Seuraa 
Viestejä45973

Ikuisuusaihe, miljoona kertaa kaluttu, pähkäilty ja arvuuteltu. Silti en näe täällä ketjua samasta aiheesta kun yritin etsiä sitä hakutoiminnolla. En vain osaa tai sitten sitä ei ole.

Täällä voi keskustella syistä, miksi ydinpommi tippui Hiroshimaan ja Nagasakiin. Kuitenkin kyseiset yksittäiset iskut olivat luultavasti pahimmat koko ihmiskunnan historiassa niin luonnollisesti siihen johtaneet syyt yleensä kiinnostavat monia, ainakin minua. Lisäksi uhreista selvästi suurin osa oli siviiliväestöä, joka nostaa monelle pintaan voimakkaita tunteita.

  • ylös 2
  • alas 0

Kommentit (5)

Japanilaisille uskoteltiin keisarin olevan jumalan jälkeläinen ja japsit olivat valmiita mihin tahansa keisarin puolesta mm. kamikaze lentoihin.
Japseja olisi ollut aika vaikea voittaa ilman ydinaseita, sodasta olisi tullut erittäin pitkä.
Lisäksi haluttiin testata uutta asetta.
Keisari myönsi olevansa tavallinen ihminen vasta kun japani antautui.

Kertooko tarina elikkäs ne historian kirjat, että miksi kohteiksi valittiin juuri Hiroshima ja Nagasaki? Oliko ne kenties "juuri sopivan kokoisia" paria testiä varten?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viime viikolla esitetyn dokumentin mukaan Hiroshima oli sotilaallisesti tärkeä Japanille ja kun eivät ensimmäisestä pommista uskoneet, niin jenkit uhkasivat pommittaa teollisuuskohteita (eli Nagasakia).

Hiroshima oli tärkeä satama ja siellä oli mm. Mitsubishin moottoritehdas. Sotilaallisesti huomattavasti perustellumpi kohde kuin vaikkapa Berliinin, Lontoon, Rotterdamin, Tokion, Hampurin, Dresdenin ja Guernican pommitukset. Nagasaki oli varakohde, jota pommitettiin kun päämaali Kokura oli pilvien peitossa.

Japani olisi luultavasti antautunut ilman atomipommia tai maihinnousua, mutta tämä on jälkiviisautta, koska Trumanilla ja kumppaneilla ei ollut tietoa Japanin sotaneuvoston kokouksista. Jos vihollinen vastaa antautumiskehotuksiin kamikazehyökkäyksillä, ei kovinkaan moni varmaan oleta tämän olevan pian antautumassa.

Vierailija

Jos olisivat antautuneet kuin yhdysvallat sitä pyysi ei olisi atomipommia pudotettu japaniin.

Hirosima valittiin sen takia koska sitä ei oltu vielä sodassa pommitettu, vaan sielä oli kaikki rakennukset pystyssä että tiedetään kuinka tehokas koko pommi olisi.

Sitten Hrosima oli Japanin sotilaallinentukikohta.

Nagasakiin pommi pudotettiin sen takia koska sinne kaupunkiin jonne pommi oli tarkoitettu, ei voinu pudottaa koska oli liian pilvistä. Mutta Nagasakissa ei ollut niin pahat pilvet.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat