Seuraa 
Viestejä2875

Noista lisäravinteista (kreatiini, leusiini, tauriini, beeta-alaniini, karnosiini, et al) on ollut paljon juttua siitä miten ne vaikuttavat, mutta tietääkö kukaan miten niitä valmistetaan?

Kysymys on siis tämä: jos haluat suositella liikuntaa harrastavalle ystävällesi että hänen kannattaisi kokeilla joitain noista yllämainituista lisäravinteista, mutta hän on kasvissyöjä / vegaani, voiko hän nauttia niitä?

Eli mistä ja miten nuo lisäravinteet valmistetaan, ja onko niissä mitään eläinperäistä?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Ei ole ko. tuotteissa mitään eläinperäistä. Aminohapot valmistetaan synteettisesti. Jos tuote on kapseleina, niin niissä on kylläkin gelatiinia, mutta löytyy myös vegaaneille tehtyjä kapseleita.

Vierailija
Anssi Manninen
Aminohapot valmistetaan synteettisesti.

Olisi kiinnostavaa tietää vähän tarkemmin, miten, ja millaisista raaka-aineista. Tietääkö joku?

Olin lukevinani jostain että niitä valmistettaisiin bioreaktoreissa bakteerikäymisen avulla esim. soijasta ja sokereista - mutta en muista mitä aminohappoa tämä koski. Onko jollain tarkempaa tietoa asiasta? En oikein onnistunut googlettamallakaan löytämään mitään tietopakettia aiheesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täällä paljon artikkeleita asiasta:

http://www.veganbodybuilding.com/?page=articles

Fitnessin maailmanmestarin, vegaanikehonrakentaja Alexander Dargatzin haastattelu, jossa hän mm. kertoo mitä syö ja mitä lisäravinteita hän vetää (ei juuri mitään):

http://www.doctorshobbies.com/DocPresen ... xander.htm

What kind of supplements do you use?

Not many, really. I believe supplements are overrated. They can never replace a healthy diet and when your diet is healthy, you don’t need them. At the moment I take only a multivitamin/mineral tablet per day, brewer’s yeast and creatine. I’m still not sure about the efficiency of creatine, though. I take it in cycles of 6 weeks.

...

What advice do you have for bodybuilders who are just starting out?

Keep it simple.

As a beginner, you don’t need a stack of supplements, a complicated training program and a nutrition plan. Just work out regularly and make sure that you are improving by writing down your training weights in a log.

Eniten Suomessa tietoa eri kapseleiden sun muiden vegaaniudesta on eläinoikeusfoorumilla. Sieltä kannattaa kysyä.

Ostin muuten eilen kotiin penkkipunnerruspenkin ja nyt alkaa ankara treenaus. Vegaanina voi treenata ihan yhtä hyvin kuin millä tahansa muullakin ruokavaliolla.

Vierailija

Kiva ja kiitos, mutta tuo ei varsinaisesti vastannut kysymykseeni (=miten aminohapot ja lisäravinteet valmistetaan).

PeterH
Kiva ja kiitos, mutta tuo ei varsinaisesti vastannut kysymykseeni (=miten aminohapot ja lisäravinteet valmistetaan).

Tauriinia sun muita valmistetaan synteettisesti. Joitain vitamiineja valmistetaan bakteeriviljelmillä. Esim. tuon tauriinin kohdalla:

"Tauriinia on suhteellisen helppoa valmistaa teollisesti. Lähtöaineena on 1,2-dikloorietaani eli etyleenidikloridi, jota saadaan öljynjalostuksen yhteydessä tuotetusta eteenistä liittämällä eteenimolekyyliin klooria."

Vaihtelee aineesta toiseen, ja eläinoikeusfoorumilla jengi tietää joka ikisen eri aineen valmistusmenetelmät kun innostuneimmat on ottanu selvää ihan kaikesta. Täällä tuskin on kovin montaa himobodarivegaania aktiivikäyttäjinä toisin kuin siellä.

Vierailija

Aika mielenkiintoista miten monisyisesti riippuvaisiksi olemme tehneet itsemme öljystä, kun näköjään syömmekin sitä. Ei pelkästään noina lisäravinteina, vaan myös monet pelloilla käytettävät nitraattilannoitteet on tehty öljynjalostuksen sivutuotteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat