Seuraa 
Viestejä45973

Jos ihmiset matkustaisivat toiselle planeetalle, josta löytyisi noin keski-ajan kehitysasteelle noussutta elämää minkä kanssa kommunikointi onnistuisi. Mitä ihmisten pitäisi tehdä sivilisaation suhteen?

Kommentit (18)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

"Hollywood-tähti Tom Cruisen kerrotaan pelkäävän ulkoavaruuden hyökkäystä. Star-lehden mukaan näyttelijä aikoisi rakentaa bunkkerin Coloradossa sijaitsevan luksusasuntonsa alle, jotta hän voisi suojautua avaruusolioita vastaan."

Onnistuu toki tuollainen rakentaminen, mutta se on liian kallista. Jonkun pitäisi hieman valistaa Cruisea. Bunkkerin voi rakentaa myös hieman sivuun talosta. Käytävän talosta sinne bunkkeriin voi tehdä pienemmällä vaivalla. Siitä voisi tehdä myös salakäytävän. Ehkä oliot eivät olisi sitten tosipaikan tullessa huomanneet Cruisen blogista että bunkkeriin johtaa salakäytävä. Salakäytävä voisi olla amerikkalaisista elokuvista tuttu ilmanvaihtokanava.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Klassinen kultainen sääntö pätee tähänkin: toisille sitä mitä itselle toivoisi. Tosin jos kulttuuri olisi kovin takapajuinen ja esim. väkivaltainen, en usko että ydinaseet olisivat mielestäni paikallaan ihan ensimmäisessä teknologiakuormassa...

Jos minä olisin vastuussa tästä ensikontaktista ja sen jatkosta, ottaisin ensin opikseni kaikista näistä maapallolla tapahtuneista "kehittyneempi-kulttuuri-kohtaa-primitiivisemmän" ja ainakin yrittäisin välttää samat sudenkuopat. Kulttuuria kunnioittaen, mahdollisimman tasapuolista vaihtoa harrastaen (mitä tasapuolisempaa, sitä todennäköisemmin eivät hyökkää katkerina kimppuumme kehityttyään riittävästi) ja aluksi vain sellaisia asioita jotka istuvat kulttuuriin jokseenkin kivuttomasti. Ja tietoa, runsaasti tietoa. Saattaisin tehdä muutaman ensimmäisen vaihtokaupan pelkällä informaatiolla, koska kukaan ei tunne paikallista ympäristöä kuin paikalliset.

Hemmetti, minunlaiseni ksenofiili olisi elementissään. Muuttaisin heti suurlähettilääksi. Jolleivät muistuttaisi liikaa hämähäkkejä nämä vieraan planeetan asukit.

EDIT: Jaa juu, vastaus kysymykseen: Kaikki vaan, mutta ei kaikkea heti vaan ajan kanssa. Ettei kävisi vahinkoja. Puhumattakaan siitä etten usko kaiken kehityksen kulkevan aina ja iankaikkisesti samaa rataa kuin se Maassa on tehnyt; meillä olisi takuulla roimasti opittavaa myös heiltä. Mitä jos he olisivatkin skipanneet koneellistumisen ja siirtyneet suoraan bioteknologiaan?

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Volitans
Olisi varmaan syytä konsultoida alan asiantuntijaa:

http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1440973

Oli sen verran hyvä juttu Volitansilta, että ansaitsee jo maininnan.

Mutta itse asiaan. Itse olisin valmis antamaan teknologiaa kyseiselle sivilisaatiolle. Tämä kuitenkin riippuen tietenkin mitä teknologiaa ja mihin sitä käytettäisiin. Aikataulukin täytyisi olla pitkähkö, etteivät keskiajan asteella olevat "alienit" repisi peliverkkareitaan uuteen magiaan (teknologiaan) tutustumisessa. Helpostihan asia varmaankin kääntyisi taas valtakamppailuiden välineeksi. Näin ainakin Stargatessa .

Luulen kuitenkin, että orjuuttamiseksihan se menisi ihmisten taholta. Tästähän on historia jo täynnä esimerkkejä oman lajimme kohdalla.

ykskivi
Seuraa 
Viestejä1972
Gravity
Jos ihmiset matkustaisivat toiselle planeetalle, josta löytyisi noin keski-ajan kehitysasteelle noussutta elämää minkä kanssa kommunikointi onnistuisi. Mitä ihmisten pitäisi tehdä sivilisaation suhteen?

Todennäköisimmin kulttuuri olisi jollain muulla tasolla kuin keskiajalla; nykyihminen on noin 100000 vuoden ikäinen ja muitakin ihmislajeja on ollut miljoonia vuosia. Keskiaika kesti muutaman sadan vuoden, eli todennäköisyys, että ensikontakti esim. alienien ja ihmisten välillä olisi tapahtunut keskiajalla on todella pieni. Jos tapaaminen on tapahtunut, se on tapahtunut melkoisella varmuudella kiviajalla.

Samoin mahdollinen ihmisten tapaama kulttuuri olisi todennäköisesti joko kiviajalla tai avaruusajalla.

Luulisin, että meillä ei olisi paljoa annettavaa; kiviajalla oleva kulttuuri ei luultavasti olisi valmis tai halukas vastaanottamaan tietoa. Avaruusajalla olevan kulttuurin kanssa luultavasti voisi vaihtaa tietoja. Jos se nyt sattuisi olemaan juuri keskiajalla, olettaisin, että tiedon jakamisesta olisi heillekin enemmän haittaa kuin hyötyä. Pysyttelisin piilossa...

To refuse a hearing to an opinion, because one is sure that it is false, is to assume that one's own certainty is the same thing as absolute certainty. All silencing of discussion is an assumption of infallibility. - John Stuart Mill -

Ei tosiaankaan kannata takertua tuohon keskiaikaan, keskiaika oli meilläkin lähinnä eurooppalainen ilmiö, esim. Kiinan historiassa moista ajanjaksoa ei kai tunneta.

Mutta jos siellä vieraalla planeetalla olisi meneillään joku meidän kivikauttamme vastaava ajanjakso niin ehkäpä heille voisi opettaa kirjoitustaidon, edellyttäen että heillä on kieli jota voi kirjoittaa ja kirjoittamiseen soveltuvat ulokkeet.

Tai ehkä olisi parempi olla ottamatta kontaktia ja vain tarkkailla etäältä? Antaisi uutta perspektiiviä omankin lajin kehityksen tutkimisessa.

salai
Seuraa 
Viestejä8323

Jospa välittäisimme tuolle vieraalle sivilisaatiolle parasta mitä itse olemme saaneet muilta kehittyneemmiltä avaruuden olioilta, varustettuna toki saatetekstillä:

VAROITUS:
"Tämän kirjan sisällön todistaa aidoksi kosmiseksi viestiksi eräs maapallon merkittävimmistä tiedemiehistä. Tutkikaa tätä kirjaa kuitenkin varoen, sillä sen suunnaton tietomäärä saattaa sekoittaa päänne lopullisesti."

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19204

Miksi suotta nähdä nitistämisen/orjuuttamisen vaivaa, kun asian voi hoitaa helposti. Eihän niille tartte kun antaa aseita ja osalle Koraani ja osalle Raamattu, ja ne hoitaa keskenään toisensa pois kuleksimasta.

Sitten vaan luonnonvarojen kimppuun.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Mitä jos nämä olisivat kaikki naispuoleisia muukalaisia, jotka haluavat aina ja jatkuvasti sekä ovat kauniimpia kuin maan naiset?

Tätä täytyy pohtia.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Paul M
Onnistuu toki tuollainen rakentaminen, mutta se on liian kallista.

Tai miksei peräti mahdotonta. Jos joku pääsee tähtien takaa maapallolle, sille jollekin tuskin tuottaa vaikeuksia löytää joku Tomppa maakolosta.

Toisaalta, miksi Tomppa olettaa että ne jotkut haluaisivat nimenomaan hänet? Aika suuret luulot äijällä itsestään. Tosin suurilla luuloilla pääseekin pitkälle. Huomaahan sen baareissakin mitkä miehet ne naiset aina vievät.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Joker
Mitä jos nämä olisivat kaikki naispuoleisia muukalaisia, jotka haluavat aina ja jatkuvasti sekä ovat kauniimpia kuin maan naiset?

Tätä täytyy pohtia.


No sehän riippuu vain siitä haluavatko ne muukalaiset myös minua. Jos haluavat, ne orjuutetaan. Jos eivät, ne tuhotaan.

*iljettävä pahisnauru kaikuefektillä*

Ei tarvitse kuin kerran katsoa Maan historiaa viimeisen 500 vuoden ajalta, niin vastaus on selvä: jos halutaan olla tuhoamatta sitä kulttuuria, niin parempi olla kuin ns. kusi sukassa, eli ulkopuolisena tarkkailijana.

That's it, no can do...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat