Seuraa 
Viestejä45973

Tarinoin asiasta erään eläköityneen opettajan kanssa ja hän sanoi että suomalaisten naisten lyhyys, ja paksuus ovat sisäsiittoisuuden syytä.
Myös isoluisuus kuulemma on syytä tästä.
Etenkin itä - ja pohjoissuomessa pienemmillä paikkakunnilla naiset ovat pääasiassa lyhyitä ja leveitä joten sen puoleen sisäsiittoisuus kuulostaisi järkevältä selitykseltä.
Kertokaapas nyt viisaammat miksi suomalaisnaisia vaivaa lyhytkasvuisuus ja miksi monilla on luusto kuin virtahevolla?
Onko syynä geeniperimän heikkous vai onko joku evoluution liittyvä syy taustalla?

  • ylös 1
  • alas 2

Sivut

Kommentit (110)

Vierailija
Texa
Onko syynä geeniperimän heikkous vai onko joku evoluution liittyvä syy taustalla?

"Heikkous"? Lyhyys ja paksuushan ovat selvästi eduksi kylmillä ja vähäruokaisilla seuduilla. Myös suomalaismiehet ovat usein lyhyitä ja epämiehekkään pienileukaisia. Ja heillä on usein myös viikset, vyölaukku ja ruutupaita. Hyi! Näistäkin geneettisistä ominaisuuksista on varmasti ollut etua silloin kun Jussi suotansa kuokki.

Loppujen lopuksi kaikki rotuominaisuudet ovat sisäsiittoisuuden syytä, sillä vain suljetussa yhteisössä geenipooli pääsee eristymään globaalista geenipoolista ja kehittymään omaan suuntaansa.

Tietääkseni suomalaisten keskipituus on kasvanut molempien sukupuolten kohdalla viime vuosisadan alusta, korjatkoon joku asiantuntevampi jos olen väärässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuli mieleen, että Huippuvuorten peurat ovat pieniä töpöjalkoja, joilla on paksu rasvakerros juuri tästä syystä. Senpä takia myös arabialaisilla hevosilla on sirot ja pitkät jalat kun täällä taas pienet ja paksut:

Arabialainen

Shetlannin poni

Vierailija

Amerikkalaiset ovat keskimäärin paljon pidempiä kuin suomalaiset. Syyksi on esitetty esim. usean sukupolven ajan jatkunut yltäkylläisyyden aika ilman koko alueen kattavaa nälänhätää tai tautiepidemiaa. Näillä on nimittäin usein taipumusta lyhentää ihmisten keskipituutta sukupolvien välillä.

Se ei sitten tietenkään selitä esimerkiksi hollantilaisia tai japanilaisia.

Valitettavasti Tiäremiäs ei pääse vielä hetkeen kertomaan totuutta asian todellisesta laidasta, sillä tänään jaetaan juhlallisesti Nobel-palkinnot. Todennäköisesti hän on kaiken lisäksi ehdolla useammassa palkintokategoriassa. Joten odotellessa hänen objektiivista kannanottoaan..

..olemme mekin tyttöjen kanssa joskus ihmetelleet kahvipöydässä, miksi me suomalaiset naiset olemme fysiologisilta ominaisuuksiltamme näin vajaavaisesti jalostuneita. Varsinkin kun ottaa huomioon sen tosiseikan että suomalaiset miehet, joiden kanssa valtaosin kuitenkin pariudumme ja parittelemme - he ovat pääsääntöisesti aina pitkäraajaisia, keholliselta kinetiikaltaan ja fysiikaltaan kaikin puolin täydellisesti muovautuneita lihaksikkaita pitkänhuiskeita tummia komistuksia.

Todella mielenkiintoinen kysymys. Saattaa olla että Jumala oli juuri suunnitellut ja luonut Harry Potterin taikametsän ja sen lyhytjalkaiset metsäntrollit, kun alkoi mielessään kehittelemään ideaa suomalaisesta naisesta.

Kenties Teijosterilla on asiaan jonkinlainen tyhjentävä kommentti, vai lieneekö hän vielä jakamassa Vartiotornia Lappeenrannan juna-asemalla?

Vierailija
Joku
Niin, ja tuon mukaan jenkit eivät enää nykyään olisi eurooppalaisia pidempiä..

Samaisen listan mukaan myös mademoisellet ja señoritat ovat keskimäärin lyhyempiä kuin suomi-neidot. Miksei heidän lyhyydestään valiteta?

"Miksi suomalaisnaiset on lyhyitä ja paksuja?"

Syytä painovoimaa.

Intiassa, jossa Kuukin on kuumempi, on myös tutkitusti
hiukan pienempi painovoima.

Viekäämme tolppajalkaiset naikkosemme siis Intiaan.

Vierailija
Ananda
Varsinkin kun ottaa huomioon sen tosiseikan että suomalaiset miehet, joiden kanssa valtaosin kuitenkin pariudumme ja parittelemme - he ovat pääsääntöisesti aina pitkäraajaisia, keholliselta kinetiikaltaan ja fysiikaltaan kaikin puolin täydellisesti muovautuneita lihaksikkaita pitkänhuiskeita tummia komistuksia.

Niinpä. Koska vain niiden viimeksi mainittujen kanssa pariudutaan ja paritellaan, lyhyet, vähemmän tummat, lihaksettomat ja epäkomeat miehet ovat karsiutuneet pois luonnonvalinnassa. Reservaateista heitä saattaa vielä löytyä pimeistä kellarihuoneista tietokone-käsitöidensä ääreltä.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Toisaalta silloinhan itä- ja pohjoissuomen vuorilla ja metsissä elelevät peikot olisivat pidempiä kuin lähempänä maapallon keskustaa elävät rantaruåttalaiset? Epäilen, että lyhyet naiset ovat vain nopealiikkeisempiä, mistä aiheutuu punasiirtymän kautta näennäinen pienikokoisuus. Jos saat Savolaisen pysäytettyä, puhumattakaan suoristamisesta, voi todellinen mitta olla yllätys!

Lasse Liittynyt
"Miksi suomalaisnaiset on lyhyitä ja paksuja?"

Syytä painovoimaa.

Intiassa, jossa Kuukin on kuumempi, on myös tutkitusti
hiukan pienempi painovoima.

Viekäämme tolppajalkaiset naikkosemme siis Intiaan.

Nyt jos ei paneuduta yhtään syvemmälle asiaan, niin selitys on yksinkertainen: kyseisen tyyppiset naiset ovat suomalaisten miesten mieleen.
Kompakti paketti, josta on hyvä ottaa kiinni. Sama ajattelutapa on myös salkkujen ja matkalaukkujen suunnittelun pohjalla.

Suomalaiset ovat perinteisesti olleet lyhytjalkaisia, itsekin muuten tällainen mäyräkoira olen, todennäköisesti juuri ilmaston suosiessa lyhyitä raajoja ja pitkää vartaloa lämpötehokkuuden takia. Mutta kuten aiemmin jo mainittu, niin elintason noustua on myös keskipituus noussut samalle tasolle muiden kanssa.

PeterH
Amerikkalaiset ovat keskimäärin paljon pidempiä kuin suomalaiset.

Tämä on muuten jännä juttu. Siellä paljon oleilleena, visuaalisten todisteiden perusteella voisin väittää päinvastaista, eli että suomalaiset olisivat jenkkiveljiään ja -siskojaan pidempiä. Olen siellä 167:llä senttimetrilläni useimpia naisia pidempi, enkä ole Suomessa edes erityisen pitkäksi kutsuttu. Samoin on miesten laita.

Vierailija
Desi
Tämä on muuten jännä juttu. Siellä paljon oleilleena, visuaalisten todisteiden perusteella voisin väittää päinvastaista, eli että suomalaiset olisivat jenkkiveljiään ja -siskojaan pidempiä.

Hmm, riippuisikohan tuo ehkä osavaltiosta? Minkä osavaltioiden alueella olet ollut? Itse olen käynyt Washingtonissa ja Kaliforniassa.

Vierailija
Joker
Nainen on 160 cm jenkkityttö, mutta silti nätti ja simpsakka.

Kyse lieneekin enemmän mittasuhteista kuin itse pituudesta. Kuinka suuri osa tuosta pituudesta on jaloissa ja kaulassa, ja kuinka suuri osa selässä. Yleensä pitkäjalkaiset ja -kaulaiset mielletään siroiksi ja pitkäselkäiset (ja siten lyhytjalkaiset ja -kaulaiset) taas, öh, topakoiksi.

Sarjakuvissa näitä mittasuhteita liioitellaan erityisen paljon. Sarjisten sankarit ja sankarittaret ovat yleensä huomattavan pitkäjäsenisiä ja pienitorsoisia, vaikka vartalo olisikin ne normaalit ~7 pään mittaa pitkä.

http://animeworld.com/howtodraw/bodies1.html

Eiköhän tämä suomalaisnaisten lyhyys ja paksuus, ole evoluution tuottama rodullinen sopeutuma Suomen ympäristöön. Kun on lyhyt ja leveä on helpompi kahlata mm. lumessa ja suossa. Ja kun on vielä pitkä selkä niin helpompi kantaa tavaroita yms. Onhan suomalaiset miehetkin usein sellaisia ei kovin siroja juntturoita. Talvella pysyy paremmin lämpimänä ja painissa voittaa paremmin hintelämmän ruotsalaisen.

Pieni akan käppänä on pienempi maalitaulu kännissä resuavalle suomalaisurokselle. Lisäksi pieni pönäkkä nainen voi, ryyppäjäisten lähestyessä kliimaksiaan, mennä seisomaan siihen puutarhatontun viereen, eikä kukaan voi erottaa niitä toisistaan. Tämä tarjoaa kossun voimalla uhoavalle urokselle jo ainakin neljä kohdetta. Keskiverto suomalainen kuitenkin osaa laskea vain kolmeen, joten uroolla leikkaa pälli kiinni siinä paikassa, ja se kaatuu tajutonna hankeen. Lukuisat sivistysmaiden tutkijat ovat käyneet Suomessa ihmettelemässä tätä pakosta nousseen symbioosin muuassaan tuomaa äärimmäisen pitkälle kehittynyttä selviytymisstrategiaa. Tämmöistä ei voi syntyä sattumalta, täytyy olla jumala.

PeterH
Desi
Tämä on muuten jännä juttu. Siellä paljon oleilleena, visuaalisten todisteiden perusteella voisin väittää päinvastaista, eli että suomalaiset olisivat jenkkiveljiään ja -siskojaan pidempiä.

Hmm, riippuisikohan tuo ehkä osavaltiosta? Minkä osavaltioiden alueella olet ollut? Itse olen käynyt Washingtonissa ja Kaliforniassa.

Michiganissa ja Ohiossa, olenpa tainnut käydä Illinoisinkin puolella.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat