Seuraa 
Viestejä45973

Mars-uutiset.com - 10.08.2005 - Mars Reconnaissance Orbiterin laukaisu siirtyy ainakin torstaihin

NASAn seuraavan Mars-kiertolaisen Mars Reconnaissance Orbiterin (MRO) alunperin keskiviikoksi ajoitettu laukaisu siirtyy ainakin vuorokaudella torstaihin. MRO:n oli määrä ampaista taivaalle keskiviikkoaamuna kello 07:54 - 09:39 paikallista aikaa (EDT), klo 14:54 - 16:39 Suomen aikaa (EEST), olevassa laukaisuikkunassa. Mutta MRO:n kantorakettina käytettävän Atlas 5:n valmistaja Lockheed Martin ilmoitti tiistai-iltana, että sen omissa tehdastesteissa havaittiin vika RRGU-osassa (Redundant Rate Gyro Unit).

Lue asiasta lisää etusivulta: http://www.mars-uutiset.com/#150 tai arkistoituna: http://www.mars-uutiset.com/uutiset/150.html

Ps. Tarkoitukseni on yrittää ehtiä kirjoittaa keskiviikkoiltana vielä kattavampi MRO:n esittely, tai jos aikani ei meinaa riittää, niin sitten viikonloppuna. Perjantaiaamuksi pyrin tekemään (mahdollisesta laukaisusta ja sen onnistumisesta) jonkinmoinen pienen tilannepäivityksen KSC:stä palattuani.

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (4)

Naputin tuommoisen alustavan esittelyn/katsauksen MRO:hon, jonka upin sivuillekin pari tuntia sitten. Tullen sitä todennäköisesti vielä tässä keskiviikkoiltana (Suomen aikaa ke-to yönä) jonkin verran päivittämään, jutun kattavuus kun ei ole sitä tasoa mitä kaipaisin. Mutta laukaisua edeltäväksi alusteeksi se on parempi kuin ei mitään. Päivittänen juttua viimeistään laukaisun jälkeen / viikonloppuna (mm. tiedeinstrumenttien ja tieteellisten tavoitteiden osalta) tai kirjoitan kokonaan uuden.

Btw, tällä hetkellä MRO:n laukaisu on GO for launch torstaiaamun ikkunassa (lisäsin asiasta parin rivin huomautuksen uutiseen).

Mars-uutiset.com - 10.08.2005 - NASAn Mars Reconnaissance Orbiterin esittely
Etusivulla: http://www.mars-uutiset.com/#151 / arkistossa: http://www.mars-uutiset.com/uutiset/151.html

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

voiko MRO nähdä mars mönkijöitä, niiden osia tai laskeutumis alueita paremmin kuin MGS?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat