Seuraa 
Viestejä45973

Wikipediassa puhuttiin sanalla parilla sellaisesta erikoisesta keinosta kuin saattaa kappaleesta lähtevä ääni ultraääniseksi jolloin ihmiskorva ei kuule sitä. Voisiko tällainen olla oikeasti toteutettavissa esimerkiksi tekemällä luotiin pieniä poikittaisia uria hyvin paljon jotta siihen osuva ilma värähtelisi ultraäänitaajuuksilla?

Kommentit (10)

Termit väärin kysymyksessä, mutta teoriassa on mahdollista vaimentaa yliäänisiä luoteja.

Kyseessä on sama asia kuin laivan keula-aalto. Laivoissa on nyk. usein keula"bulp".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Ainoa mikä asetta laukaistessa räjähtää (toivottavasti) on nalli. Siitä sinällään syntyy pieni kajakka poksahdus, vähän voimakkaampi kuin papatista. Teknisesti ottaen savuton ruuti ei sinällään räjähdä vaan vain palaa nopeasti, eli käsittääkseni siellä ei synny detonaatiorintamaa. Se mikä luodille antaa vauhtia on nopeasti pienessä tilassa laajeneva ruutikaasu.

Laukauksen äänestä osa syntyy aseen mekaniikasta, osa piipusta purkautuvan tavaran aiheuttamasta shokkiaallosta ja osa muualta (mekaniikan raoista) pakenevista kaasuista. Vaimentimella pystytään vaimentamaan vain piipusta purkautuvan tavaran (luoti+suurin osa ruutikaasuista) aiheuttamaa shokkiaaltoa, mutta esimerkiksi rynnäkkökiväärin tai pistoolinkin mekaniikan aiheuttama ääni ja mekaniikan raoista purkautuvien kaasujen aiheuttama ääni jäävät nallin poksahduksen lisäksi selkeästi kuuluville.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Savuton ruuti vain palaa, etenkin vapaana ollessaan se vain suhahtaa. Savuton ruuti kuitenkin palaa sitä nopeammin mitä kovemmassa paineessa se on.

Vaimentimella voidaan vaimentaa aliääninen laukaus hyvinkin hiljaiseksi mikäli ase ei ole itselataava eli ainut mekaaninen osa mikä laukaistaessa käytännössä liikkuu on liipaisin ja sitä myöten iskuri; pulttilukkoinen aliäänipaukulla ladattu 308 pitää vain pienen tussauksen, lähes elokuvamaisen sellaisen.

Mutta mekkala on sama kuin ilman vaimenninta jos luoti on yliääninen. Itselataavassa mäntä ja sulkukappale ja nämä muut osat pitävät aika mahtavaa kolinaa ja kalsketta.

EMC2

Luodin lähtönopeus 320m/s (10-20m/s alta äänennopeuden)
Vaadittu energia 2000J
Luodin paino 0.0390625kg eli 39 grammaa vähintään. Onnistuu helposti isommilta pyssyiltä luokkaa 45-70 ja 458Win.

Suupamaus on 110-170dB väliltä pistooli-tykki. Yliäänipamaus on 130 desibelin luokkaa, ja nousee ehkä kymmenisen desibeliä nopeuden kasvaessa moninkertaiseksi. Ääni ei siis ole paljoa kovempi liikkuuko luoti 400m/s vai 1000m/s.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat