Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

(Mikseivät ristityt uskovaiset muuten nykyisin suorita uhrauksia ja rituaaleja jotka VTssäkin mainitaan? Kun kerran kaikki muukin pitää ottaa niin tosissaan. Syntyisikö tästä hedelmällistä keskustelua?)

Vanhassa Testamentissa on jopa tarkat ohjeet rituaalimurhien suorittamiselle (uhrina käytetään yleensä vuohia). Kuitenkaan VTtä ahmivat eivät eläimiä tietääkseni nykyisin silvo.
Myöskin naisia ei kohdella useinkaan kirjasen ohjeistamalla tavalla. Moni kyllä vaahtoaa siitä muttei itse toimi sen mukaan. Ja miten, tämän perusteella, joku naishihhuli voi hartain mielin lukea tätä kirjaa?

Nykyyheiskunnassa tämä olisi raakalaisuutta, sivistymätöntä. Mutta kun kaikki muukin otetaan niin tosissaan ja kirjaimellisesti.

Ajat muuttuvat mutta Raamattu ei.
Ja Raamatussakin seisoo, että tätä pitäisi ainiaan harjoittaa. Vai kipitttävätkö ristinystävämme iltaisin salaa metsään uhraamaan puluja jumalalleen?

Tarkoitus ei ole nyt loukata ketään, olen vain jonkin aikaa tätä pohtinut yhdessä veljeni kanssa. Harrastetaanko näitä juttuja missään päin maailmaa ihan jumalan nimeen?

Itseäni naurattaa vieläkin seuraava: Kun vuosia sitten totesin, ettei tämä ole minua varten ja aloitin elämäni hilpeänä pakanana, aloin samalla kasvissyöjäksi. Vuotta myöhemmin lueskelin KJ-versiota Raamatusta, ja silmiin sattui kohta, jonka mukaan kasvissyöjäksi kääntyminen on jumalasta luopumista.

Sivut

Kommentit (93)

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331
Liittynyt22.3.2005

Jos teologista selitystä kaipaat, lue myös Uusi Testamentti. Siellä on kertomus jolla on korvaava merkitys VT:n uhrikäytäntöön.

Mutta et ehkä tätä tietoa kaivannut. Kaipasit verta seurakuntamenoihin. Hyvä hyvä.

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

Vaari
Jos teologista selitystä kaipaat, lue myös Uusi Testamentti. Siellä on kertomus jolla on korvaava merkitys VT:n uhrikäytäntöön.

Missä kohtaa UT:ssa sanotaan ettei jumala halua enää uhrilahjoja, siis pieneläimiä tms.?

SAMAEL
Missä kohtaa UT:ssa sanotaan ettei jumala halua enää uhrilahjoja, siis pieneläimiä tms.?

Oletko tosissasi?! Jeesus on se uhri, jonka veressä synnit puhdistetaan eli uhritoimituksia ei enää tarvita.

lapatossu
SAMAEL
Missä kohtaa UT:ssa sanotaan ettei jumala halua enää uhrilahjoja, siis pieneläimiätms.?Oletko tosissasi?! Jeesus on se uhri, jonka veressä synnit puhdistetaan eli uhritoimituksia ei enää tarvita.

Kysehän oli kait jostain perisynnistä, jonka vuoksi VT:n uhrilahjoja ei käsittääkseni annettu. Toistan kysymyksen: missä kohtaa UT:ssa sanotaan, ettei jumala vaadi enää pieneläimien uhraamista?

3. Moos. 14:49-57 "Ja pappi ottakoon talon puhdistamiseksi kaksi lintua, setripuuta, helakanpunaista lankaa ja isoppikorren. Ja teurastakoon toisen linnun saviastian päällä, jossa on raikasta vettä. Ja ottakoon setripuun, isoppikorren ja helakanpunaisen langan ja elävän linnun, kastakoon ne teurastetun linnun vereen ja raikkaaseen veteen ja pirskoittakoon sitä taloon seitsemän kertaa. Näin hän puhdistakoon talon linnun verellä ja raikkaalla vedellä, elävällä linnulla, setripuulla, isoppikorrella ja helakanpunaisella langalla. Ja sitten hän päästäköön elävän linnun lentämään ulkopuolelle kaupunkia kedolle. Kun hän näin on toimittanut talolle sovituksen, on se puhdas. Tämä on laki kaikkinaisesta pitalitaudista ja syyhelmästä, pitalista vaatteissa ja taloissa."

Jeesus, itse jumalan poika, kaiken lisäksi erikseen sanoi, ettei tullut kumoamaan lakia, eikä yksikään piirto häviä laista, vaan säilyy maailman tappiin saakka, viitaten VT:n lakeihin.

Näköjään pitää toistaa kysymys: missä kohtaa UT:ssa sanotaan, ettei jumala vaadi enää eläimien uhraamista? Perisynnillä tms. käsitteillä ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Jeesus käsittääkseni uhrattiin jonkin syntisysteemin takia, ei esimerkiksi pitaalitalon puhdistamiseksi.

Hakusessa on sellainen kohta UT:ssa, jossa sanotaan ettei kyyhkyjä tms. tarvitse enää uhrata esim. "talon puhdistamiseksi".

Huomatkaa myös "muu mielenkiintoinen".
Eli siis uhraus ei ole se ainoa asia, tosin näihin on takerruttu näillä foorumeilla jo aiemminkin.

Kuinka moni nainen pysyy poissa ihmisten ilmoilta kuukautisten aikana? Tai kuinka moni suorittaa puhdistusmenot menkkojen jälkeen, tai synnytyksen?
Entä sitten kasvissyöjät? Tuntemistani vegeistä ei kukaan kylläkään tietääkseni ole tunnollinen kristitty mutta mistä minä tietäisin...

Raamatussa kielletään myös syömästä monia asioita, mm. kaikkia eläimiä, joilla kavioiden sijaan on kynnet tahi joiden kavio on keskeltä halki. Merenelävistä sallittuja ovat vain ne joilla on suomut.

Jättävätkö hihhulit tietoisesti nämä kohdat huomiotta vai kuuntelevatko he vain muiden saarnoja opusta itse lukematta?
Olisi mielenkiintoista kuulla ristityn uskovaisen selitys asialle.

Vaari
Jos teologista selitystä kaipaat, lue myös Uusi Testamentti. Siellä on kertomus jolla on korvaava merkitys VT:n uhrikäytäntöön.

Mutta et ehkä tätä tietoa kaivannut. Kaipasit verta seurakuntamenoihin. Hyvä hyvä.

Olen ehdottomasti viattomien luontokappaleiden surmaamista vastaan. (Huomaa: kasvissyöjä.)
Tappaminen on sallittua vain itsepuolustukseksi ja ravinnoksi. (Edellä mainitussa tietenkin en suosittele jos muita vaihtoehtoja on...)

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Minustan tuo kalasääntö on ihan paikallaan. Ulkomaalaiset popsivat kaikenmaailman nilviäisiä ja illiäisiä, että kunnon ihmisiä heikottaa. Tuntosarvet ja lonkerot vain suupielestä vilkkuvat. Hyiääkkä.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

SAMAEL
Missä kohtaa UT:ssa sanotaan, ettei jumala vaadi enää eläimien uhraamista? Perisynnillä tms. käsitteillä ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Jeesus käsittääkseni uhrattiin jonkin syntisysteemin takia, ei esimerkiksi pitaalitalon puhdistamiseksi.

Hakusessa on sellainen kohta UT:ssa, jossa sanotaan ettei kyyhkyjä tms. tarvitse enää uhrata esim. "talon puhdistamiseksi".

Raamatunvärssyjä odotellaan.

Lieto Lemminkäinen
SAMAEL

Raamatunvärssyjä odotellaan.Tyhjästä on paha nyhjäistä.

Eli eläinten uhraaminen ei ole kumoutunut missään vaiheessa?!

SAMAEL
Lieto Lemminkäinen
SAMAEL

Raamatunvärssyjä odotellaan.Tyhjästä on paha nyhjäistä.Eli eläinten uhraaminen ei ole kumoutunut missään vaiheessa?!

En nyt löydä sitä raamatunkohtaa, jossa sanotaan jotenkin niin, että kaikki mitä siellä lukee on totta ja pyhää, eikä raamattuun tule lisätä eikä poistaa mitään...

Ehkä joku paremmin tuota kirjaa tunteva voi tuon kaivaa.

SAMAEL
Lieto Lemminkäinen
SAMAEL

Raamatunvärssyjä odotellaan.Tyhjästä on paha nyhjäistä.Eli eläinten uhraaminen ei ole kumoutunut missään vaiheessa?

Sen melko varmasti tiedän, että evankeliumeissa Jeesuksen sanomaksi ei laiteta kaikkien vanhojen lakien kumoamista. Mutta kun en millään ole jaksanut lukea kaikenmaailman kirjeitä sun muita, niin jostain toisesta osasta uutta testamenttia voi löytyä vaikka mitä, esimerkiksi sekä vanhojen lakien ylläpitäminen, että niiden kumoaminen...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat