Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Miksi Auringon koronan lämpötila on reilusti suurempi kuin Auringon pinnan?

Näin kysyy nykyinen tiedeyhteisö.

Tätä te ette siis ymmärrä.

Ja vastaus tähän, niin kuin kaikkeen muuhunkin, löytyy http://www.onesimpleprinciple.com sivuilta.

Kun ajatustani soveltaa tähän, niin ensimmäisenä tulee mieleen Aurinkoa kohti tulevien hiukkasten vaikutus Auringosta tuleviin hiukkasiin.

Onko niin että Auringon koronan alue on sitä aluetta jossa kolmiulotteisesti laajenevien hiukkasten törmäyksiä tapahtuu? Tai ainakin läheltä ohituksia, jolloin laajenevista hiukkasista avautuvat energia-aallot saavat vastaan tulevan hiukkasen räjähtämään paljon energiaansa. Näin Auringon korona olisi kuumempi alue kuin Auringon pinta.

Ehkäpä esim. toisten tähtien fotonit eivät läpäise tuota aluetta ollenkaan, vaan osuvat pois päin Auringosta tuleviin hiukkasiin. Lisäävät itsellään niiden energiaa, saaden samalla ne räjähtämään vähän nopeammin.

[size=200:11tzmfhn]Ajatukseni kannalta olisi kylläkin parempi jos toisten tähtien fotonit läpäisevät tuon alueen, jonka jälkeen ne liikkuessaan Auringon ja koronan välisellä alueella räjähtäisivät enemmän energiaansa kohti koronaa ja tällä energialla ne vänkäisivät kohti Aurinkoa ja näin valon taipuminen selittyy ilman simsalapim kaareutuvaa tilaa.[/size:11tzmfhn]

Vastaavasti atomien ytimien ympärillä olisi vastaava korona, samoin ns. protonien ja neutronien, kuten myös kvarkkien ympärillä.

Miksi erilaiset aineet laajenevat samaa vauhtia?

Atomin ydin koostuu erillisistä kolmiulotteisesti laajenevista hiukkasista jotka avautuvat energia-aaltoja. Myös nämä koostuvat erillisistä kolmiulotteisesti laajenevista hiukkasista jne.

Atomeista avautuvat energia-aallot pääsevät tiettyyn syvyyteen kohti viereisen atomin ydintä. Jossakin vaiheessa ne kohtaavat niin tiheää vastaan tulevaa energiaa, että ne palavat ”loppuun” ja tempautuvat poispäin atomin ytimestä.

Atomipommissa atomin ydintä kohti menevä laajeneva hiukkanen pääsee ytimessä olevien erillisten hiukkasten väliselle alueelle. Nyt se itse alkaa räjähtämään normaalia paljon voimakkaammin, koska siihen tulee useasta eri suunnasta tiheää energiaa. Se saa sen räjähtämään paljon energiaa kohti atomin ytimen erillisiä hiukkasia. Tämä energia saa erilliset hiukkaset räjähtämään paljon energiaansa kohti atomin keskustaa. Tällä energialla ainakin kaksi erillistä räjähtävää hiukkasta sinkoutuu viereisien atomien ytimiin. Seuraa ketjureaktio. Sinä tiedät.

Atomien ytimissä on koko ajan paine joka purkautuu niin että atomi räjähtää eli laajenee koko ajan. Atomipommissa tuo laajeneminen kiihtyy hetkellisesti.

Atomien ytimiä kohti tulee niin tiheää energiaa, että se pääsee atomin ytimen erillisten laajenevien hiukkasten väliselle alueelle.

Pääseekö tästä räjähtävästä hiukkasesta avautuva energia protonien ja neutronien erillisten hiukkasten väliselle alueelle?

( Protonit ja neutronit ovat samanlaisia kolmiulotteisesti laajenevia hiukkasia, jotka avautuvat energia-aaltoja. Protonit ja neutronit koostuvat erillisistä laajenevista hiukkasista, jotka myös avautuvat energia-aaltoja.)

Atomipommissa atomin ytimeen tulee niin tiheää energiaa että se pääsee paljon normaalia pidemmälle ennen kuin palaa ”loppuun” ja tempautuu poispäin atomin ytimestä.

Vaikka atomin ydintä kohti ei tulisi energiaa, niin silti se jatkaisi laajenemistaan.

On olemassa tietty piste minne edes atomipommissa ei pääse energiaa ulkoapäin.

Silti esim. kvarkit jatkavat laajenemistaan ja avautumista energia-aaltoina. Näillä laajenevat kvarkit saavat toisensa räjähtämään koko ajan enemmän ja enemmän energiaansa toisiaan kohti.

Mitä enemmän atomin ytimessä on ns. protoneja ja neutroneja, sitä enemmän ne saavat toisensa räjähtämään energiaa poispäin atomin ytimestä. Sitä tiheämpiä energia-aaltoja atomin ytimestä avautuu. Sitä enemmän ns. elektroneja havaitaan.

Raskaden aineiden atomit räjähtävät enemmän energiaansa poispäin atomin ytimestä. Ne jatkavat räjähtämistään koko ajan nopeammin ja sen takia niillä havaitaan koko ajan enemmän ns. elektroneja kuin kevyen aineen atomeilla.

Raskaan aineen atomit siis palavat energiaansa nopeammin ja sen takia raskaiden aineiden tilavuus säilyy suhteellisesti samana kuin kevyiden aineiden. Sen takia niillä myös havaitaan koko ajan suht saman verran ns. elektroneja suhteellisesti yhtä kaukana laajenevasta atomin ytimestä.

Savorinen

[size=200:11tzmfhn]:);):)[/size:11tzmfhn]

Kommentit (10)

Väistämättä tulee mieleen kvasaarit ja astetta isomman aineen kokoluokan tähti, jonka fotoneja näkyvän maailmankaikkeuden galaksit ajatukseni mukaisesti olisivat.

Liikkuiko näkyvä maailmankaikkeus noin 6-10 miljardia vuotta sitten astetta isomman aineen kokoluokan tähden koronan alueen sisäpuolella?

Savor

;):)

Savor
Miksi Auringon koronan lämpötila on reilusti suurempi kuin Auringon pinnan?

Näin kysyy nykyinen tiedeyhteisö.

Tätä te ette siis ymmärrä.

Kyllä tiede pitää auringon miljoonanasteista koronaa hieman ongelmallisena.

Mutta sama ilmiö esiintyy Maapallon atmosfäärissä suurilla korkeuksilla, termosfäärissä, jossa lämpötila on tuhansia asteita. Suurempi energia siirtyy harvan atmosfäärin molekyyleille, erilaisten auringon ja hiukkasäteilyn muotojen törmäysten johdosta.

Auringon koronaa todennäköisesti lämmittää enne muuta suuret ja pienet protuberanssit, jotka leimahtavat jatkuvasti kauas ulos auringon pinnasta.

Liikkuvatko ne toisten tähtien fotonit, joiden on havaittu taipuvan Auringon ohituksen yhteydessä, Auringon ja koronan välisellä alueella?

Savor

;):)

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613
Liittynyt18.3.2005
Savor
Miksi Auringon koronan lämpötila on reilusti suurempi kuin Auringon pinnan?[size=200:3r1vybiq]:);):)[/size:3r1vybiq]

Johtuisiko siitä että sen ominaislämpökapasiteetti on pikkaisen alempi kuin fotosfäärin hehkuvan kaasuplasmamöhmän vastaava? Suht sama lämpötehohan lämmittää fotosfääriä kuin säteilyteho koronan alimpia kerroksia, koska fotosfäärin lämpötila ei jatkuvasti kasva (ts. lämpöenergiaa tulee ytimestä fotosfääriin yhtä paljon kuin mitä fotosfääri säteilee pois). Koska säteilyvuo on sama mutta tiheys paljon pienempi, en yhtään ihmettele että ne harvat hiukkaset mitä koronassa on, kohoavat huikeisiin lämpötiloihin.

Ei ole kovinkaan ihmeellistä että kun aine on hyvin harvaa niin hyvin pienikin lämpöenergia absorboituneena siihen nostaa lämpötilan aivan huikeisiin lukemiin. Kyllä, lämpö siirtyy "kuumemmasta kylmempään" mutta se tarkoittaapi sitä että lämpöenergian tiheyserot tasoittuvat. Lisäksi tuo lämmön siirtyminen pätee lähinnä tilanteessa jossa lämpö tosiaan siirtyy rajapinnan läpi kappaleesta toiseen. Kun korona nyt on erittäin hyvälaatuinen tyhjiö, ei ole kovinkaan mielekästä tarkastella "rajapinnan" kautta taphtuvaa lämmön siirtymistä - suurimmaksi osaksi koronaa kuumentavat säteily ja siihen aurinkotuulen ja flaren mukana sinkoilevat erittäin nopeat hiukkaset, jotka kohottavat koronan keskimääräiset hiukkasenergiat (eli lämpötilan) suht isoksi.

Kyse on vain lämpötilan määrityksistä... lämpötilahan ei sinänsä muuten ilmaise kuumuutta tai kylmyyttä kovinkaan tehokkaasti... vai onko -30-asteinen ilma kylmempää kuin +2-asteinen vesi (Celcius-asteikolla siis)? Kumpaan mieluummin menisit pariksi minuutiksi?

Kumpi vähentäisi laajenemistasi tehokkaammin?

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Anoin edellisessä viestissäni NASA:n esittämää todennäköisintä syytä auringon koronan korkealle lämpötilalle, josta myös keskustellaan Urantia-kirjassa.

"Kyllä, lämpö siirtyy "kuumemmasta kylmempään" mutta se tarkoittaapi sitä että lämpöenergian tiheyserot tasoittuvat."

Ensinnäkin pitää ymmärtää ettei lämpö ole atomien värähtelyä.

Atomit värähtelevät sen takia että niiden ytimiin tulee koko ajan energia-aaltoja joissa olevat energiakimput saavat atomin ytimestä räjähtämään energiaa pois päin ja tällä energialla atomin ydin värähtää toiseen suuntaan.

Mitä tiheämpää energiaa, sitä kuumempaa.

Kuuma/tiheä energia pyrkii kohti vähemmän kuumaa eli kohti vähemmän tiheää aleutta tilassa joka ei laajene tai kaareudu.

Kun katsot ylös ja alas, huomaat että ylhäällä on paljon vähemmän tiheää aluetta tilassa joka ei laajene tai kaaredu.

Joten sinnehän ne laajenevat atomit työntyvät.

Koska laajenevan atomin ytimen pinnalta katsottuna vähemmän tiheä alue tilassa joka ei laajene tai kaareudu, on "ylhäällä", niin silloin kaikki laajenevan atomin ytimen laajeneva energia työntyy sinne päin.

Sama asia jos olisit katsomassa ns. protonien ja neutronien "pinnalta" ylös ja alas päin.

Myös kvarkit laajenevat ja avautuvat energia-aaltoja jotka virtaavat ns. protonien ja neutronien välisellä alueella kohti vähemmän tiheää aluetta, kunnes tulevat ulos atomin ytimestä.

Nyt näistä energiavirroista syntyvät energia-aallot joilla on elektroni ja fotoniluonne.

Savor

;):)

HSTa
Anoin edellisessä viestissäni NASA:n esittämää todennäköisintä syytä auringon koronan korkealle lämpötilalle, josta myös keskustellaan Urantia-kirjassa.

Urantia-kirjasta,

UB Page-463:
There exists a regulating blanket of hot gases (sometimes millions of
degrees in temperature) which envelops the suns, and which acts to stabilize
heat loss and otherwise prevent hazardous fluctuations of heat dissipation.
During the active life of a sun the internal temperature of 35,000,000 degrees
remains about the same quite regardless of the progressive fall of the
external temperature.

Käännös:
SIVU.463 - §11 On olemassa kuumista kaasuista (lämpötilaltaan joskus
miljoonia asteita) koostuva, säätelevä peite, joka sulkee auringot
sisäänsä ja joka vaikuttaa tasapainottavasti lämmönmenetykseen ja
muutoinkin estää lämmön haihtumisen aiheuttamia vaarallisia
vaihteluja. Auringon aktiivisen elämänvaiheen aikana 19.400.000 asteen
sisäinen lämpötila pysyy ulkoisen lämpötilan vähitellen tapahtuvasta
laskemisesta täysin riippumatta suunnilleen samana.

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613
Liittynyt18.3.2005

Induktio on myös ihan mahdollinen lämmittäjä. Auringon magneettikenttä kun ei ole mikään ihan stabiili laitos.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14746
Liittynyt16.3.2005

Ettei vain olisi pinnasta höyrystyneestä kalsiumista, jolla jostain toistaiseksi tuntemattomasta syystä on sellainen ominaisuus, että se säteilee mikroaalloilla huomattavasti tehokkaammin kuin kiinteä kalsium auringon pinnalla.
Veikkaan, että kiinteä kalsiumkuori säteilee mustaa kappaletta huonommin, onhan kalsiumin atomipainokin paljon suurempi kuin hiilen, joka noen muodossa on kohtalaisen mustaa. Painavat atomit kiinteässä tilassa luonnollisesti värähtelevät nihkeämmin kuin kevyet.
Kalsiumhöyryssä olevat irralliset atomit taas pääsevät värähtelemään vapaasti ja silloin niiden säteilemä energia on juuri suuresta massasta johtuen isompi kuin nokiatomien.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Täytyy kyllä kunnioittaa Savoria ainakin yrityksestä, ainakin näennäisesti on asioita oikeen pohdittu.

Savorin Nobelia odotellessa...

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat