Seuraa 
Viestejä8643

Onko raatilaisilla kokemusta vaikka mäkikuismasta tai ruusujuuresta. Eli onko tuollaisilla vaikutusta oikeasti tylsään alakuloon. Pitkäänkö pitää tippoja tissutella, jotta vaikutus on mahdollista? Tuleeko riippuvaiseksi?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sivut

Kommentit (92)

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875

Käytin taannoin mäkikuismaa kaamosdepikseen. Se periaatteessa tehoaa, mutta aika miedosti, ja rasittaa maksaa (ja naisille varoitukseksi: se vie tehon e-pillereistä). Jonkin aikaa kun sitä on käyttänyt, se ei enää tehoa, ja pitää joko pitää tauko tai kasvattaa annostusta. Ainakin minun kohdallani. Sen lasken kuitenkin mäkikuisman ansioksi että sillä ei ollut omalla kohdallani oikeastaan mitään sivuvaikutuksia, eikä siitä tule riippuvaiseksikaan.

Tänä talvena aion kuitenkin sen sijaan kokeilla D3 -vitamiinia tuohon samaiseen ongelmaan. Tutun, joka on vähän "aineiden harrastaja", oli ottanut selvää ja vinkkasi että se voi tehota kaamosdepikseen paremmin.

Jos piristystä kaipaa, niin yksi luonnontuote joka voi tepsiä on ginseng. Se stimuloi kuten kofeiini, mutta hellävaraisemmin (se ei "potki", se vain "työntää"). Mutta stimulantithan eivät varsinaisesti kohota mielialaa. Eli lopen uupunutta hevosta voi olla turha piiskata.

Mielenkiintoista kyllä, olen myös huomannut urheilijoiden käyttämillä lisäravinteilla (erityisesti kreatiini, tauriini ja beeta-alaniini) olevan positiivinen vaikutus mielialaani. Kannattaisiko kokeilla vaikket urheilisikaan? Urheilusta itsestäänkin voi toki olla apua.

P.S. Äsken kokeilin auringonhattu-uutetta (echina-sejase) flunssaan. En huomannut minkäänlaista vaikutusta. Ja sekin rasittaa maksaa, eikä tästä kerrota pakkauksessa mitään.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249

Alan yleensä käyttämään aika hulluja troppiyhdistelmiä kerralla, joten yksittäisten mömmöjen efektejä ei ole niin helppoa selittää omalla kohdalla. Joistain voi kyllä sanoa tiukkaa sanomaa. Luonnonlääkkeistä tässä varmaan halutaan keskustella, mutta luonnosta näitä apteekkitroppejakin saa, joten menköön...

Mielialanvaihteluita ja sydänsuruja toki ajoittain tulee, enkä ole koskaan tiettävästi "ollut masarissa". Koska droppasin säännöllisen alkoholikäytön kokonaan mm. treenipuolen vuoksi, sekään ei enää vaikuta. Crowmoor päivässä oli taivaallista ja todella vaikutti myös mielialaan – nosti tyypillisesti normaalin fiiliksen astetta korkeammalle. Tästä on ihan tutkimustietoakin, vaikka arkijärjen pitäisi riittää useimmille. Tämän vuoden olen lähes ilman alkoholia ja kunnon tropeilla sen kyllä kestää...

En myöskään käytä ollenkaan kahvia ja teetäkin hyvin kausiluonteisesti, joten kofeiini potkii todella hyvin. Joskus kofunappikin riittää, varmaan halvin 'luontaistuote' ikinä (100 tbl 3 euroa) ja auttaa pikku väsymyksiin välittömästi. Yritän tosin pitää kofeiinin käytön kausiluonteisena kuten aiemminkin. Näin tehokin säilyy eikä sivuvaikutukset ala lyömään korville.

Kalaöljypuoli on ollut käytössä vuosikaudet ihan muusta kuin nuppi-syystä mutta efekti vinttiosastolla on erittäin selkeä. Saattoi vaikuttaa jopa harrastusten vaihtamiseen aikanaan – kun vintti alkoi rollata lujempaa niin videopelit ja telkkarin katsominen väheni ja lukeminen & kirjoittelu tuli tilalle. Ahdistuspuoli on vähentynyt (jota ON kaikilla, turha yrittääkään) ja kaiken kaikkiaan pää tulvii teoriaa ja luovuutta minkä ehtii. Nykyisin annos E-EPA 1300mg päivä. Kuningaskamaa.

Sitten tämä rakkaussuhteeni beeta-alaniiniin.
Antioksidantti ja on/off -ihmeaine karnosiinin helvetisti kustannustehokkaampi muoto palautti liikuntaharrastukseni täyteen kukkaansa and then some. Hipkissin et al. mukaan karnosiini toimii hermosolujen suojelijana. Itselläni juuri beetan käyttö nosti keskittymiskyvyn ja vireystilan ihan uusiin lukemiin – plaseboa varmaan mukana, mutten odottanut mitään tällaista. Jaksan keskittyä yhteen, monimutkaiseenkin asiaan vaikka tuntikausia, eikä virta vähene pätkääkään. Illemmalla otettuna ainakin itsellä kyllä haittaa yöunia hieman, mutta aiemmin ottaminen toimii ehkäisevästi. Vaikutus fyysiseen suorituskykyyn on jo legendaarinen – siitä onkin rautaisannos tieteellisiä todisteita tuolla beeta-alaniiniketjussa. Hauis kasvaa ja paino vähenee, ja jos SE ei vaikuta mielialaan, en tiedä mikä vaikuttaa. Ai niin muuten, beeta-alaniini voi toimia naisilla vielä miehiä paremmin, ainakin lihas- ja kunto-osastolla. Paras lisäravinne mitä olen ikinä ottanut – E-EPA:n ohella, no contest.

On noita muitakin ehdokkaita kuten B-vitamiinitropit, orgaaninen rikki (MSM) ja jotkut random-tuotteet. En ole rohtoja kokeillut, gingseng kyllä kiinnostaa ja valeriaana tietenkin(epäsuora efekti mielialaan uniefektin vuoksi?).

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Mäkikuisma taitaa olla apteekkikamaa nykyään? Mistä kofeiinipillreitä? Entä noita Beeta-juttuja, E-Epaa ja karnosiinia? Oikeastaan pitäisi saada aivan tavalliseen peruskuntoiluun pientä potkintaa nyt aluksi.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Se noissa luontaistuotteissa on se pitoisuudenvaihtelu, kun se voi vaihdella liikaa. Siksi tuo mäkikuismakin sinne apteekkiin muutti.

Kamomilla on tehokas, mieto ja turvallinen. Siitä käytän kun vatsa tai hermosto on häiritsevänä. Erittäin tehokas juuri vatsalle.

Kardemumma ja sipuli on hyvää nivelkipuihin. Nekin kokeiltuja.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Se harmittaa, kun lehmuksenkukkateetä ei saa Suomesta oikein mistään, ja citylehmuksista ei uskalla käydä keräämässä. Yksi parhaita kokeiltuja rauhoittumis- ja nukahtamisapuja, ei virmajuureen verrattava mutta kanervankukkaan nyt ainakin. Ja minusta maistuu paremmalle, mikä on tärkeää placebovaikutuksen aikaansaamiseksi.

Kamomilla on tosiaan loistavaa, lievään vatsaflunssaan tai ruokamyrkytykseenkin lipiteltynä. Muita mahalääkkeitä on vaikkapa tavallinen inkivääri.

Muita mielialarohtoja en ole joutunut kokeilemaan, mitä nyt tosiaan lehmuksenkukkaa ja kanervaa lievään unettomuuteen tai oikeastaan jännittämisestä johtuviin nukahtamisvaikeuksiin. Muutoin olen sitä mieltä, että se mikä ei parane kalan syönnillä ja reippaalla kävelyllä pari tuntia ennen nukkumaanmenoa on lääkärikamaa.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643
PeterH
Eli lopen uupunutta hevosta voi olla turha piiskata.

Kiitoksia tästä sanonnasta. Tästä on kyse.

Eli nyt ei ole kanttia muuhun kuin luomuun.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Mielen ja rakkauden kasvit....

http://www.bookplus.fi/product.php?isbn=9789510289433

Luonnon lääkkeet ovat tehokkaampia kuin kaupalliset "lääkkeet", syy lääkeaine yhdistelmät ovat ubundua ihmisjärjelle.... järkeväähän on syntetisoida, lääke ainesosa luonnosta, patentoida yksi osa ja kerätä ahneesti siitä keksinnöstä rahaa, ihan niinkuin se olisi oma keksintö.... järkeväähän on myös olla syntetisoimatta niitä lääkkeitä, jotka opettaisivat ihmiselle mistä elämässä on kysymys...

Lääkäriltäni en lääkkeitä hae, äidiltäni voin aina kysyä apua, vaivaan kuin vaivaan, tosin en muista, koska viimeksi olisi ollut vaivoja... tuntuu olemaan viisampi kuin 101 lääkäriä.... ja aahh, niin luonnollinen... kiitos äiti.

T:oikaise tiheikön läpi, sen keskellä on keidas.

iisakka
Seuraa 
Viestejä848
Neonomide
beeta-alaniini
E-EPA

Toloseltako noita ostelet? Löytyykö tavallisesta apteekista niitä tai vastaavia? En ole mitään lisäravinteita tähän mennessä syönyt, mutta pikkuhiljaa on alkanut kiinnostamaan.

Itseäni tympäisee juuri nyt eilen iskenyt flunssa. Juuri kun vasta aloin olla edellisestä parantunut.

Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399
iisakka
Itseäni tympäisee juuri nyt eilen iskenyt flunssa. Juuri kun vasta aloin olla edellisestä parantunut.

Minulla on flunssalääke joka parantaa flunssan lisäksi lähes kaiken ruttoa lievemmän. Otetaan pikkupullo (sellainen Alkosta löytyvä parin desin taskumatti) viinaa. Laitetaan siihen valkosipuliklönttejä, inkivääribiittejä & yrttejä maun mukaan. Myös hunaja tekee terää. Annetaan marinoitua pari viikkoa. Nautitaan lusikallinen kerrallaan.

Tämän ihmeaineen parantava vaikutus perustuu joko ainesosien hyviin ominaisuuksiin tai... todennäköisimmin tavattoman pahaan makuun. Jos lääke on pahempi kuin vaiva sitä tuppaa parantumaan ihan vain välttääkseen lääkettä.

Suosittelen.

PeterH
Jos piristystä kaipaa, niin yksi luonnontuote joka voi tepsiä on ginseng. Se stimuloi kuten kofeiini, mutta hellävaraisemmin (se ei "potki", se vain "työntää"). Mutta stimulantithan eivät varsinaisesti kohota mielialaa. Eli lopen uupunutta hevosta voi olla turha piiskata.

Itselläkin energisin aika on ollut se kun käytin Gerimax-nimistä monivitamiini-mineraali-ginseng -valmistetta (sitä apteekin myymää, ei kaupoista löytyvää). Energiaa oli niin paljon että aamulla herättyä oli pakko alkaa tiskata jotta sai energiaa purettua (mitä en normaalisti juuri koskaan tee). Herääminen ja sängystä nousu oli todella rivakkaa, kun yleensä heräilyyn menee oma aikansa. Kuntoillakin oli melkein pakko ja sujui hyvin.
Myöhemmin kun uudelleen aloin käyttää Gerimaxia tauon jälkeen, sain ilmeisesti verenpaineongelmia ja ranteet turpoivat ja käsissä oli sellainen paineentuntu. Olin tällöin pitkään ollut kovan stressin alaisena ja Ginseng saattaa tunnetusti lisätä verenpainetta. Lopetin käytön, enkä ole sen jälkeen kokeillut tehoa verepaineen nousun pelon takia, vaikka usein on mielessä ollut. Ilmeisesti Panax Ginseng sellaisenaankin saisi aikaan saman vaikutuksen vaikka Gerimaxissa on paljon muitakin ravintoaineita. On tarkoitus taas kokeilla Ginsengiä.

Toinen erittäin energinen kausi oli silloin kun söin Bio-Strath yrttihiivavalmistetta (nestemäinen) ja US-Bulk (soijaproteiini-vehnänalkiouute-painonlisäysproteiinivalmiste). Energiaa oli vaikka muille jakaa ja kuntoiltua tuli todella paljon. US Bulk ei nykyään minulle oikein sovi koska elopainoa on muutenkin tullut muusta syystä, mutta jos ei ole ongelma niin toimiva tuote. Soijaproteiinin on tutkimuksissa todettu lisäävän lihaskasvua ja energisyyttä, vaikka joidenkin mielestä se ei miehille sovellukaan.

Käytän tällä hetkellä Vitamar Omega-3 + ADE kalaöljyä nestemäisenä ja Mivitotal Plus valmistetta, mutta niillä en ole ainakaan vielä useamman kuukauden käytön jälkeen havainnut niin suurta energian lisääntymistä, vaikka Mivitotal sisältää todella paljon ravinteita. Todennäköisesti otan Panax Ginsengin ja Bio-Strathin uudelleen käyttöön juuri niiden energian lisäävän vaikutuksen takia.

Sanoisin äkkiseltään, että jätä nämä vitamiinit ja lisäravinteet ulos laskuista samantien. Ne ovat pelkkää huiputusta, ne eivät vaikuta mihinkään mitenkään, paitsi Tohtori Tolosen lompakon kokoon.

Itsellä toimii kärpässienet tosi hyvin, samoin suippikset ja ennenkaikkea Hamppu.

Paul M
Onko raatilaisilla kokemusta vaikka mäkikuismasta tai ruusujuuresta. Eli onko tuollaisilla vaikutusta oikeasti tylsään alakuloon. Pitkäänkö pitää tippoja tissutella, jotta vaikutus on mahdollista? Tuleeko riippuvaiseksi?

Aika usein masennus johtuu yksipuolisesta ruoasta, ei sitä kannata ensimmäiseksi lääkkeillä ryhtyä poistamaan, aminohappo tryptofaanista muodostuu elimistössä mm. serotoniinia, tryptofaania on paljon lihassa, kalassa, juustossa ja kananmunissa.
Lisäksi tarvitset omega-3-rasvahappoja ja B-ryhmän vitamiineja.
Ei mitään vitamiinitabletteja tarvitse/kannata syödä, syö rasvaista kalaa, ruisleipää/täysjyväviljaa, juustoa päälle ja kasviksia + appelsiinimehua.
B-vitamiinit ovat vesiliukoisia, niitä pitää saada päivittäin.

jukteri?
Paul M
Onko raatilaisilla kokemusta vaikka mäkikuismasta tai ruusujuuresta. Eli onko tuollaisilla vaikutusta oikeasti tylsään alakuloon. Pitkäänkö pitää tippoja tissutella, jotta vaikutus on mahdollista? Tuleeko riippuvaiseksi?Aika usein masennus johtuu yksipuolisesta ruoasta, ei sitä kannata ensimmäiseksi lääkkeillä ryhtyä poistamaan, aminohappo tryptofaanista muodostuu elimistössä mm. serotoniinia, tryptofaania on paljon lihassa, kalassa, juustossa ja kananmunissa.
Lisäksi tarvitset omega-3-rasvahappoja ja B-ryhmän vitamiineja.
Ei mitään vitamiinitabletteja tarvitse/kannata syödä, syö rasvaista kalaa, ruisleipää/täysjyväviljaa, juustoa päälle ja kasviksia + appelsiinimehua.
B-vitamiinit ovat vesiliukoisia, niitä pitää saada päivittäin.

Aika usein kuitenkin masennus on sairaus eikä vähääkään liity ravintoon.

Enpäs
jukteri?
Paul M
Onko raatilaisilla kokemusta vaikka mäkikuismasta tai ruusujuuresta. Eli onko tuollaisilla vaikutusta oikeasti tylsään alakuloon. Pitkäänkö pitää tippoja tissutella, jotta vaikutus on mahdollista? Tuleeko riippuvaiseksi?Aika usein masennus johtuu yksipuolisesta ruoasta, ei sitä kannata ensimmäiseksi lääkkeillä ryhtyä poistamaan, aminohappo tryptofaanista muodostuu elimistössä mm. serotoniinia, tryptofaania on paljon lihassa, kalassa, juustossa ja kananmunissa.
Lisäksi tarvitset omega-3-rasvahappoja ja B-ryhmän vitamiineja.
Ei mitään vitamiinitabletteja tarvitse/kannata syödä, syö rasvaista kalaa, ruisleipää/täysjyväviljaa, juustoa päälle ja kasviksia + appelsiinimehua.
B-vitamiinit ovat vesiliukoisia, niitä pitää saada päivittäin.Aika usein kuitenkin masennus on sairaus eikä vähääkään liity ravintoon.

Millä koulutuksella arvioit asiaa?

Ruusunjuurta olen koittanut.
Aamulla syksyllä haikeana ja väsyneenä herännyt töihin ja pitäisi pyörällä polkea, niin kyllä kummasti piristi kun vesilasiin tiputin n.10 tippaa ruusunjuurta.

Ruusunjuuri toimii oikeastaan piristävänä ja uutta virtaa tuovana. Ei ehkä mitenkään mielialaa kohenna, mutta tulee pieni eufoorinen olo. Virkeäksi tulee ja jopa ylipirteäksi. Suosittelen oikeastaan lisäpotkua tuomaan päivään, muttei päivittäiseen käyttöön mitenkään.

Pirteyden ja hyvän mielialan pitäminen yllä on enemmän oman asenteen kautta kohennettava asia. Itse olen pienestä masennuksesta selvinnyt vain yrittämällä selvittä masennuksen syyn ja kun tarpeeksi on syitä tullut, niin päätin ne unohtaa ja aloittaa alusta. Eihän se kaikilla toimi, mutta kannattaa kokeilla.

Pitää olla niin kaikki on hyvin.

jukteri?
Enpäs
jukteri?
Paul M
Onko raatilaisilla kokemusta vaikka mäkikuismasta tai ruusujuuresta. Eli onko tuollaisilla vaikutusta oikeasti tylsään alakuloon. Pitkäänkö pitää tippoja tissutella, jotta vaikutus on mahdollista? Tuleeko riippuvaiseksi?Aika usein masennus johtuu yksipuolisesta ruoasta, ei sitä kannata ensimmäiseksi lääkkeillä ryhtyä poistamaan, aminohappo tryptofaanista muodostuu elimistössä mm. serotoniinia, tryptofaania on paljon lihassa, kalassa, juustossa ja kananmunissa.
Lisäksi tarvitset omega-3-rasvahappoja ja B-ryhmän vitamiineja.
Ei mitään vitamiinitabletteja tarvitse/kannata syödä, syö rasvaista kalaa, ruisleipää/täysjyväviljaa, juustoa päälle ja kasviksia + appelsiinimehua.
B-vitamiinit ovat vesiliukoisia, niitä pitää saada päivittäin.Aika usein kuitenkin masennus on sairaus eikä vähääkään liity ravintoon.Millä koulutuksella arvioit asiaa?

Milläs ite ?
Onhan se jo tutkittu ettei ravinnon koostumuksella ole juurikaan merkitystä masennuksen hoidossa.
Masentunut on sairas ihminen, ja masennus on kuolemanvakava sairaus.
Masentunut tarvitsee lääkehoitoa ja terapiaa, eikä mitään helkkarin vitamiineja.
Harvoin masentunutta auttaa se kun käsketään ryhdistäytymään, tai syömään vitamiineja. Päinvastoin tuommoiset typerät neuvot ovat masentuneen kannalta jopa HENGENVAARALLISIA.

Ja turha on selittä että itselläsikään mitään koulutusta on. Homma paljastui siinä vaiheessa kun kirkkain silmin selitit kannabiksen olevan toksista.
Niin, että häh vittu itelles.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat