Seuraa 
Viestejä13176

Kaikki tietävät Hollywoodin ja kirjallisuuden vampyyrit. Mutta eivät tiedä mistä nämä tarinat ovat saaneet alkunsa.

ihmiset olivat ennen ja ovat nykyäänkin taikauskoisia ihmisiä. Kaikki epänormaalisti poikeava olivat pelottavia. Kaikki epänormaali pelottaa nykyäänkin jotain ihmisiä.

Esim. Jos oli kalpea, sinisetsilmät ja kasvoi vielä yhteinäiset kulmakarvat niin
todennäköisesti tuli hänestä vampyyri kuolema jälkeen. Tai jos oli tehnyt itsemurhan tuli hänestäkin vampyyri kuolema jälkeen.

Viellä 1840-luvulla Englannissa saatettiin seivästää itsemurhan tehneet ruumis seipääseen että siittä ei tullut vampyyriä.

En kuitenkaan ole siittä varma että jahdattiinko ihmisiä sen takia että uskottiin että niistä tulisi vampyyrejä.

Ei ollu samanlaisia vainoja, kun noitavaino.

Viimeinen noita tuomittiin Englannissa 1713, mutta hänet vapautettiin sen takia koska tiede oli jo sen verran kehittynyt että osattiin tutkia noidan uhri ja tajuttiin että sillä epilepsia, eikä mitään noidan kirouksia päällä.

Eli minun sanomani oli on sellainen, nykyään kuin syytetään kaikenlaisista ikävistä tapauksista sosialisteja demareita,kotikasvatusta, kepua,virkavaltaa, ulkomaisia,homoja ja jne. Niin ennen ne olivat paholaisia,noitia,vampyyreja,ihmissusia,haltioita,tonttuja, kääpiöitä, jne.

Sama meno, eri eväät.

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (8)

tiäremiäs
Eli minun sanomani oli on sellainen, nykyään kuin syytetään kaikenlaisista ikävistä tapauksista sosialisteja demareita,kotikasvatusta, kepua,virkavaltaa, ulkomaisia,homoja ja jne. Niin ennen ne olivat paholaisia, noitia, vampyyreja, ihmissusia, haltioita, tonttuja, kääpiöitä, jne. Sama meno, eri eväät.

Kyllä, sama meno, eri eväät (termit). Uskomusten ja politikoinnin avulla ei selity ihmisen käyttäytyminen eli motiivi tehdä niin ja niin. On hyödytöntä vatvoa sitä, mitä joku toinen on sanonut, kun kuulopuheet ovat aina kuulopuheita/luulopuheita. Luonnontieteilijät avaavat ihmiselle käsitystä ihmisen tekojen motiivista, (motiivi on aina yksi ja sama eli luontainen pyrkimys hyvään oloon) ei suinkaan yhteiskuntatieteilijät. Ihmiskunnalla on vielä ihmis(itse)tuntemus ns. lapsen kengissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Paholainen itsessään on minusta mielenkiintoinen konsepti. Sen keksiminenhän joko edellytti uskonnolta voimakasta bipolaarisuutta, hyvä jumala versus paha jumala, valitse kantasi, tai sitten papeilta jotakin naiivia uskoa siihen että syntiinlankeemuksesta huolimatta ihminen oli jotenkin syntyjään hyvä ja sitten paholainen tulee ja viettelee. Ensimmäisessä vaihtoehdossa saavat syyttää itseään satanismista uskonnon "keksijät", toisessa lienee kysymys ihan ymmärrettävästä vastuunsiirrosta. "En minä muuten, mutta paholainen käski."

Onneksi nykyaikainen psykologia on ainakin jossain määrin saanut ihmiset oivaltamaan sen, että itse sitä on kuitenkin loppujen lopuksi vastuussa teoistaan. Luulisin että jopa syntiinlankeemus-satu yritti aikanaan avata ihmisten silmät sille, että kukin täällä kumminkin tekonsa valitsee, mutta sitten menivät ja pilasivat koko homman kaikenmaailman vapahduksilla ja kollektiivisilla synneillä ja sen sellaisilla.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Sarjassa Hyllyyn unohtuneet jälleen ajankohtaiset aiheet poimin nyt tämän. Nyt kun vanhemmat ryhtyvät tekemään koulua käyvällä jälkikasvulleen huumetestejä. Ja kun aiemmin keväällä Lordi voitti viisut.
Ja kun kohta on myös eduskuntavaalit. Ja kun Suomen huippu-urheilu on veltostumassa. Ja kun virallisen uskonnon ote on heikennyt.

Ruotsinmaan suuret noitavainot kuulemma saivat alkunsa siten, että 1667
joku noin 12-vuotias tyttö kertoi laveasti tapaamisistaan noitien kanssa.
Hänne kertomuksensa saattoivat olla huomattavasti liioiteltuja. Hitaitten suomalaisten maassa ei vuosikymmenten jälkeen kaikkialla ennätetty mukaan, kun emämaasta tuli käsky lopettaa. - Lähes samoihin aikoihin kuin Ruotsinmaalla alkoivat noitavainot myös Massachusettsin siirtokunnassa Amerikassa. Ja visiin jatkuvat USAssa nykyäänkin, määrittely vain on nyt toisenlainen. Pirun palvojan tietää siitä, että
siltä ei saada todellisia sormenjälkiä tai muuta biotunnistetta.

Lähi-idässä paholaista etsitään useankin maan voimin. YKn turvallisuusneuvosto ei voi kieltää, vaan eipä myöskään tiedä, miten
paholainen tulisi määritellä.

Espanjassa riehuvat tahallaan sytytetyt metsäpalot, tai ainakin virkavalta siellä niin väittää. Venäjällä puolestaan niiden sammuttamisesta ei tunneta huolta. Nitshevoo, eli hällä väliä, päästipä palon irti Jumala tai Piru, hengen työtä se on, ei sen sammuttaminen ole ihmisen asia.

Poikkeavasti käyttäytyviä ja poikkeavia ihmisiä jahdataan edelleen. Tosin tuo Noitavaino oli kirkollinen Instituutio. Otteet ovat pehmenneet, mutta laajentuneet koskemaan useampaa ihmistä. Ihmisen perusluonne ei ole kehittynyt miksikään, vaikka tieteellinen ajattelutapa selittää monia ilmiöitä siten ettei mystiikka saa niin suurta sijaa. Se ei taas vaikuta ihmisten suvaitsemattomuuteen mitenkään.

tietää
Poikkeavasti käyttäytyviä ja poikkeavia ihmisiä jahdataan edelleen. Tosin tuo Noitavaino oli kirkollinen Instituutio. Otteet ovat pehmenneet, mutta laajentuneet koskemaan useampaa ihmistä. Ihmisen perusluonne ei ole kehittynyt miksikään, vaikka tieteellinen ajattelutapa selittää monia ilmiöitä siten ettei mystiikka saa niin suurta sijaa. Se ei taas vaikuta ihmisten suvaitsemattomuuteen mitenkään.

No kyllä se noituus oli ihan sen aikaisessa maallisessa rikoslaissa ja noituuden tutkimus oli aikansa tieteellistä tutkimusta. Kirkko ei tuominnut noituudesta ketään kuolemaan sen teki maallinen oikeuslaitos (jos se nyt ketään jälkeenpäin helpottaa). Yleensä noita-akat ja ukot vaan eivät tupanneet päästä oikeuteen asti ennenkuin tulivat lynkatuiksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat