Seuraa 
Viestejä13621

Uteliaisuuttani kyselen parhaista persoonallisista elokuvista joita toivotte toisten näkevän.

Kurjat (Les miserables)
Ohjaaja Bille August
Visuaalisesti ja musiikillisesti mestariteos. Klassikkokirjoista saa harvoin ansaitsemisen arvoisia elokuvia mutta tämä on yksinkertaisesti mahtava.

Unelmien sielunmessu (Requiem for a dream)
Ohjaaja Darren Aronofsky
Visuaalisesti upea elokuva joka on kymmeniä vuosia edellä aikaansa.

Valve unessa (Waking life)
Ohjaaja Richard Linklater
Erikoinen animaatioelokuva jossa opiskelija kulkee yliopistossa haastatellen professoreja jotka kukin kertoo tosiasioita omista näkemyksistään. Ajatuksia herättävä ja sen voi katsoa uudestaan ja uudestaan koska sen sanomaa voi ymmärtää niin monin eri tavoin.

Kerron lisää elokuvia jos tämä aihe kiinnostaa lukijoita. Useimmat hyvistä elokuvista on tosin sellaisia jotka kaikki ovat jo nähneet.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (130)

Pannaanpa peistillä Paras näkemäsi elokuva -ketjusta silloiset kympit. Seuraa ovat saaneet sittemmin Kurosawan Punaparrasta (Akahige), Seitsemästä Samuraista, Dersu Uzalasta sekä Iñárritun Babelista. Erittelen jos jotakuta nappaa. Finnkino julkaisi Dersusta katsottavan version, mutta vanha varoitus on silti paikallaan.

"Hyvät, pahat ja rumat (1966) - Tutustutti minut Leoneen jo varhaisteininä, jolloin oikeastaan aloin ensi kertaa arvostaa muutakin kuin Hollywood-kökköä. Kuvauksellisesti ihan mahtava, sisällissodan lohdutonta tunnelmaa mausteena ja Morriconen legendaarisimpia soundtrackeja. Lopun deguello eli mariachihenkinen välienselvittely hautausmaalla kolahti ensi kerralla sanoinkuvaamattoman kovaa - etenkin kun tuollainen elokuva oli vielä muutenkin niin uusi kokemus.

Once upon a time in the west (1968) - Tästä lännenoopperasta onkin jo täällä näemmä juttua ollut, joten ei siitä sen enempää. Taideteos itsessään, johon voi palata kerta toisensa jälkeen.

Once upon a time in America (1984) - Leonen viimeinen ja ehkä paras elokuva. Elämänmakuinen, kaihoisa sekä kerronnallisesti ja kuvauksellisesti ehdoton mestariteos. Eikä siinä vielä kaikki, päälle jälleen Morriconen klassikkosoundtrack. Hakkaa omalla listalla kummisedät kaikkien aikojen parhaana gangsterielokuvana. Kuriositeettina mainittakoon, että Leonelle itselleen tarjottiin Kummisedän ohjaamista, mutta kässäri ei tainnut olla vielä ihan valmiissa muodossa ja mies suunnitteli jo tuolloin OUATIA:n tekoa. Noin viisitoista vuotta kului siihen, että projekti oli käytännössä mahdollinen. Kaikille Leonesta ja italialaisesta elokuvasta muutenkin kiinnostuneille suosittelen Christopher Fraylingin erinomaista Leone - elämäkertaa (ja viisisataasivuista tiiliskiveä) Something to Do With Death.

8 1/2 (1963) - Paras näkemistäni Fellineistä (vielä on puutteita), vaikka esim. Amarcordkin on kyllä hyvä. Visuaalinen taidonnäyte, josta alkoi toisella katsomiskerralla tajutakin jotain. Inspiraation menettäneen ohjaajan (luottonäyttelija Mastroianni) kamppailu itsensä ja elämänsä kanssa erilaisten odotusten ristitulessa on täynnä huikeita otoksia ja vertauskuvia.

Ran (1985) - Kurosawasta ei jostain syystä ketjussa tainnut olla kuin maininta Seven samuraista, mutta tämä Kuningas Learia ja japanilaista klaanilegendaa sekoittava leffa on ihan mahtava kokemus. Kurosawaa pidettiin mustavalkoleffojen taiteilijana, mutta värifilmeihin siirryttyään osoittautui niissäkin mestariksi. Joka otos kuulemma maalattiin etukäteen ja komeita taulujahan ne ovatkin. En ole koskaan nähnyt elokuvaa joka näyttäisi paremmalta ja onneksi dvd-julkaisut ovatkin kuvalaadultaan olleet hyviä. Tämä kaikki ei tarkoita etteikö leffasta löytyisi myös sisältöä, ja paljon. Musta huumori, aikalaiskommentointi sekä ihmisluonteen ja uskonnon vertauskuvallinen pohdiskelu nostavat ehdottomaksi klassikoksi. Tatsuya Nakadai on pääroolissa loistava.

Ikiru (1952) - Toinen tämänhetkisistä Kurosawa-kympeistä, tosin olen nähnyt vasta näiden lisäksi Kagemushan, Yojimbon (josta Leonen Kourallinen dollareita oli plagiaatti ja josta Clint Eastwood takuulla otti Toshiro Mifunen roolista vaikutteita) sekä Rashomonin. Odotuksissa on vielä mm. Seven samurai ja etenkin 1975 tehty parhaan ulkomaisen elokuvan oscarin saanut Dersu uzala. Jälkimmäisestä on tosin Suomessa tulossa vasta ensi kuussa katsottava dvd-versio, joten odottaa pitää. Varoitus: älkää helvetissä menkö ostamaan, jos näette esim. Anttilan hyllyssä Dersun pahamaineisessa Venäläiset klassikot -sarjassa, mikäli ette saa sairasta mielihyvää nähdessänne hyvän esimerkin elokuvan pilaamisesta (kuvasuhde muutettu, rakeinen kuva siirretty suoraan vhs-nauhasta, tekstit poltettu kuvaan ja muuta mukavaa). Mutta Ikiruun. Se on elokuva byrokraatista (Kurosawan luottonäyttelijä Takashi Shimura), joka elää vuosikymmeniä sammutetuin lyhdyin ja herää miettimään elämää vasta saatuaan tietää sairastavansa vatsasyöpää ja kuolevansa puolen vuoden kuluessa. Filosofinen ja koskettava esitys eletystä elämästä, sen kaipuusta ja siitä, mitä ylipäätään on hyvä ja merkityksellinen elämä.

La Haine (1995) – Kassovitzin kulttimaineeseen noussut kuvaus syrjäytymisvaarassa olevista ja rikoksen poluille ajautuvista pariisilaisnuorista. Slummien näköalattomuutta kenties parhaiten kuvaava elokuva, joka on myös tekotavaltaan hyvin tuore ja innovatiivinen. Ranskassa nyt yhteiskunnallisesti ajankohtaisempi kuin koskaan."

Raid ja hyönteismyrkkykostaja.
Raid ja hyttyset.
Raid tappaa.
Raid bill.
Raid bill II.
Raid tuhon oma tuholainen.
Raid ja Alien suihkussa.
Raid ja holokausti.
Raid avaruudessa.
Raid vailla menneisyyttä.
Raid ilman tulevaisuutta II.
Raid ja puukenkäpuu.
Raid raaputtaa.
Raid ja rakkaus palaa.
Raid Irakissa pelastamassa Ryania.
Raid saatana taas vitun Ryanin veljekset teettää touhua.
Raid soittaa kahdesti.
Raid ja nokialainen.
Raid ja nokialainen II.
Raid sanoo haloo.
Raid Suezilla.
Raid ja Juha.
Raid ja pätkä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En ole koskaan tajunnut ihmisiä, jotka menevät elokuvateatteriin jos elokuva täyttää seuraavat kriteerit:

1. elokuva ei ole hollywood-tuotantoa.
2. elokuva on mustavalkoinen
3. elokuva on Indie
4. elokuva on norjalainen ja puhutti antiikkisaamenkielellä
5. elokuva on tehty korkeintaan 60-lukua
6. Big Fish
jne jne..

En väitä, etteikö joukosta löytyisi muutamia hyviä, mutta joillekkin ihmisille hyvä elokuva on ainoastaan sellainen joka täyttää yllämainitseman kriteerit.

Omaan suosikkilistaani kuuluvat mm. seuraavat. Ja tiedä

n moni löytyy IMDb:n Top100:sta, mutta eivät siellä turhaan ole. Ja eivät tule listaani mitenkään paremmuusjärjestyksessä.

1. Memento ( voi katsoa monta kertaa ja vielä kerran, loistava juoni )

2. Requiem for a dream ( todella hyvin katsojassa ahdistyksen tunteita saava kuvaus riippuvuudesta lääkkeisiin/huumeisiin )

3. Shawshank´s redemption ( legendaarinen vankilapakoelokuva, jonka loppuratkaisu saa katsojan muistelemaan kaiken vääryyden, jonka päähenkilö koki )

4. Mothman prophecies ( jännä vaan kuin mikä, itseä kiinnostaa samantapaiset elokuvat yleensäkin )

5. Fargo ( rakastan Steve Buscemia=) )

nyt loppu listaaminen...

Kauhuelokuvista on eniten ilmestyessään säväyttänyt Alien 2 eli Aliens.
Tosin pitää muistaa että nuorempana en uskaltanut edes katsoa vanhoja Frankensteineja ja Dracula-leffoja =)
Indiana Jonesin ja Star Warsit oli nuorena aivan mahtavia ja vieläkin niitää katselee. Tosin nuorempana ne näyttelivät aivan multimegahuipennusta elokuvakokemuksessa.

Se7en oli myös aika uudistava kokemus tyylilajinsa elokuvissa. Koska aikaisemmin oli näytetty samanlaisiin kuolemiin johtaneita tapahtumia? Brad Pitt oli Morgan Freeman esittäyivät minulle elokuvassa ensimmäistä kertaa? ja ovat osoittautuneet tuttavuuden arvoisisi ilmestyksiksi elokuvamaailmassa. (ps. eivätpä esittäytyneetkään. Muutama loistava elokuva heidän aikaisemminsta elokuvista. Loistava Interview with a vampire ja jo aikaisemmin mainitsemani Shawshank´s .... ) )

Saving private Ryan oli myös aivan mahtava, Band of Brothersin seuratessa "TV-versiona" ja pian ilmestyvä Spielberg-Hanks-duon Pacific War jatkanee Sotamies Ryanin perintöä loistavasti.

ja aina niin loistava "kaihoisuutta" mieleen tuova Stephen King-filmatisointi Stand By me - Viimeinen kesä.

Ja onhan noita mahtavia elokuvia vaikka kuinka.

Vähiten "hyviksi" mainostetuista elokuvista olen pitänyt "kellopeli appelsiinista". Tosin olen sen nähnyt kerran melko nuorena ja en tajunnut siitä hölkäsen pöläystä ja mielestäni aivan kauheaa kuraa koko ilmestys. Tosin tarvitsisi varmaan uudestaan katsoa "kypsemmällä" iällä. Mielipide saattaisi vahvistua tai kumoutua.

Ja yleensäkin nämä vanhat "aika kultaa muistot" elokuvat. Ah kuinka Tuulen viemää oli loistava. Elokuva kuvaa naurettavasti valkoisen aristokraattien "valtaisia" ongelmia samalla ollen rasismin perikuva. Atlanta palaa hienosti, joopa onpa tosi vaikuttava näky. Varmaan silloin joskus varmaan hieno joo. Nykyään tekisin itse paremman Atlantan tulipalon kotikeinoin tietokoneellani ja kameralla.
Näillä mielipiteillä en tarkoita, etteikö vanha elokuva voisi olla hyvä. Mutta elokuvat, jotka ovat legendan maineensa saaneet ollen aikansa teknisesti hienoja elokuvia pääsisivät nykyään juuri ja juuri B-luokan tasolle. Eri asia on kun puhutaan juonellisesti hyvistä elokuvista.
Juoni ja juoni, itse ainakin tuo aina hyvälle mielelle Gary Grantin mikäsenytolikaan jouluelokuva? Ja tietenkit Hitchcockin tuotantn on hyvää, vaikka tekniikka ei enää pelaakkaan katsojaan.

thuga101
En ole koskaan tajunnut ihmisiä, jotka menevät elokuvateatteriin jos elokuva täyttää seuraavat kriteerit:

1. elokuva ei ole hollywood-tuotantoa.
2. elokuva on mustavalkoinen
3. elokuva on Indie
4. elokuva on norjalainen ja puhutti antiikkisaamenkielellä
5. elokuvan on tehty korkeintaan 60-lukua
jne jne..

En väit, etteikö joukosta löytyisi muutamia hyviä, mutta joillekkin ihmisille hyvä elokuva on ainoastaan sellainen joka täyttää yllämainitseman kriteerit.

Omaan suosikkilistaani kuuluvat mm. seuraavat. Ja tiedä

n moni löytyy IMDb:n Top100:sta, mutta eivät siellä turhaan ole. Ja eivät tule listaani mitenkään paremmuusjärjestyksessä.

1. Memento ( voi katsoa monta kertaa ja vielä kerran, loistava juoni )

2. Requiem for a dream ( todella hyvin katsojassa ahdistyksen tunteita saava kuvaus riippuvuudesta lääkkeisiin/huumeisiin )

3. Shawshank´s redemption ( legendaarinen vankilapakoelokuva, jonka loppuratkaisu saa katsojan muistelemaan kaiken vääryyden, jonka päähenkilö koki )

4. Mothman prophecies ( jännä vaan kuin mikä, itseä kiinnostaa samantapaiset elokuvat yleensäkin )

loppu listaaminen...

Kauhuelokuvista on eniten ilmestyessään säväyttänyt Alien 2 eli Aliens.
Tosin pitää muistaa että nuorempana en uskaltanut edes katsoa vanhoja Frankensteineja ja Dracula-leffoja =)
Indiana Jonesin ja Star Warsit oli nuorena aivan mahtavia ja vieläkin niitää katselee. Tosin nuorempana ne näyttelivät aivan multimegahuipennusta elokuvakokemuksessa.

Se7en oli myös aika uudistava kokemus tyylilajinsa elokuvissa. Koska aikaisemmin oli näytetty samanlaisiin kuolemiin johtaneita tapahtumia? Brad Pitt oli Morgan Freeman esittäyivät minulle elokuvassa ensimmäistä kertaa? ja ovat osoittautuneet tuttavuuden arvoisisi ilmestyksiksi elokuvamaailmassa. (ps. eivätpä esittäytyneetkään. Muutama loistava elokuva heidän aikaisemminsta elokuvista. Loistava Interview with a vampire ja jo aikaisemmin mainitsemani Shawshank´s .... ) )

Saving private Ryan oli myös aivan mahtava, Band of Brothersin seuratessa "TV-versiona" ja pian ilmestyvä Spielberg-Hanks-duon Pacific War jatkanee Sotamies Ryanin perintöä loistavasti.

ja aina niin loistava "kaihoisuutta" mieleen tuova Stephen King-filmatisointi Stand By me - Viimeinen kesä.

Ja onhan noita mahtavia elokuvia vaikka kuinka.

Vähiten "hyviksi" mainostetuista elokuvista olen pitänyt "kellopeli appelsiinista". Tosin olen sen nähnyt kerran melko nuorena ja en tajunnut siitä hölkäsen pöläystä ja mielestäni aivan kauheaa kuraa koko ilmestys. Tosin tarvitsisi varmaan uudestaan katsoa "kypsemmällä" iällä. Mielipide saattaisi vahvistua tai kumoutua.

Ja yleensäkin nämä vanhat "aika kultaa muistot" elokuvat. Ah kuinka Tuulen viemää oli loistava. Elokuva kuvaa naurettavasti valkoisen aristokraattien "valtaisia" ongelmia samalla ollen rasismin perikuva. Atlanta palaa hienosti, joopa onpa tosi vaikuttava näky. Varmaan silloin joskus varmaan hieno joo. Nykyään tekisin itse paremman Atlantan tulipalon kotikeinoin tietokoneellani ja kameralla.
Näillä mielipiteillä en tarkoita, etteikö vanha elokuva voisi olla hyvä. Mutta elokuvat, jotka ovat legendan maineensa saaneet ollen aikansa teknisesti hienoja elokuvia pääsisivät nykyään juuri ja juuri B-luokan tasolle. Eri asia on kun puhutaan juonellisesti hyvistä elokuvista.
Juoni ja juoni, itse ainakin tuo aina hyvälle mielelle Gary Grantin mikäsenytolikaan jouluelokuva? Ja tietenkit Hitchcockin tuotantn on hyvää, vaikka tekniikka ei enää pelaakkaan katsojaan.

Aika kärjistetyiltä nuo sinun kriteerisi vaikuttivat, alkoi ihan hymyilyttämään. Ymmärsin kyllä pointtisi, mutta mielestäni olisi ihan hyvä katsoa muitakin elokuvia, kuin "Hollywodhömppää", kun niissä pääasiassa joitakin poikkeuksia lukuunottamatta vain kierrätetään muutamaa juonikuvioita eli samaa paskaa eri paketissa. Kyllähän Hollywoodissa tehdään ihan oikesti hyviä leffoja sitä ei käy kiistäminen, mutta tosiasia on myös se, että suomalaisissa normielokuvateattereissa on alitarjontaa hyvistä muualla, kuin Suomessa tai Hollywoodissa tehdyistä elokuvista, poikkeuksena jotkut Lars Von Trierin tai Lukas Moodyssonin (en muista miten kirjoitetaan) pätkät.

Peter Jacksonin (Sormusten herra-ohjaaja) esikoisteos Bad Taste.
Monty Python - Life of Brian ja Holy Grail.
Yms.

Ihmisen pojat.
Sin City.
Kill Bill 1&2.
Pianistin sivunkääntäjä.

Katson aika tasapuolisesti Hollywoodhömppää, mustavalko-, ranskalais- ja indieleffoja.

Torgille:

Kriteerini eivät mitenkään sulkeneet pois minkään tyylin elokuvia ja estäneet niiden olemista hyvinä. Jos tarkkaan ajatuksella luet niin huomaat. Kriteerini käsittelivät ihmisiä ja heidän makuaan.
Ja mitäköhän nämä hyvät mutta eivät elokuvateatteriin päässeet suomalaiset ja ei H-Wood elokuvat ovat? Esimerkkejä? Loistavat elokuvat saavat aina yleisänsä. Indie-elokuville on omat festivaalinsa jne. ja kyllä sieltä ison yleisön tietoisuuteen on hyviä tullut.
Ja jos Lars Von Trieri ja Lukas Moodysson ovat esimerkkejä hyviä eurooppalaisia elokuvia tehneistä niin voi itku. Joo tosiaan joku piti Fucking Åmälista, minä en. Ja toinen ohjaaja on tehnyt yhden elokuvan,jonka tiedän. Sekin sitten on Hollywood-tuotantoa.

Hei muuten Torg =) Kerroppa jotain hyviä elokuvia mitä pitäisiä nähdä/katsoa!?
Itse olen elokuvafriikki ja pidän hyvin kerrotuista tarinoista joten en ole rajoittunut vain ainoastaan H-Wood-leffoihin. Joten jos voisit kertoa jotain elokuvien nimiä, mitkä eivät ole HWood-tuotantoa. Ja kun näit minun top10...tai jotain niin laittaisitko oman top-jonkun. ...Voisin vaikka ottaa sinun topista leffoja ja katsella ja jos vaikka saisin uusia vaikutteita =)

salai
Seuraa 
Viestejä8892

Pulp Fiction.
Tarantiinoon jää kiikkiin, katsoin vasta Kill Billit.
Tietysti myös fläp-fläp-doors-still-in-vietnam-pimeydensydän-
ja Kubrickin monet elokuvat täytyy katsoa aina uudelleen.
Tuntematon Sotilas, suomaisen miehen kuva.
Siunattu hulluus, "oletkos sinä koskaan nähnyt oikein viisasta miestä . mitäs sinä annat minulle ... kello pois".

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Voi helv. niitä on ihan saakelin paljon totanoin..ok, täs muutamia mitä nyt äkkiseltään mielee tulee..

-Mulholland Drive
-Eraserhead
-Reservoir Dogs
-Full Metal Jacket
-Alienit
-Ghost in the Shell & Akira
-Silent Hill
-Conan Barbaari & Hävittäjä
-Scarface
-Night of the Living Dead
-Sleepy Hollow
-Fear and Loathing in Las Vegas
-Sin City
-Interview with the Vampire
-Men Behind the Sun
-Dagon
-Ninth Gate
-Bad Taste
-Evil Dead
-2001: A Space Odyssey
-Fifth Element
-Blow
-Lock Stock and Two Smoking Barrels
-Zatoichi
-Eyes Wide Shut
-Battle Royale

no siinä tuli nyt jotakin, onhan noita hyviä leffoja paljonkin, mutta roskaa silti aina monin verroin enemmän. Mut et kyl sielt joukosta löytää myös upeitakin teoksia.

En sinänsä edes ole hirmunen leffojen tapittaja, en omista ees televiisoria, saatikka sitten dvd/video yms. laitteita. Siltikin tullut kyllä katsottua aika perkeleesti leffoja kun käy tarkemmin ajattelee..

Siltikin, niitä helmiä sattuu suhteessa tuotettujen filkkojen määrään oleen aika tosi vähän.

The Big Lebowski

- Hahh haahhaah haah

Bubba Ho-Tep

- Khihihhihhihhiii haa

Equilibrium

- In your face Matrix!

Lord of War

- Capitalism + nationalism = dead people

V for Vendetta

- Freedom! Forever!

Blade Runner

- Tietysti

Fight Club

- Saippuaa sano

Starship Troopers

- USA valloittaa avaruuden (kritiikki, parodia)

Solaris

- Soderberghin versio, mutta kumpikin hyviä

Perikato

- Aatu ilman demonisointia

THX 1138

- Lucasin ainoa hyvä leffa

Monty Python

- Koko tuotanto

Alien 1-4

- Paras örkki

Panssarilaiva Potemkin

- Paras kapina

EDIT

12 Apinaa

- Hieno leffa, kertakaikkiaan

olli-san
Seuraa 
Viestejä419

Commando on kyllä toimintaelokuvien ehdoton klassikko. Jos haluaa hieman vakavampaa toimintaelokuvaa katsella, niin sitten ei muuta kuin Terminator 2 pyörimään.

Eikä kannata unohtaa muutakaan Arskan tuotantoa, Seagalin ja Stallonen tuotannosta puhumattakaan.

salai
Seuraa 
Viestejä8892

Kuollut mies ei palttoota kaipaa. [Dead Men Don't Wear Plaid]
Jospa pääsisi laittamaan Rachel Wardin muljahtaneita tissejä paikalleen.
Suomennetussa nimessäkin on outoa tyyliä.

Öh. ja minulla kirjoitusvirheitä.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Niitä on monta, mutta nämä tulivat ensin mieleen: Kieslowskin trilogia Sininen, valkoinen ja punainen, Thelma ja Louise, Fargo, Monty Pythonin hullu maailma ja Brianin elämä, Uhrilampaat, Kaikki isäni hotellit, Kanin kirous, Kanan lento, Taru sormusten herrasta- trilogia, Tunnit, The others, kuudes aisti, Kuinka äkäpussi kesytetään, Piukat paikat, Priscilla aavikon kuningatar ja molemmat Blues brothers leffat.

edit. Kikujiron kesä ja American beauty

South Park. (Trey Parker ja Matt Stone)

Visuaalisesti ja musiikillisesti mestariteos. Klassikkokirjoista saa harvoin ansaitsemisen arvoisia elokuvia mutta tämä on yksinkertaisesti mahtava.

South Park elokuva alkaa, kun Cartman, Kenny, Kyle ja Stan menevät katsomaan Canadalaisten Terrance ja Phillipin elokuvaa "Asse's of Fire".

Mieleen on jääneet:

Epämiellyttävä totuus (siksi koska oli niin huono)

Ben Hur
Hyvät, pahat ja rumat

The Island (realistinen perusidea, kuten The Matrix)

Troija (tunsin yhden samanlaisen "hullun", joka ei pelännyt mitään)

Batman Begins

Fog of War

Joyce Meyerin ja David Pawsonin tuotanto

Yhteinen tekijä kaikissa näissä filmeissä voisi olla yksilön kasvu poikkeavaksi. Mikä yhdistelmä siinä on perinnöllistä, mikä opetettua ja mikä omalla tahdolla puristettua.

Hmmh ei nyt väsyneenä muista ihan kaikkia:

Monty pythonit on aika kovia, hmmh *hyvä* kriteeri on niin monipuolinen että monty vois tipahtaa poiski koska nehä on iha pellesti tehty, joka taas tekee hyvän..

No vasta katoin Paprika, oli oikein hieno leffa, henkien kätkemä kans tästä animeosastosta

Jeh Vendetta juttuki oli helvetin hyvä.. hmmh moulin rogue (kirjotetaanko se noi? ) tenacious D.. umh yritän miettiä jotaki eksoottista ja wanhaa leffa mutta eipä taida löytyä.. wanhat leffat on harvemmin hyviä :S ^^ no lord of the rings juttu oli, matrixistaki tyksin. pah olkoot (% eiköhä toi riitä nyt

EDIT: JA TOTORO!!! <333 !!! !:DD

Raid
Raid ja hyönteismyrkkykostaja.
Raid ja hyttyset.
Raid tappaa.
Raid bill.
Raid bill II.
Raid tuhon oma tuholainen.
Raid ja Alien suihkussa.
Raid ja holokausti.
Raid avaruudessa.
Raid vailla menneisyyttä.
Raid ilman tulevaisuutta II.
Raid ja puukenkäpuu.
Raid raaputtaa.
Raid ja rakkaus palaa.
Raid Irakissa pelastamassa Ryania.
Raid saatana taas ***** Ryanin veljekset teettää touhua.
Raid soittaa kahdesti.
Raid ja nokialainen.
Raid ja nokialainen II.
Raid sanoo haloo.
Raid Suezilla.
Raid ja Juha.
Raid ja pätkä.

LOL. Tosta puuttuu Raidin paluu, Raid ja kultainen silmä, Raid mustissa sekä Raid Pie 5 - hyönteistappajan häät

Oikeasti siis katsokaa Karel Zemanin tuotantoa, japanilaiset Godzillat, alkuperäinen King Kong, Valkoinen peura (suomalainen kauhufilmi vuodelta -52), Beatlesin Yellow Submarine sekä fantasianukkeanimaatio Dark Crystal. Juoni on hiukkasen lälly teille punkkareille mutta visuaalinen puoli on pirun näyttävä.

No tuli varmaan selväksi että tykkään stop motion-animaatiosta, joten ne jotka ei tykkää, niin ei kannata vaivautua. Ton King Kongin näin krapulan ja kännin sekaisessa hihitysolotilassa 5 vuotta sitten. Samoin olen katsonut esim Pekka Töpöhäntä Amerikassa, ja aika psykedeeliseltä näytti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat