Seuraa 
Viestejä4922

Maailmankaupassa vielä eniten käytetyn dollarin alamäki olisi saatava nousuun. Halpa dollari on esteenä ja haittana puolen maailman talouskasvulle, varsinkin EU:n. Yhdysvallat käyttää sitä vilpillisesti hyväkseen parantaakseen omaa kuralla olevaa talouttaan. Siellä vaadittiin kyllä voimakkkaasti aliarvostetun Kiinan ,piti katsoa, renminbi (CNY) arvon nostamista, johon Kiinan pankki sitten suostuikin.

Nyt täytyisi Euroopan keskuspankin toimia suurin tukiostoin tuota valuuttaa kohtaan. Myös Venäjä ja Kiina voisivat osallistua talkoisiin, jotta korkotaso USA:ssa saataisiin nousuun. Maailmanpankki voisi jopa vaatia $ sitomista jossain määrin euroon. Kurssi taitaa olla jo yli 1,4, mutta sekinhän, siis MP on vielä käytännössä USA:n hallinnassa. Vuosikymmenten kuluessa Amerikka on syytänyt maailmalle niin paljon katteetonta paperirahaa, että se yksityisen henkilön kyseen ollessa joutuisi käräjille ja vastuuseen petoksesta. Asialle ei vielä voi kuitenkaan mitään. Tällä menolla dollareita poltellaan kohta nuotiossa kuin Venäjän ruplia N-liiton luhistuttua.

Käypä valuutta koko maailmankauppaan olisikin nyt euro, kerran $ on niin epäkelpo siihen. Jenkit saisivat alkaa kiristää vyötään vihdoinkin.

Haittapuolena näen ainoastaan, että Toveri Bushmannin Amerikan reissut kallistuisivat, tai oikeastaan maksaisivat todellisen hinnan.

Lierikki Riikonen

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (1)

Vierailija

Totta turiset. ainoastaan pelko vielä suuremmasta dollarin romahduksesta pitää muut maat uskollisena dollarille. Vuoden 2001 jälkeen dollarin kurssi on laskenut euroon nähden kertoimellla 0,55. 2001 keskusttelupalstat livat sankkana sopuleita ennustamassa euron tuhoutumista. Nyt Amerikka maksattaa sotansa muilla, eivätpä sopulit siitä metelöi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat