Seuraa 
Viestejä45973

Olen taas vaihteeksi pulassa tietokoneen kanssa.. Viime aikoina läppärini on jostain syystä hieman hidastunut. Nyt kun yritin sulkea koneen, ilmestyi teksti jossa kerrottiin, että TWAINTracer Window tms (saattoi olla myös TWAINTracker) -niminen ohjelma on päällä, jonka vuoksi konetta ei voinut aluksi sulkea. Tietääkseni en ole ladannut tällaista ohjelmaa, joten saattaisikohan kyseessä olla joku troijalainen tai vastaava? F-securesta ei löytynyt mitään tietoa. Käytän mm. AdAwarea ja Spybottia, mahtaakohan ne riittää? Mikään em. ohjelmista ei kylläkään reagoinut tuohon Twainiin.

T: tekniikan ihmelapsi

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (10)

On tietokoneen Adobe Photoshop, ja itseasiassa uuden kännykän mukana tuli kans joku Adobe Photoshop. Mahtaako ratkaisu löytyä niistä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

winSCP omilla sivuillaan:

WinSCP is an open source SFTP client and FTP client for Windows. Its main function is the secure file transfer between a local and a remote computer.
Tiedonsiirtoa kahden koneen välillä siis.

Tuosta TWAINista löytyi:

TWAIN is a standard for acquiring images from image scanners: an image capture API for Microsoft Windows and Apple Macintosh operating systems.Ja vielä
The disadvantage of TWAIN as it is implemented in a typical application (i.e. scanner software) is that it does not always separate the user interface from the driver of a device. This makes it difficult to provide TWAIN services to programs other than the manufacturer's software. Whenever an application loads a TWAIN driver it is completely unattachable from the supplied manufacturer's GUI (Graphical user interface).
eli nimimerkki 'totinen' on varmastikin oikeassa. Tuosta TWAIN-häiriöstä pääsee todennäköisesti eroon sillä, että poistetaan ja asennetaan uudelleen jolloin nuo ajuritkin asentuvat oikealla tavalla.

Kiitos sullekin, toi selventi asiaa. Lainasin konettani veljelleni, ja hän latasi ton WinSCP:n eikä sitten enää myöhemmin muistanut, mistä ohjelmasta on kyse.

Mutta nyt kun on tietokoneista puhetta, niin tulipa mieleeni vielä eräs ongelma. Onnistuin kerran poistamaan EasyClean -ohjelmalla mun F-securen virustorjuntaohjelman ainakin osittain. Tämän jälkeen ei ole onnistunut F-securen poistaminen sen enempää kuin sen tai muun virustorjunnan uudelleen asentaminen. Kuitenkin netin ilmaiset tarkistusohjelmat (symantec etc) väittävät, että koneeni olisi viruksilta turvassa. Pystyykö niihin luottamaan? Entä riittääköhän tilapäisesti palomuuri sekä AdAware ja Spybot? Enää en uskalla EasyCleania käyttää
Taitaa kyllä olla kuitenkin aika viedä kone jollekin ammattilaiselle fiksattavaksi..

F-protilla on outo taipumus yrittää lukita itseään koneelle, niin ettei sitä saa kokonaan poistettua. Jollain rekisterinhallintatyökalulla paske pois, ja kunnollista virustorjuntaa kehiin. Esim. regclenerillä pitäisi lähteä.

F-Securen saa pois, kun poistaa kaikki ohjelman kansiot.
Esim.
Program Files\F-Secure

Documents and Settings\käyttäjätunnus\Local Settings\Application Data\F-Secure

Documents and Settings\käyttäjätunnus\Application Data\F-Secure

Sitten rekisteristä:

HKEY_LOCAL_MAHCINE\SOFTWARE\F-SECURE
HKEY_LOCAL_MAHCINE\SOFTWARE\Backweb
HKEY_LOCAL_MAHCINE\SOFTWARE\Data Fellows

Nuo kaikki kun poistaa, niin kone ei muista bootin jälkeen että ohjelma on joskus ollut asennettu.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat