintaso tarkoittaa sitä ettei Suomessa synny mellakoita ruokapulan ja muiden ongelmien aiheuttamana.Suomalaisten hyvä elintaso aiheuttaa maailmalla paljon mellakoita, ruokapulaa ja muita ongelmia. On vain ajan kysymys, kun ne leviävät perässämme tännekin.

Tältä taas voidaan välttyä rajoittamalla vihervasemmiston uskonkappaleisiin fanaattisen ydinvoimavastaisuuden ohella kuuluvaa yletöntä roskaveän maahanmuuttoa.

Jos luulet eläväsi sillattomassa saaressa omavaraisesti, olet suuresti väärässä.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

+ Halpa ja turvallinen energianlähde
+ Nopea tapa lisätä Suomen omavaraisuutta, eli kulutushuippuina ei tarvitse säännöstellä kulutusta.
+ Vähemmän pienhiukkaspäästöjä, säästöä terveydenhoitokuluissa.
+ Edullinen sähkö parantaa teollisuuden kilpailukykyä, eli lisää työllisyyttä.

Aweb
hkal
Hyvä elintaso tarkoittaa sitä ettei Suomessa synny mellakoita ruokapulan ja muiden ongelmien aiheuttamana.Suomalaisten hyvä elintaso aiheuttaa maailmalla paljon mellakoita, ruokapulaa ja muita ongelmia. On vain ajan kysymys, kun ne leviävät perässämme tännekin.

Miten suomalaisten hyvä elintaso aiheuttaa mellakoita maailmalla? Onko niin että jossain maassa X tiedetään suomessa olevan hyvät oltavat ja aletaan sen takia mättämään toisia turpaan? Mikä on näiden asioiden yhteys?

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Luonnon kannalta noin N kertaa parempi ratkaisu kuin fossiiliset polttoaineet.

Talouselämän kannalta noin N kertaa parempi ratkaisu kuin aurinkovoima, tuulivoima ja muut "vihreiksi" tituleeratut energiantuotantomuodot nykyisellään.

Kun vielä ottaa huomioon sen että todennäköisesti suurin ongelma luonnolle ovat fossiilisten polttoaineiden palamisjätteet (hiilidioksidi, typen ja rikin oksidit) ja kuljetukseen liittyvät ongelmat (ottaisin totisesti mieluummin kotikuntaani ydinvoimalan kuin nykyiset öljytankkerit Suomenlahdelle), niin ydinvoiman luontoystävällisyys näihin verrattuna on häikäisevä.

Tuuli- ja aurinkovoima periaatteessa tarjoavat paljon mahdollisuuksia mutta niillä on myös paljon rajoituksia - niiden suurin ongelma on se että ne vaativat paljon pinta-alaa luonnosta, ja niiden ongelma on lähtökohtaisesti se että ne eivät tarjoa vakaata energiantuotantoa vaan ovat riippuvaisia vuorokaudenajasta, vuodenajasta ja säätilasta. Sama pätee osin myös vesivoimaan - tosin vesivoiman tuotannonvaihteluja pystytään tasaamaan kasvattamalla ympäristövaikutuksia tekojärvien muodossa.

Ydinvoiman halpuudesta ollaan montaa mieltä - hintaakin kun on monenlaista. Ilman muuta se on jonkin verran kalliimpaa kuin hiilivoima tai jopa öljy - miksi muuten kiinalaiset käyttäisivät lähinnä hiiltä energiantuotantoonsa? Toisaalta se on paljon halvempaa kuin aurinko/tuulivoima jos mitataan hintaa €/kWh... Ja jos mitataan hintaa ympäristövaikutuksina, ydinvoima on paljon edullisempaa kuin fossiiliset ja tietyillä mittareilla jopa hieman edullisempaa kuin nykyinen tuulivoima, joillain mittareilla tuulivoima on edullisempaa luonnon kannalta. Rahassa ydinvoima on halvempaa kuin tuulivoima, saati sitten aurinkovoima nykymuodossaan.

Omavaraisuuttahan ydinvoima ei Suomen osalta lisää niin kauan kuin polttoaine tuotetaan ulkomailta.

Kannattaa myös huomata että ydinvoima ei vähennä pienhiukkaspäästöjä yhtään niin kauan kuin käytössä olevia pienhiukkaslähteitä ei korvata ydinvoimalla. Ts. energian jatkuva lisärakentaminen ei ole kestävää kehitystä, vaan kannattaisi enemmänkin kehittää keinoja vähentää energiankulutusta tai ainakin pysäyttää sen kasvu, ja alkaa korvata saastuttavimpia energiantuotantolaitoksia puhtaammilla vaihtoehdoilla. Tällä hetkellä realistisin korvaaja on fissiovoima, fuusiolaitoksia odotellessa.

Se ei ole mikään lopullinen ratkaisu koska väkisinkin fissiovoimaloiden kannattavuus loppuu viimeistään siinä vaiheessa kun uraanin/muiden polttoaineide jalostus malmista alkaa syödä enemmän energiaa kuin mitä voimaloilla tuotetaan. Taloudellinen kannattavuus heikentyy jo aikaisemmin.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat