Seuraa 
Viestejä45973

Terves,

Mitenköhän maailmankaikkeuden iästä ja koosta ollaan niin varmoja.
Sikäli kun tiedän niin maailmankaikkeutta ei olla vielä rajattu, että osattaisi sanoa missä menee maailmankaikkeuden laita. Vain näkyvän avaruuden laita, ja miten on hajua minkä kokoinen sitten koko loppu avaruus on mihin meidän optiikalla ei vielä nähdä.
Ja jos koko on pielessä, voiko näitä maailmankaikkeuden ikäarvioitakaan pitää tarkkoina. Vaikka laskennat on tehty taustasäteilymittausten perusteella, voisi tämä taustasäteilykin johtua muusta kuin mitä ollaan luultu, koska ei ymmärretä esim kuinka paljon sitä roinaa on muualla avaruudessa ja sieltä tuleva normaali taustasäteily. Eihän isokaan supernovaräjähdys ikuisuuksia loista, millä edellytyksellä bigbang olisi yhtään sen enempää loistavampi?

Ajatuksen ajan laskennan takana ymmärrän, mutta en ymmärrä miten mk koko ollaan voitu veikata.

Tässä on sekin hassu, että jos mk iäksi veikataan 13 miljardia vuotta. ja silti mk koko on paljon paljon yli 26 miljardia vuotta, valonnopeutta kun ei voida ylittää niin materia ei ole voinut kulkea yli 26 miljardin vuoden päähän toisistaan. Toki on nämä inflatonjutut, mutta ne on aika hämärällä pohjalla, sitäpaitsi big bangin jälkeen piti kaiken kulkea hetken ylivalonnopeudella.

Mistä pääsee hyvin paradoxiin mitä ovat todella pätevät tiedemiehet taas miettineet julkaistessaan mielipiteitä.
jos ajassa matkustaminen (seuraus ennen syytä) olisi mahdollsita ylivalonnopeudella, niin miten bigbangin tilanteessa? tulee alkuräjähdys joka peruuntuu mutta tuleekin uudestaan?

Ylivalonnopeushan tarkoittaisi vain sitä että sitä ei havainnoida, se että sä esimerkiksi olet lentokoneessa ja lennät 1.1 machin nopeudella, ei tarkoita ettetkö voisi havainnoida ääntä joka tulee takaatasi. Vain sitä ettet voi havainnoida sitä koska se ääni ei ikinä saavuta sinua. sama ylivalonnopeudella, jos sinun ja tarkasteltavan asian suhde on alle valonnopeus niin voit havainnoida sen näkemällä, jos se on yli valonnopeuden niin et toki voi havainnoida sitä koska fotonit lentävät silmääsi hitaammin kuin kappale lentää karkuun. Tosin tässäkin on tilanne, sama kuin normaalistikkin aina, saat infon siitä mikä tilanne hetki sitten oli. Esim jos heilautan kättä, niin fotoneilla kädestäni silmään menee 'hetki' aikaa, joten todellisuudessa näen missä käteni oli hetki sitten enkä sen nykyistä tilannetta. Ylivalonnopeudessa olisi sama.

Toki jos ylivalonnopeus vaikuttaa jotenkin dynaamisen tausta-avaruuden olemukseen se voisi tehdä mitä vain, mutta sitä on turha spekuloida vielä pitkään aikaan.

.Silkki

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat