Seuraa 
Viestejä9031

Jos kaikki maailman koirat saisivat vapaasti risteytyä, minkänäköiseksi lajiksi koira sukupolvien kuluessa muuttuisi? Toisin sanoen, millainen on "keskiarvokoira"? Mitä nykyistä koirarotua se eniten muistuttaisi?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Luonnossa vai lemmikkeinä? Valintapaineet kun ovat ihan erilaiset.

Jos koirat päästettäisiin luontoon niin aika äkkiä susimaiset piirteet luultavasti ottaisivat vallan populaatiossa, onhan kyseessä kuitenkin sen verran menestynyt laji...

Lemmikkeinä pidettäessä "vapaa risteytys" ei luultavasti toimisi yhtä nopeasti, koska valintapaineita ei käytännössä ole jalostusta lukuun ottamatta... ja "vapaa risteytys" sulkee senkin tavallaan pois. Heikoinkin chihuahua ja perhoskoira ja lantiovikaiset elikot selviävät paremmin kun ruoka tarjotaan valmiiseen pöytään ja lääkärissäkin käytetään... luultavasti keskimääräinen koko olisi pienempi kuin susilla, keskimääräinen geneettinen terveys jonkin verran huonompi ja osalla saattaisi olla perinnöllisiä vikoja joko ruumihissa tahi luonteessa, enemmän kuin mitä luonnonvalinnan seurauksena jalostuneessa koiraeläimessä. Joku kaikenkirjava epämääräinen piski sieltä varmaan tupsahtaisi parinsadan vuoden jälkeen.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Juoni
Seuraa 
Viestejä1461

Muistaakseni tätä aihetta sivuavaa keskustelua joskus tälläkin palstalla oli. Viitsivä etsiköön.

Villeinä eri puolilla maailmaa elävät koirat "jalostuvat" suhteellisen samannäköisiksi: Keskikokoinen, pystyt korvat ja turkin paksuus paikallisen ilmaston mukaan. Esmes risteytyksittä jalostettu Suomen pystykorva on tyyppiesimerkki tällaisesta otuksesta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat