Seuraa 
Viestejä45973

Mikä Varhaisen tuen järjestö Vartu ry on?

Varhaisen tuen järjestö Vartu ry on lapsen ja perheen etuja valvova, viranomaisista riippumaton yhdistys, jonka tavoitteena on kunnioittaa lapsen yksiöllisyyttä ja lapsen oikeutta perheeseensä sekä vanhempien ensisijaista kasvatusvastuuta.

Yhdistys pyrkii parantamaan viranomaisen tarjoaman lastensuojelun laatua, lasten ja perheiden asemaa sekä auttaa perheitä toimimaan niin, että mahdollinen lastensuojelun tarve poistuu. Varhaisen tuen järjestö Vartu ry toimii lasten ja perheiden etujärjestönä tehden aloitteita ja nostaa tärkeinä pitämiään asioita julkisuuteen. Vartu ry:n tavoitteena on vaikuttaa siihen, että myös lastensuojeluasiakkaan oikeusturva toteutuu.

Kuntien tulisi pystyä tarjoamaan avohuollon tukitoimia jokaiselle lastensuojelun piiriin ajautuvalle perheelle, mutta todellisuudessa avohuollon tukitoimien järjestäminen kunnissa ei ole edes teoriatasolla mahdollista. Todellinen auttaminen jää erittäin vähäiseksi. Huostaanottoihin käytetyt verorahat tulee kohdistaa ennalta ehkäisevään toimintaan ja todelliseen perheen tukemiseen laitoshoidon ja perheen hajottamisen sijaan.

Vaikeassakin elämäntilanteessa kannattaa muistaa, että vain yhteistyö eri tahojen kanssa lopulta ratkaisee asiat lapsen parhaaksi.

Varhaisen tuen järjestö Vartu ry

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat