Seuraa 
Viestejä45973

Aivohalvauspotilaan näkö ja muut oireet tokenivat
Lähde
Kirjoittajana fysiatrian emeritus professori Osmo Hänninen ja kumpp.

Tässä lyhyt kooste tutkija Valto Räsäsen, erikoislääkäri, tekstistä:

Hoitoon tullessaan eläkeläsirouva valitti ristiselkä- ja reisikipua. Oli kokenut aivotärähdyksen ja aivohalvauksen.
Vasenta alaraajaa paleli ja oli vasemman jalan laahausoire. Oli myös kertynyt oikean puolen halvausoireita. Vasemman silmän näkö oli heikko. Oli myös nielemisvaikeuksia ja ummetusta.
Potilas liikkui vaivalloisesti, kävely oli horjuvaa ja siis laahasi vasenta jalkaansa. Vasen silmäterä oli oikeata laajempi.

Hän oli saanut fysikaalista hoitoa ja sähköhoitoa kerran viikossa, mutta tästä ei ollut apua. Hänellä oli käytössään useita lääkkeitä.

Olavi Mäkelän ensimmäisen hoitokerran jälkeen asiakas oli täysin kivuton. Jalat liikkuivat sekä lämpö ja tunto oli palannut. Näkö parani ja nielemisvaikeus katosi. Myös ummetus helpotti.
Toisen hoitokerran jälkeen kunto oli jo hyvä. Myös vasen peukalo toimi hyvin, mitä ei ollut aikoihin tapahtunut.

Sivut

Kommentit (21)

Ihmeparantuminen vaiko perinteikästä käsillä tapahtuvaa taidokasta hoitoa?

Hoitoa, jota on harjoitettu jo satoja (jopa tuhansia) vuosia.
Hoitoa jota ovat yliopiston tutkijat tutkineet ja ylistäneet kerta toisensa jälkeen jo satojen vuosien ajan.
Hoitoa, jolle virallinen lääketiede yhä nauraa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Naprapatia parantaa niska- ja selkäkipuja perinteistä lääkärin antamaa hoitoa paremmin, osoittaa Clinical Journal of Pain -lehdessä julkaistu tutkimus."
Jumalan media?

Eli naprapatia, joka on siis perinteistä lääketiedettä, on tehokkaampaa kuin uus-pilleri-lääketiede.
Ja satoja vastaavia yliopistollisia tutkimuksia löytyy, jotka ovat aivan samaa mieltä.

Virolaisetkin nauraa...
"Tohtori Jaanson ihmettelee, miksi suomalaisia leikataan niin ahkerasti. Hän on itse opiskellut Tarton yliopistossa urheilulääketiedettä ja toiminut neurologina, yleislääkärinä ja Viron maajoukkueen urheilulääkärinä. Hän kertoo hoitaneensa monia urheilijoita kiropraktiikan keinoin. Niks ja naks, kyykyssä kulkevasta kipukasasta syntyy kunnossa oleva urheilija. Olkapään leikkauksia voitaisiin estää kiropraktiikan keinoin. Suomessa kiropraktiikka ei kuulu korvattaviin hoitoihin ja se ei ole yleisessä käytössä, vaikka sen suosio lisääntyy koko ajan urheilijoiden parissa."

Lähes kaikki huippu-urheilijat vannovat manipulaatiohoitojen nimeen Tiger Woodsista meidän rallikuskeihimme. Moni MM-mitalikin olisi suomalaisilta urheilijoilta jäänyt saamatta ilman manipulaatiohoitoa.

Mutta täällä sitä pidetään ihme-huhaahoitona. No kai lääkärit sitä luulee sellaiseksi, jos ne ei siitä mitään tiedä. Osa on eri mieltä, eli ne, jotka ovat asiaan perehtyneet...

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331

Onko parantunut sinun genressäsi jokin vaiva joka ei johtuisi SI-nivelen jumista? Voisi olla virkistävää jatkaa siitä.

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

Vaari
Onko parantunut sinun genressäsi jokin vaiva joka ei johtuisi SI-nivelen jumista? Voisi olla virkistävää jatkaa siitä.

Nilkka murtui, kun auto ajoi päälle 80-luvulla. Piti leikata kahteen kertaan, kun ekalla kerralla "unohtui" jotain. Vähän jäykkä tuosta tuli, mut toisaalta ihan hyvä: Ei ole nyrjähtänyt sen jälkeen, koska ei millään taivu niin paljoa.

kujakatti
Miten oletkin kajahtanut si nivelen mantraan?

No jos mulla kesti 25 vuotta avun saamiseen (vaati paljon rahaa ja oma-aloitteisuutta) ja senkään jälkeen suurin osa ei edes usko, että kyseistä ongelmaa on edes olemassa, niin ajattelin tehdä avun saamisen muille potilaille helpommaksi. Heitähän on Suomessakin kymmeniä tuhansia, eräiden asiantuntijoiden mukaan paljon, paljon enemmänkin.

Jos potilaalla on kovin sekalaisia oireita, niin vaikea on heti sanoa mikä vaivaa.
Mikäs muuten on noidan nuoli mielestäsi? Säästä minut linkeitltä, ne olen lukenut selkäliiton, verkkoklinikan ja parin muun foorumin kautta.
Ottaisit huomioon sen että ei kaikki selkävaivat ole si nivelen vinksahtamisesta johtuvaa.

Olisihan koululääketiede ottanut kielellään kaikki esittämäsi niksautukset
"ohjelmistoonsa" jos ne todellakin parantaisivat.
Jos on esim. hermojuurivaurioita selässä, niin sitä ei pystytä parantamaan
millään. Päinvastoin manipulaatio vain pahentaa.

Olet kyllä opiskellut ihan väärää alaa, toisaalta, luoja varjelkoon jos olisit
terveydenhoitoalalla....

kujakatti
Jos potilaalla on kovin sekalaisia oireita, niin vaikea on heti sanoa mikä vaivaa.

Ei oireita pidä tuijottaa vaan etsiä vika. Kuten Karppinenkin kertoo: Oireet ja kipu eivät aina ole siellä missä vika. Samaa kertoo myös suomalaisia fysioterapeutteja kouluttanut Darren Higgins.

kujakatti
Mikäs muuten on noidan nuoli mielestäsi?

Noidan nuoli on nuoli, joka on noidalla tai noidan tekemä

Mutta noidannuoli taas on eri asia. Olen samaa mieltä kuin koulutettu kiropraktikko: Se on lihaskramppi, joka on elimistön suojareaktio ja johtuu usein lukkiutuneesta lannenikamasta eli facetista tai epäsymmetrisesti toimivasta lantiosta, joka kuormittaa alaselkää väärin. Näin kertoi koulutettu kiropraktikko yleisöluennolla maanantaina.

kujakatti
Ottaisit huomioon sen että ei kaikki selkävaivat ole si nivelen vinksahtamisesta johtuvaa.

Olen sanonut jo monta sataa kertaa: Ei olekaan, eli otan huomioon!

kujakatti
Olisihan koululääketiede ottanut kielellään kaikki esittämäsi niksautukset
"ohjelmistoonsa" jos ne todellakin parantaisivat.

Onhan se joissakin maissa osa lääketiedettä, kuten kai Italiassa. Norjassakin osittain. Ruotsissahan itse kouluttavat niitä. Suomessakin kai on hiljattain koulutukset alkaneet. Ja kaikki suomalaisetkin tutkimukset osoittavat sen olevan tehokasta, joten miksi se ei sitä olisi? Tutkimuksia on tehty yliopistoissa sekä lääkäreiden valvonnassa useita vuosikymmenien aikana.

kujakatti
Jos on esim. hermojuurivaurioita selässä, niin sitä ei pystytä parantamaan millään.

Miten todetaan hermovaurio? Monta tapausta on, joissa lääkäri on diagnosoinut hermovaurion, mutta niin vain nikamien suoristuksen ja lukkojen avauksen jälkeen kivut ovat poissa...

Aito hermovaurio on pahempi juttu, mutta kun vaurion aiheuttaja poistetaan, niin hermoilla on ainakin mahdollisuus yrittää toipua. Hermosoluthan ovat uusiutuvaa sorttia. Ainakin eräiden tutkimusten mukaan. Irtileikatun jäsenenkin saa vielä takaisin kiinni ja hermotuksen pelaamaan, kun ajoissa korjataan...

kujakatti
Päinvastoin manipulaatio vain pahentaa.

Miksi? Jos hermovaurion aiheuttaja korjataan, niin miksi se on huono asia?
Jos pistät käteesi vetisellä, niin miksi on huono asia ottaa se veiti pois haavasta? Eihän se haava parane, jos haavan aiheuttaja on yhä paikallaan.

kujakatti
No, jos sinulle joskus tulee hermovaurio selkään, niin alkaa sullakin asiat selkenemään. Ja anna ihmeessä manipuloida oikein kunnolla .

Ihme kännikommentti sulta. En tietenkään anna kenen tahansa manipuloida tuollaisessa tilanteessa!

Ihan kuten jos sulla on hampaan juuri tulehtunut, niin menetkö kunnalliselle hammaslekurille vai harkitsetko hetken ja valitsen hiukan paremman vaihtoehdon...?

Eihän hermovaurio itsekseen tule. Jos sellaisen joskus saan, niin kynin aiheuttajan lompakon tyhjäksi kuitteja myöten...

En tainnut taaskaan ymmärtää viestiäsi

kujakatti
Ei tarttekkaan, hermojuurivaurio ei muuten parannu.

Kaikenlaisia kummallisia mielipiteitä sullakin sit on. Mistä tuollainen tieto on peräisin?

Mitä eroa on hermovauriolla ja hermojuurivauriolla?
http://www.case.edu/pubaff/univcomm/silver.htm

Ainakin koulutettu kiropraktikko kertoi, että elimistöllä on kyky parantaa itseään, kunhan siihen annetaan mahdollisuus eli hermovaurion aiheuttaja poistetaan. Koskien siis myös hermojuuria.

"Regeneration of severed nerve fibres into the spinal cord occurs when the transition zone is absent as in the immature animal. Before the establishment of a transition zone there is also new growth of neuronal processes from dorsal horn neurons distally to the injured dorsal root. "
http://www.pubmedcentral.nih.gov/articl ... id=1467583

Phoneman
HALLELUJA!! TODISTE JUMALASTA!!

Siihenhän se lääketiede paljolti perustuu. Uskoon.

Poimintoja:
"Eli lääketiede perustuu tilastoihin eikä suinkaan totuuteen. Empiiristä, epidemiologiaa, yleisesti hyväksyttyjä käsityksiä. Empiirisellä tutkimuksella ei voida - määritelmän mukaan - tavoittaa totuutta, vaan koeasetelmien keskiarvoja ja sen sellaista."

"Lääketiede ei ole mikään kausaalitiede, vaan nimenomaan empiiriseen tutkimukseen eli uskoon perustuva "tiede". Uskotaan, että yksi asia johtuu toisesta, vaikka nämä "totuudet" on vain tilastollisia todennäköisyyksiä, joiden kuvitellaan johtuvan toisistaan."

Karnosiini suojaa aivohalvauksen seuraamuksilta

Michigan State Universityn hiiritutkimus kertoo, että karnosiini suojaa tehokkaasti aivohalvauksen jälkiseuraamuksilta. Tutkimusta johtanut neurologian ja oftalmologian apulaisprofessori Arshad Majid esitti tulokset vuosi siten kansainvälisessä neurologien kongressissa Atlantassa. Nyt ne julkaistiin lokakuun Stroke-lehdessä.

Hiirille aiheutettiin paikallinen aivoverenkierron häiriö, jonka seurauksena kehittyi aivohalvaus. Karnosiinin anto ruoan lisänä pienensi johdonmukaisesti infarktin koon puoleen verrokkeihin nähden. Lisäksi karnosiini vähensi myrkyllisten vapaiden radikaalien määrää ja auttoi aivoja säilyttämään normaalia glutationin ja matriksin metalloproteiinien pitoisuutta ja aktiviteettia.

"Tämä on valtavaa [huge]. Tulos on hyvin rohkaiseva. Aluksi emme olleet uskoa sitä, joten toistimme kokeen moneen kertaan. Jos vaurion koko voidaan pienentää puoleen, jää potilaalle huomattavasti pienempi invaliditeetti", sanoi professori Majid. Karnosiinin etuna on sen turvallisuus; aine ei aiheuta lainkaan haittavaikutuksia kuten lääkkeet, hän korostaa.

Michigan State Universityn tiedote
http://newsroom.msu.edu/site/indexer/2881/content.htm

Phoneman on oikeassa , on se luojan lykky ettei tuo sekoboltsi
parantumaton ole lukenut lääketiedettä
Tutkii ja haastattelee vaan kipeitä, eli on olevinaan jonkin sorttinen hoitoammattilainen.

kujakatti

Tutkii ja haastattelee vaan kipeitä, eli on olevinaan jonkin sorttinen hoitoammattilainen.

Ai siis mielestäsi haastattelemalla saa ammattilaisuuden aiheeseen, josta kirjoittaa? Kerran kysyin fysiikan opettajalta pari kysymystä koulussa, mutta en toki pitä itseäni sen perusteella ydinfysiikan ammattilaisena.
Yleensä haastattelen vain kivuistaan eroon päässeitä ja niitä, jotka sen sai aikaiseksi.

Luin tutkimuksesta joka selvitti että 45:min sisällä annettu amfetamiini auttaa huomattavasti palautumisessa aivohalvauksesta... Eipä ole moisesta sen enempää sitten vastaan tullut. Tuskin otetaan käyttöön...

Kyllä. Jos aivoinfarktissa tuhoutuu aivosoluja, niin ne eivät kasva uudelleen. Isoista aivoista kuolleiden aivosolujen "homman" voi ottaa joku toinen aivosolu hoitaakseen. Useimmiten aivojen vastakkaisen puolen aivosolu. Pikkuaivovauriossa näin ei voi käydä. Koska kaikilla on oma märätty työnsä. Ei voi ruveta "näkemään" ääniä.
Voisitko "paris" laittaa jonkin selventävän kuvan, kunnen tiedä mikä on SI-nikama?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat