Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tarinoin asiasta erään eläköityneen opettajan kanssa ja hän sanoi että suomalaisten naisten lyhyys, ja paksuus ovat sisäsiittoisuuden syytä.
Myös isoluisuus kuulemma on syytä tästä.
Etenkin itä - ja pohjoissuomessa pienemmillä paikkakunnilla naiset ovat pääasiassa lyhyitä ja leveitä joten sen puoleen sisäsiittoisuus kuulostaisi järkevältä selitykseltä.
Kertokaapas nyt viisaammat miksi suomalaisnaisia vaivaa lyhytkasvuisuus ja miksi monilla on luusto kuin virtahevolla?
Onko syynä geeniperimän heikkous vai onko joku evoluution liittyvä syy taustalla?

Sivut

Kommentit (110)

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005
Texa
Onko syynä geeniperimän heikkous vai onko joku evoluution liittyvä syy taustalla?

"Heikkous"? Lyhyys ja paksuushan ovat selvästi eduksi kylmillä ja vähäruokaisilla seuduilla. Myös suomalaismiehet ovat usein lyhyitä ja epämiehekkään pienileukaisia. Ja heillä on usein myös viikset, vyölaukku ja ruutupaita. Hyi! Näistäkin geneettisistä ominaisuuksista on varmasti ollut etua silloin kun Jussi suotansa kuokki.

Loppujen lopuksi kaikki rotuominaisuudet ovat sisäsiittoisuuden syytä, sillä vain suljetussa yhteisössä geenipooli pääsee eristymään globaalista geenipoolista ja kehittymään omaan suuntaansa.

Tietääkseni suomalaisten keskipituus on kasvanut molempien sukupuolten kohdalla viime vuosisadan alusta, korjatkoon joku asiantuntevampi jos olen väärässä.

Tuli mieleen, että Huippuvuorten peurat ovat pieniä töpöjalkoja, joilla on paksu rasvakerros juuri tästä syystä. Senpä takia myös arabialaisilla hevosilla on sirot ja pitkät jalat kun täällä taas pienet ja paksut:

Arabialainen

Shetlannin poni

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

Amerikkalaiset ovat keskimäärin paljon pidempiä kuin suomalaiset. Syyksi on esitetty esim. usean sukupolven ajan jatkunut yltäkylläisyyden aika ilman koko alueen kattavaa nälänhätää tai tautiepidemiaa. Näillä on nimittäin usein taipumusta lyhentää ihmisten keskipituutta sukupolvien välillä.

Se ei sitten tietenkään selitä esimerkiksi hollantilaisia tai japanilaisia.

Valitettavasti Tiäremiäs ei pääse vielä hetkeen kertomaan totuutta asian todellisesta laidasta, sillä tänään jaetaan juhlallisesti Nobel-palkinnot. Todennäköisesti hän on kaiken lisäksi ehdolla useammassa palkintokategoriassa. Joten odotellessa hänen objektiivista kannanottoaan..

..olemme mekin tyttöjen kanssa joskus ihmetelleet kahvipöydässä, miksi me suomalaiset naiset olemme fysiologisilta ominaisuuksiltamme näin vajaavaisesti jalostuneita. Varsinkin kun ottaa huomioon sen tosiseikan että suomalaiset miehet, joiden kanssa valtaosin kuitenkin pariudumme ja parittelemme - he ovat pääsääntöisesti aina pitkäraajaisia, keholliselta kinetiikaltaan ja fysiikaltaan kaikin puolin täydellisesti muovautuneita lihaksikkaita pitkänhuiskeita tummia komistuksia.

Todella mielenkiintoinen kysymys. Saattaa olla että Jumala oli juuri suunnitellut ja luonut Harry Potterin taikametsän ja sen lyhytjalkaiset metsäntrollit, kun alkoi mielessään kehittelemään ideaa suomalaisesta naisesta.

Kenties Teijosterilla on asiaan jonkinlainen tyhjentävä kommentti, vai lieneekö hän vielä jakamassa Vartiotornia Lappeenrannan juna-asemalla?

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005
Joku
Niin, ja tuon mukaan jenkit eivät enää nykyään olisi eurooppalaisia pidempiä..

Samaisen listan mukaan myös mademoisellet ja señoritat ovat keskimäärin lyhyempiä kuin suomi-neidot. Miksei heidän lyhyydestään valiteta?

"Miksi suomalaisnaiset on lyhyitä ja paksuja?"

Syytä painovoimaa.

Intiassa, jossa Kuukin on kuumempi, on myös tutkitusti
hiukan pienempi painovoima.

Viekäämme tolppajalkaiset naikkosemme siis Intiaan.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005
Ananda
Varsinkin kun ottaa huomioon sen tosiseikan että suomalaiset miehet, joiden kanssa valtaosin kuitenkin pariudumme ja parittelemme - he ovat pääsääntöisesti aina pitkäraajaisia, keholliselta kinetiikaltaan ja fysiikaltaan kaikin puolin täydellisesti muovautuneita lihaksikkaita pitkänhuiskeita tummia komistuksia.

Niinpä. Koska vain niiden viimeksi mainittujen kanssa pariudutaan ja paritellaan, lyhyet, vähemmän tummat, lihaksettomat ja epäkomeat miehet ovat karsiutuneet pois luonnonvalinnassa. Reservaateista heitä saattaa vielä löytyä pimeistä kellarihuoneista tietokone-käsitöidensä ääreltä.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Liittynyt7.8.2007

Toisaalta silloinhan itä- ja pohjoissuomen vuorilla ja metsissä elelevät peikot olisivat pidempiä kuin lähempänä maapallon keskustaa elävät rantaruåttalaiset? Epäilen, että lyhyet naiset ovat vain nopealiikkeisempiä, mistä aiheutuu punasiirtymän kautta näennäinen pienikokoisuus. Jos saat Savolaisen pysäytettyä, puhumattakaan suoristamisesta, voi todellinen mitta olla yllätys!

Lasse Liittynyt
"Miksi suomalaisnaiset on lyhyitä ja paksuja?"

Syytä painovoimaa.

Intiassa, jossa Kuukin on kuumempi, on myös tutkitusti
hiukan pienempi painovoima.

Viekäämme tolppajalkaiset naikkosemme siis Intiaan.

Nyt jos ei paneuduta yhtään syvemmälle asiaan, niin selitys on yksinkertainen: kyseisen tyyppiset naiset ovat suomalaisten miesten mieleen.
Kompakti paketti, josta on hyvä ottaa kiinni. Sama ajattelutapa on myös salkkujen ja matkalaukkujen suunnittelun pohjalla.

Suomalaiset ovat perinteisesti olleet lyhytjalkaisia, itsekin muuten tällainen mäyräkoira olen, todennäköisesti juuri ilmaston suosiessa lyhyitä raajoja ja pitkää vartaloa lämpötehokkuuden takia. Mutta kuten aiemmin jo mainittu, niin elintason noustua on myös keskipituus noussut samalle tasolle muiden kanssa.

PeterH
Amerikkalaiset ovat keskimäärin paljon pidempiä kuin suomalaiset.

Tämä on muuten jännä juttu. Siellä paljon oleilleena, visuaalisten todisteiden perusteella voisin väittää päinvastaista, eli että suomalaiset olisivat jenkkiveljiään ja -siskojaan pidempiä. Olen siellä 167:llä senttimetrilläni useimpia naisia pidempi, enkä ole Suomessa edes erityisen pitkäksi kutsuttu. Samoin on miesten laita.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat