Seuraa 
Viestejä4922

Maailmassa on valtioita ja organisaatioita jotka mielellään näkisivät itsensä ydinaseen hallussapitäjinä. Palstalla on fyysikkoja, insinöörejä ja muita, joille äänestyksen kaltainen valinta voisi jossain elämän vaiheessa tulla eteen.

Oletetaan kuitenkin että kuka tahansa voisi antaa panoksensa toimivan pommin rakentamiseen. Tietenkin vakuutettaisiin ettei asetta käytetä koskaan sotilaallisesti tai tuhoamiseen tai kiristykseen. Suostuisitko ja miksi tai mikset?

Hiroshiman ja Nagasakin räjäyttämisestä on 60 vuotta

Lierikki Riikonen

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (5)

Vastasin nro 3, vaikka nro 4 tai nro 2 olisivat sopineet myös. Kuitenkin tilanne on se, että jos minä en suostuisi niin varmasti löytyisi joku muu. Bonuksena saisin lipun "työ vapauttaa"-leirille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Riippuu siitä kuka on tilaajana ja mihin tarkoitukseen ko. laite aiotaan käyttää.

Esimerkiksi mahdolliseen asteroidin radan muuttamiseen voisi olla kätevä. Samoin joihinkin avaruudessa suoritettaviin tieteellisiin kokeisiin, esimerkiksi erään Clarken kirjassa kerran räjäytettiin muistaakseni gigatonnin pommi tms. Auringon toisella puolella (eli Maan kiertoradalla, mutta vastakkaisella puolella aurinkoa) ja odoteltiin sitten jonkin aikaa ja analysoitiin takaisin tulevaa em-pulssin kaikua ennalta tuntemattomien kappaleiden kartoittamiseksi.

En nyt tiedä toimisiko kyseinen koejärjestely. Mutta kyseessä oli vain yksi esimerkki. Toinen tapa mihin voisi ydinräjähteitä käyttää, on propulsio. Tosin luotaimen pitäisi olla kestävää sorttia...

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Vastasin, että riippuu tilaajasta. Lähinnä kyseeseen tulisi Suomen valtio tilanteessa, jossa on olemassa vakava sotilaallinen uhka, eikä parempaa apua ole kovin helposti saatavilla. Missään tapauksessa en kannata ydinohjelman aloittamista nyt, koska se heikentäisi eikä parantaisi Suomen turvallisuustilannetta.

Muutenkaan en näe ydinaseiden moraalisesti poikkeavan muista aseista.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat