Seuraa 
Viestejä2613

Kuvat kertonevat enemmän kuin sanat... Reserviupseerikoulun komppanioiden liputhan ovat kaikki enemmän tai vähemmän samanlaisia, vain kulmassa oleva yksikkötunnus vaihtelee. PV:n sivuilta löytyvistä kuvista paras on SPOLK:n [ ] lippu, joka on tällainen:

...olisin laittanut kärkikomppanian lipun jossa on miekan sijaan kaksi kivääriä ristissä toisiaan vasten, mutta en löytänyt kuin PionK:n ja SPOLK:n liput, ja SPOLK:n lippu oli isompi joten sitä piti käyttää. No, saman kaavan mukaan on muutkin liput tehty, eli mustalla pohjalla iso valkea/hopeinen ruusuke ja kulmassa yksikön tunnus.

No eipä siinä mitään, mutta osui silmiini ihan mielenkiintoinen kuva...

Tuo on siis niin kutsutun tarot-korttipakan valttikortti numero kolmetoista, Kuolema. XIII-numero ei siis ilmeisestikään ole osa lippua vaan vain kortin numero. Tarotpakkahan on nykyisen korttipakan suora edeltäjä joka on vähän monimutkaisempi - neljän maan (4x14 korttia) lisäksi on vielä erillinen valttimaa, jossa on numeroiden ja kuninkaallisten sijaan 22 erilaista hahmoa. Tavallisessa korttipakassa valttimaasta on jäljellä ainoastaan Jokeri. No mutta se siitä, tarkennettakoon etten ole mikään new-age-korteistaennustajahörhelö ( ), satuinpahan törmäämään tuohon kuvaan satunnaisen nettiseikkailun tuloksena.

No, joka tapauksessa. Näyttääkö kyseisen hahmon kantama lippu ollenkaan tutulta? RUK:n komppanioiden lipussa oleva ruusuke on hieman tyylitellympi ja pienempi kuin Kuoleman lipussa ja itse asiassa taitaa olla PV:n käyttämän ruusukkeen lippuversio, samahan on käytössä myös upseeriston kauluslaatoissa kultaisena versiona, mutta peruskuvio on täsmälleen sama...

Olisi mielenkiintoista tietää mikä on tuon viisikulmaisen heraldisen ruusukkeen tarina ja mistä se on alun perin peräisin... ja onko yhteys kortin Kuoleman kantaman lipun ja RUK:n komppanialippujen välillä vain yhteensattuma vai tietoinen valinta? Ei tahdo mistään löytyä tietoa jotta kuka nuo liput on suunnitellut ja milloin. Itse en usko yhteensattumiin, enkä näkisi mahdottomana että joku on pyrkinyt luomaan symbolisen yhteyden kuolemaan tavalla joka ei ole ihan yhtä pahaenteinen ja ilmiselvä kuin Schutzstaffelin kokardi ja muut tunnukset.

Onko jollain tietoa asiasta? Jos ei ole, arvailkaa.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613
kalmankenkku
Mutta mitä tarkoitti Haagan suojeluskunnan lippu??

Ihan jännä!

Hakaristiähän nyt on käytetty vaikka ja missä, ja vuosikaudet ennen natseja, jos tarkoitus oli viitata tuohon.

Tuolta voi lukaista hakarististä, sen käytöstä ja merkityksistä - sekä valitettavasta assosiaatiosta jonka Hitler et al saivat aikaan.

[size=75:7ct3398i]Antisemitismi oli yleistä Euroopassa. Natsien tultua valtaan 1932, aloitettiin Saksassa juutalaisten elinehtojen rajoittaminen ja sodan aikana järjestelmällinen tuhoaminen. Nämä julmuudet aiheuttivat miehitetyissä maissa tunnetun katkeruuden kanssa sen, että natsien symbolista, kärjellään seisovasta hakarististä, antisemitistien 1800-luvun lopulta periytyvästä tunnuksesta, tehtiin sodan jälkeen kavahduttava pahuuden symboli. Se loi varjonsa myös vuodelta 1918 peräisin olevaan suomalaisten sivullaan seisovaan hakaristiin. Näillä kahdella tunnuskuviolla on sama muoto, mutta niiden symboliikan kohteet ovat täysin erilaiset. Niillä on toisistaan riippumaton tausta. Asioista tietämätön ei erota näitä toisistaan, ei erota saksalaista pahuuden symboliksi leimattua hakaristiä suomalaisesta puhtaasta ja kunniakkaasta hakarististä ja suhtautuu kumpaankin kavahtaen.

Hakaristi on vanha aasialainen , historian hämärästä periytyvä onnea tuova merkki. Se on levinnyt laajalle maailmassa. Tänäänkin se on tuttu miljoonille Falun Gong -liikkeen tunnuksena. Monissa kielissä se tunnetaan nimellä svastika. Suomalaiseen ornamentiikkaankin se on kuulunut ties kuinka kauan. On erikoinen sattuma, että se tuli symboliseen käyttöön lähes samanaikaisesti ja toisistaan riippumatta Suomessa ja Saksassa.[/size:7ct3398i] [jatkuu]

Tuo ruusuke elikkäs "heraldinen ruusu" on Tudor-suvun tunnus, mutta siinä on ikään kuin kaksi ruusua päällekkäin - iso punainen ja sen päällä pieni valkoinen. Yorkin tunnus on valkoinen ruusu, Lancasterin tunnus on punainen ruusu... ota tästä nyt sitten selvää. Nykyisin esimerkiksi PV:ssä ja arvomerkeissä käytettävän ruusunhan on Gallen-Kallela suunnitellut, mutta varsinainen alkuperä tuolle symbolille jää vielä hämärän peittoon.

Samoja ruusukkeita on Suomen valtion vaakunassa peräti 9 kpl:ta

Jep, löytyyhän niitä mutta kyse on nyt lähinnä tuosta yhdistelmästä - mustan pohjan keskellä yksi iso ruusu. Se voi olla sattumalta syntynyt yhteys - RUK:n lippuhan on muutenkin musta - tai sitten tarkoituksenmukaista, mutta vähän vaikea tästä nyt on mitään sanoa millään varmuudella kun ei ole mitään tietoa siitä kuka ne komppanialiput on suunnitellut ja missä vaiheessa...

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat