Maa-artisokka ohjeita (paitsi sopat ja keitot)

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

eräs ystävällinen henkilö antoi mulle arviolta reilun 1,4kg maa-artisokkaa.
Vihaan soppia ja keittoja, mutta rakastan kastike ym. ruokia ja juureksia jotka höystävät ruokia samaan tapaan kuten peruna ja porkkana.

Maa-artisokkaa on kehuttu makeaksi/herkulliseksi höysteksi monessa kastikkeessa, pihvien ja kalan lisukkeena ym. eli antakaas ohjeita raa'alle maa-artisokalle.
Vaikka tuon kuvan mukaan... lurps...
http://vuodatus-static.web-effect.net/g/4759/632494.jpg

Kommentit (2)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Maa-artisokat ovat hienon makuisia!

Että ei keitot maistu. Kermainen sosekeitto maa-artisokasta, perunasta ja palsternakasta on todella hyvää.

No, sävelletään:

Kuori artisokat - ovat muhkuraisia, joten tähän menee aikaa...
Kuori vastaava määrä porkkanaa.

Viipaloi kasvikset vaikkapa juustohöylällä. Lado juurekset kerroksittain uunivuokaan. Lisää liha- tai kasvislientä niin, että juurekset peittyvät. Kypsennä uunissa noin 175 C, kunnes ovat kypsiä - kokeile veitsellä - tai maista palanen. Anna jäähtyä ja leikkaa "kakusta" annospaloja terävällä veitsellä.

Tai sitten keität isompina paloina suolavedessä ensin lähes kypsiksi, kuivaat pinnan, ja paistat nopeasti pinnan ruskeaksi kuumalla pannulla öljyssä. Pinnalle suolaa ja pippuria.

Tai paneroi ensin esi-keitetyt: pyöritä vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista runsaassa rypsiöljyssä keskilämmöllä kullankeltaisiksi.

Tai sitten vain keität suolavedessä, siivilöi vesi pois. Sulata erikseen osa keitinvedestä, hieman voita ja valkopippuria - sekoita artisokkien paloihin.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Tuon kuvan mukaan voisi tehdä vaikka näin:

Esikeitä artisokat ja porkkanat puolikypsiksi, vaikka suorareunaisessa kasarissa - kaada vesi pois. Lisää sokeria tai mielummin hunajaa, tuoretta timjamia, valkopippuria ja suolaa. Ruskista tasaisesti kuumalla pannulla.

Tässä on varottava, etteivät juurekset kypsy liikaa - purutuntuman on säilyttävä.

Kerro miten kävi!

Uusimmat

Suosituimmat